tiistai 11. syyskuuta 2018

Save the Date (koevedokset)

Muutaman reissupäivän jälkeen on taas hyvä palata blogin äärelle. Aikaisemmassa postauksessa sanoin, että yhtenä tärkeänä juttuna on saada Save the Date -kortit suunniteltua, ja tässä postauksessa käydäänkin vähän näitä meidän testailuja läpi, vaikkei lopullinen tuotos vielä tässä yhteydessä olekaan esillä.

Alustava ajatus kortin ulkonäöstä meillä oli valmiina, osa inspiraatiosta oli omasta takaa ja osa ihan suoraan Pinteresistä (linkki miun Pinterestiin löytyy esim blogin Back to Basics -sivulta). Mutta yrityksen ja erehdyksen kautta tää homma lähti käyntiin.Keskeistä meille on tässäkin väriteema: haluttiin mustaa, valkoista (mattaa) ja punaista, ja siitä se suunnittelu sitten lähti. Toisaalta tiedettiin, että ei haluta mitään bling bling -unelmaa, mutta joku pieni kuulto/glitter voisi olla ihan sopiva. Kaavailtiin, että korttipohja voisi myös olla aika pieni, koska tekstiähän ei tällaisiin paljoa tule (päivämäärä ja muutama sana). Niin ja haluttiin valkoinen korttipohja, jotta jokainen sukulainen heti ymmärtää, että ei ainakaan ole hautajaiskutsu kyseessä!

Suunnattiin Kätevä Käsi -nimiseen askartelu- ja käsityöliikkeeseen, ja tässä yhteydessä on kyllä pakko kehua saatua palvelua (ei, kyse ei ole kaupallisesta yhteistyöstä): pienestä koosta huolimatta valikoima on laaja ja monipuolinen, jolloin myös tällainen keesipää löytää itselleen sopivia tuotteita. Ja erityisesti tykkäsin siitä, että omaa visiotani kuunneltiin ja ehdotettiin siihen sopivia tuotteita, eikä lyöty käteen jotain ruusukultaunelmaa vain siksi, että moni tuleva morsian varmaa tykkää semmoisesta. (Ja pakko siis todeta tähän väliin, että miulla ei ole mitään ruusukultaa vastaan, käytän sitä vaan tyyppiesimerkkinä trendien mukaisista häistä, mitä omamme ei selkeästikään ole.) Ja se pitää vielä mainita, että Kätevä Käsi tilaa mielellään erilaisia tuotteita myymälään, jos hyllystä ei jotain valmiina löydy. Esimerkiksi meidän tapauksessa tilattiin ihana sinettisetti aivan täydellisen värisellä vahalla (tsekkaa blogin ig, sieltä löytyy tästä lisää).

Ja sitten ne korttivisiot: meillä ei tosiaan ollut valmista ideaa, joten alku oli vähän sellaista "no, katsotaas miltä tää vaikka näyttää". Kokeiltiin pitsiä kahdella eri tavalla, joista päädyttiin viistoon versioon. Samoin testailtiin Save the Date -tekstiä muutamalla eri tyylillä ja paperilla, lopullinen versio on yhdellä viivalla ja kuultavalla paperilla. Punaiset askartelutimantit (mitä lie oikealta nimeltään, kertokaa kommenteissa niin editoin sitten oikean nimen!) miulla oli jo omasta takaa, ja päädyttiin käyttämään niitä värimaailman täydentämiseen.Oikeanpuoleinen kortti on jo aika lähellä lopullista,
mutta tekstin alle valitsimme vähän himmeämmän
paperin, koska tässä testiversiossa kiiltoa on liikaa.

Sisäpuolelle tehtiin Pinterest-idean mukaisesti kalenteri, johon oikea päivämäärä on merkattu sydämellä. Saanko käyttää hetken tuon paperin ihasteluun? Se on nimittäin aivan ihana, ja rakastuin tohon kuviointiin heti ensisilmäyksellä ❤ Vähän samanlainen meno kuin bloginkin taustakuviossa, eli kolahtaa meihin ihan täysin.Korttipohjien mukana tuli myös pienet kirjekuoret, jotka meidän on tarkoitus kiinnittää old school -tyyliin sinetillä. Kunhan kortit ovat lopulta valmiit ja lähetyskuosissa, voin tehdä vielä pienen postauksen kortin ja kirjekuoren lopullisesta lookista. Toivottavasti tästä on inspistä jolle kulle muullekin, ja tosiaan lopullisesta versiosta tulee vielä oma postauksensa myöhemmin, jahka saadaan ne askarreltua ja lähetettyä!


Kuvat omiani, kunnioitathan
tekijänoikeuksia.


2 kommenttia:

  1. Rupesin seuraamaan blogiasi koska täällä toinen pohjois-karjalaistunut hääpari suunnittelee vähän perinteisestä poikkeavia häitä! Mietin itsekin aluksi save the date-kortteja, mutta totesin että meidän suvut on niin vanhakantaisia että varmaan luulisivat niitä jo kutsukorteiksi eikä ehkä ymmärrettäisi kortin ideaa joten päätin skipata tämän askartelun :D Ihanan näköiset noista tuli, musta pitsi sopii kauniisti korttiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, ihana löytää tyyppejä, joilla on kanssa jotain poikkeavaa suunnitteilla :) Meillä kanssa isovanhemmat saattaa olla näistä korteista kyllä vähän ihmeissään, mutta muuten luotetaan siihen, että porukka ymmmärtää kortin idean :D Ja kiva kuulla että tykkäsit <3

      Poista

Mitäs tuumaat?