torstai 9. elokuuta 2018

Lähtökohdat: kuka menee ja kenen kanssa?

Meillä on takana kuusi vuotta yhdessä, joista 2 viimeisintä ollaan oltu kihloissa. Meidän oli tarkoitus viettää häitä jo aikaisemmin, mutta aina elämä ei mene ihan niin kuin suunnittelee.. Miulla on tapana sanoa, että elämä tapahtuu suunnitelmien ja todellisuuden välissä, ja ainakin näiden hääjuttujen suhteen se on mennyt juurikin näin. 

"Ei menny ku Strömsössä"
    -unknown

Joka tapauksessa, nyt alkaa elämäntilanne olla sellainen, että hääjutut ovat ajankohtaisia, ja oikeasti myös mahdollisia toteuttaa. Ja siksipä tässä nyt ollaan ja yritetään kovasti häitä suunnitella. 

Kyseessä on siis kahden metallipään yhteiselon virallistaminen hääjuhlalla. Jos metallipää on käsitteenä outo tai vieras, niin ei hätää, sanalla viitataan raskaan musiikin kuuntelijoihin (suora käännös englanninkielisestä sanasta "metalhead"). Miusta metallipää on niin täydellisen typerän kuuloinen sana, ja kuitenkin siinä on samalla jotain omituisen söpöä, joten pakkohan sitä nyt on vähintään itsestä käyttää. Metallipää on miusta miusta myös mukavan lupsakka sana. Ja toisaalta, kun kuuntelee kaikenlaista raskasta musiikkia aina Bloodbathista Mokomaan ja vaikka Amarantheen, on helpompi puhua itsestään metallimusiikin kuuntelijana (eli metallipäänä) kuin eritellä omaa musiikkimakua esim genrettäin.


Vaikka meillä raskaan musiikin äärellä kuunnellaan erilaisia kokoonpanoja laidasta laitaan, niin osataan myö olla myös musiikkirasistejakin: sellaiset artistit, jotka kaikki muut tietää, on meille ihan hepreaa. Tai ainakin miulle, kun en edes töissä altistu koskaan perinteiselle radiosoittomusalle. Toki jonkun hittibiisin kuulee aina väkisin, ja osa niistä on jopa ihan hauskoja (vaikka suurin osa ei iske sitten yhtään). Mutta kun meillä halutaan rentoutua ja nauttia hyvästä musasta, se on kyllä sieltä raskaammasta päästä genrevalikoimaa.

Musiikin ulkopuolella meidän elämään kuuluu videopelit, urheilu, koira, kaverit. Tällasia perusjuttuja. Meillä pelataan enemmän kuin katsotaan telkkaria, tosin jotain häähössötysohjelmia ois varmaan syytä alkaa seuraamaan? Löytyykö hääohjelmista edes mitään vinkkejä muuhun kuin ihaniin prinsessahäihin? Hmmm.. Peleihin ja pelailuun liittyy aika vahvasti myös kaverit, sillä aika usein meille tulee porukka jotain pelaamaan. Ja mitä liikuntaan tulee, meillä liikutaan, koska liikunnasta tulee hyvä fiilis (ja toki myös koiran takia on pakko olla aktiivinen). Häädiettejä siis tuskin tulee meidän haavalmisteluihin kuulumaan, koska meille liikkuminen on tietyllä tapaa elämäntapa, vaikkei nyt miltään fitness-lehden kansikuvamalleilta näytetäkään.

Ja vaikka meidän elämässä on muitakin juttuja, niin tietyllä tapaa tää metallimusiikki näkyy meidän elämässä jotenkin aika kokonaisvaltaisesti: ei meille tullut mieleenkään, että urheilu tai videopelit näkyisi meidän häissä jotenkin, mutta mustaa väriä sinne on ehdottomasti saatava! ❤ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs tuumaat?