tiistai 28. elokuuta 2018

Kaasot ja bestman

Tässä postauksessa olisi tarkoitus avata kaasojen ja bestmanin valintaa ja suunnitelmia sen suhteen, milloin heidät pyydetään tähän touhuun mukaan. Tarkoituksena olisi, että sekä kaasot että bestman löytyisivät meidän ystävien keskuudesta, ja on meillä jo suunnitelmat valmiina muutaman ihanan ihmisen pään menoksi. Toivottavasti he myös ottavat heille suunnitellun tehtävän vastaan!



Aloitetaan vaikka kaasoista: miulla ei ole siskoa, joten kaasot tulee löytää ystävien keskuudesta. Valintani kohdistuu ehdottomasti parhaaseen ystävääni, ja luotankin siihen, että hän ottaa tehtävän ilomielin vastaan. Meillä on vain tällä hetkellä sellainen tilanne, että välimatkaa välillämme on koko Suomen verran: hän asuu länsirannalla, kun itse olen susirajalla. Tarvitsen siis myös jonkun, joka voi esimerkiksi tulla kanssani sovittamaan hääpukua (ainakin toivoisin, että puku löytyy lähempää kuin länsirannikolta) sekä jonka kanssa olisi ylipäätään helppo jutella häihin liittyvistä jutuista face-to-face. Juu, nykyaikana on videopuhelut sun muut, mutta silti haluaisin myös sellaisen luottohenkilön lähelle, jonka kanssa höpötellä hääjuttuja vaikka teemukillisen ääressä.





Tähänkin rooliin on jo eräs ystävä mietittynä, pitää toivoa että hän suostuu (kyseessä ei nimittäin ole mikään häähössöttäjä, mutta aivan huipputyppi muutoin). Ja toisaalta, pitää myös toivoa, ettei hän muuta tässä parin vuoden aikana toiseen kaupunkiin! Haha..no joo, toki jos näin käy, niin asialle ei voi mitään, mutta kuten sanottu, toivoisin, että myös lähellä olisi joku luottotyyppi. Mutta jos näin ei ole, niin sitten asioita hoidetaan etäyhteydellä. On sitä tullut järjestettyä vaikka minkälaisia teemajuhlia etänä, niin miksei sitten häitäkin!

Miehellä puolestaan olisi kyllä veljiä, joita voisi bestmaniksi pyytää, mutta hekin ovat eri kaupungissa (eivät sentään toisella puolella Suomea!). Siksi bestmaniksi on kaavailtu yhtä ystäväämme, joka kyllä sopisi rooliin, ainakin minun mielestäni, ihan loistavasti. Lisäpisteitä tulee toki myös siitä, että kyseessä on fellow metalhead, eli hevimusiikin ystävä (vitsi vitsi, en oikeasti arvota ihmisiä musiikkimaun perusteella).




Sekä kaasojen että bestmanin valinnasta olemme keskustelleet yhdessä, jotta olemme varmistuneet siitä, että molemmat meistä kokevat valitut henkilöt tehtäviinsä sopiviksi. Olemme myös ajatelleet, että pyytäisimme heitä tehtäviinsä jo pikkuhiljaa, sillä haluamme antaa heille aikaa miettiä asiaa rauhassa. Vaikka tarkoituksena ei olekaan kuormittaa kaasoa ja bestmania kaikilla hääjärjestelyillä, on kyseinen homma kuitenkin omanlaisensa vastuu, ja ymmärrämme, että välttämättä kaikki eivät halua syystä tai toisesta vastuuta ottaa. Tästä syystä haluamme antaa heille aikaa miettiä asiaa. Toisaalta, varsinkin itse haluaisin ympärilleni lisää henkilöitä, joiden kanssa jakaa hääfiiliksiä varsinkin tässä vaiheessa, kun häät ovat vielä kaikilta muilta täysin pimennossa. Siksi on syytä alkaa hoitaa tätä asiaa hiljakseen eteenpäin.

Itse haluaisin lähettää jotkut hauskat kirjeet kaasoille, kun taas bestman luultavasti saa kuulla asiasta ihan kasvotusten. Haluaisin liittää kaasojen kirjeeseen/kutsuun jonkin hauskan lausahduksen. Pinterestistä löytyy paljon ideoita tähän, oma suosikkini on tällä hetkellä "I have my man, now I need a sister: will you be my maid of honor". Tämän tyyppinen lausahdus kolahtaa juuri siksi, ettei miulla ole oikeaa siskoa, jota pyytää tähän rooliin.



Miten olette itse valinneet kaasot/bestmanit? Valitsitteko vain yhden, vai halusitteko useamman? Kuinka paljon ajattelitte heitä työllistää hääjutuilla? Jossain toisessa postauksessa voin avata vähän tarkemmin sitä, mitä olemme itse kaavailleet kaasojen ja bestmanin to do-listalle.

Kaikki kuvat CC0-lisenssillä.

2 kommenttia:

  1. Mulla oli kaasot valittuna jo ainakin kymmenen vuotta ennen kuin tunsin sulhasta :D Mulla on jo parikymmentä vuotta ollut samat kolme parasta ystävää, joiden väliltä en osaisi nimetä yhtä kaikkein rakkainta ja läheisintä. Olen koko aikuisikäni ajatellut, että he olisivat mun kaasot. Pyysin heitä kaasoiksi saman tien kun kerroin kihlauksesta, vaikka me ei sulhasen kanssa oltu silloin sellaisessa elämäntilanteessa, jossa oltaisiin aiottu vielä edes aloitella häiden järjestämistä. En ollut silloin vielä seurannut hääblogeja tai -sometilejä tai lukenut häälehtiä, enkä tullut ajatelleeksikaan, että kaasoksi pyytämiseen voisi liittyä jokin kiva rituaali, kirje, kortti, lahja tms. Halusin vain pyytää heitä niin pian kuin mahdollista, kun arvelin heidän tietävän sanomattakin, että pyyntö oli tulossa, ja tiesin ainakin yhden heistä odottavan kaasoksi pääsyä tosi suurella innolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mut toihan on just paras lähtökohta, että kaasot pystyy valitsemaan jo ennen sulhasta! <3 Ja mitä tuohon pyytämisen tapaan tulee, niin miusta on tärkeintä toimia siten, kuin itselle luontevalta tuntuu. Ja teidän tilanteessa ehkä tuollainen vähän spontaanimpi ja vahvasti siihen hetkeen liittyvä tapa oli varmasti paras :)

      Mutta esimerkiksi omaan tyyliin jotkut suureelliset gift box -tyyliset pyyntölahjukset ei tuntunut sopivan ollenkaan, vaan koin, että miun on helpompi tehdä asia kirjeitse. Aika minimalistista, mutta varmasti miulta "aidompi" (enemmän itseni näköinen) ja henkilökohtaisempi ratkaisu kuin jokin lahjakassi. Eli ehkä tärkeintä, että pyyntö on luonteva, riippumatta siitä, tuleeko pyyntö lahjana, kirjeenä vai puhelinsoittona. Haluisin ainakin uskoa niin :)

      Poista

Mitäs tuumaat?