keskiviikko 15. elokuuta 2018

Niin ne haasteet

Jossain aikaisemmassa postauksessa oli vähän puhetta siitä, että meillä on tässä hääsuunnittelussa vähän mutkia matkassa, ja osaa niistä onkin jo sivuttu muissa postauksissa. Tähän aattelin kuienkin koostaa yhteen sellaisia haasteita, joita tarvitsee ottaa jo tässä vaiheessa huomioon, ja jotka ovat vaikuttaneet oleellisesti sekä aikatauluun että hääsuunnitelmiin ylipäätään.Päässä pyörii miljoona asiaa yhtäaikaa, mutta tuntuu ettei
mikään oikein etene, kun kaikki on vielä auki eikä mistään
ole varmaa tietoa...
Yhtenä isona haasteena meidän hääsuunnitelmissa ja -järjestelyissä on valitettavasti sukulaiset! Perhe on pahin, niinhän sitä sanotaan.. Aikaisemmassa postauksessa olikin jo puhetta siitä, että morsiamen suvusta puolet asuu ulkomailla, mikä on toki oma haasteensa aikataulujen kannalta. Lisäksi on myös pakko jo nyt varautua siihen, että kaikki kaukomailla asuvat sukulaiset eivät välttämättä pääse paikalle, vaikka ilmottaisimme asiasta jo nyt. 

Ulkomaanasujien lisäksi joudumme ottamaan huomioon isovanhempiemme terveydentilan, joka vaikuttaa esimerkiksi kaupungin ja juhlapaikan valintaan: osa isovanhemmista on jo sen verran huonossa kunnossa, ettei heiltä pitkä matkustaminen suju, joten häitämme ei tulla viettämään susirajalla, vaan Etelä-Karjalassa. Tällöin isovanhempien tarvitsee liikkua mahdollisimman lyhyitä matkoja, ja toisaalta jos väsymys alkaa painaa, on heillä myös lyhyempi matka kotiin. 
Lisäksi joudumme juhlapaikkaa valitessamme kiinnittämään huomiota tilan esteettömyyteen, sillä on ihan realistista varautua siihen, että kahden vuoden päässä tulevaisuudessa osa isovanhemmista saattaa juhlia häitämme pyörätuolissa.


Etelä-Karjala on toki lähellä isovanhempia, mutta hieman kaukana meistä, mikä toki aiheuttaa omat haasteensa hääjuhlan järjestelyiden hoitamiseen. Onneksi aikaa on kuitenkin paljon, ja toivottavasti tuleva juhlapaikka olisi hyvien kulkuyhteyksien päässä, jolloin paikan päällä käyminen olisi mahdollisimman helppoa.

Ilmeisin haaste näiden häiden suunnittelussa on tietenkin yhdistää meille rakas raskas musiikki sellaiseksi osaksi hääjuhlaa, mikä ei olisi vieraille aivan sietämätön. Kuten aikaisemmin oli puhetta, teemahäät eivät ole meidän juttu, emmekä halua, että vierailla on juhlassa epämukavaa: en halua katsoa yhtenä elämäni tärkeimmistä päivistä silmien pyörittelyä tai kuulla paheksuvia puhinoita. Ja kuitenkin, sukurakkaana ihmisenä minulle on myös äärimmäisen tärkeää, että kaikki sukulaiset olisivat paikalla. Tätä ongelmaa ei siis ratkota sillä, että jätetään "väärämieliset" sukulaiset kutsumatta (tällöin sukulaisedustus jäisi kyllä todella alhaiseksi: ehkä meidän molempien isät voisi kutsua, ehkä yhden veljistä...ja siinäpä se sitten olisikin).

Yritämmekin mitä luultavimmin sujauttaa metallia pieninä annoksina osaksi juhlaa niin värimaailman kuin taustamusiikin kautta. Samoin olisi hauska keksiä jokin ohjelmanumero, jossa musiikkimakumme tulisi hauskasti esiin..ei kuitenkaan mitään paikallista punk-bändiä keikkailemaan, siinä kaivaisivat isovanhemmat taas nitroja taskun pohjalta! Ideointi jatkukoon.
Kuvat CC0-lisenssin kuvia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs tuumaat?