tiistai 2. lokakuuta 2018

Juhlapaikka toisella paikkakunnalla

Aikaisempaan postaukseen liittyen tuli Tuulilta hyvä kommentti siihen liittyen, että aikaisin liikkeellä olevat parit saavat valita juhlapaikoista mieluisan, kun moni paikka on vielä vapaana. Toki tilanne on varmasti pääkaupunkiseudulla ihan omaa luokkaansa, mutta sama fakta pätee ympäri Suomen - ensimmäisenä liikkeellä oleva saa valita suosikkinsa, kun taas viivyttelelvä pari valitsee sen, mitä on muiden valintojen jälkeen enää jäljellä. Tähän liittyen innostuin sitten käsittelemään näitä juhlapaikka-asioita hieman tarkemmin:

Lienee itsestään selvää, että häiden järjestämisessä on monta muuttujaa, sekä yhtä monta hoidettavaa, päätettävää ja viimeisteltävää asiaa - tekemistä tuntuu riittävän niin paljon kuin vain ikinä jaksaa tehdä. Yksi hieman (ehkä?) tuskastuttava vaivan aiheuttaja on kuitenkin häiden järjestäminen muualla kuin kotipaikkakunnalla, enkä halua edes kuvitella, mitä on häiden järjestäminen ulkomailla!


Meillähän tosiaan hääjuhlaa vietetään Lappeenrannassa, eli ainoastaan reippaat 200km välimatkaa kodin ja juhlapaikan välillä, ja näin suunnittleuvaiheessa voisi olla helpompaa, jos välimatkaa olisi hiukan vähemmän. Suurinpana haasteenahan tässä on aikataulujen sopiminen eri toimijoiden kanssa: meille olisi helpointa tavata viikonloppureissun yhteydessä, kun taas toki tapahtumapaikat treffaisivat mieluiten arkipäivinä. Olisi ollut noin tuhat kertaa helpompi sopia tapaamisista saman kaupungin sisällä (tai edes inhimillisen ajomatkan puitteissa), kuin yrittää saada survottua tapaamisia yhdelle päivälle siksi, että se nyt sattuu olemaan se ainut päivä kun ollaan kaupungissa. Noh, onneksi tähän mennessä ollaan selvitty ihan hyvin..


Right?

Varsinkin näin alkuvaiheessa meille on tärkeää, että molemmat meistä pääsevät tapaamiseen paikalle tutustumaan tiloihin, menuihin ja käytännönasioihin: ensinnäkin, molempien pitää nähdä tila paikan päällä (kuvat eivät todellakaan kero totuutta!) ja toisaalta kaksi korvaparia kuuntelee ja sisäistää paremmin kuin yksi. Myöhemmin, kun paikka on löytynyt, voi toinen meistä tarpeen vaatiessa käydä jonkun pikkujutun hoitamassa itsekin. Mutta isoista jutuista halutaan päätää yhdessä, ja se molemmat meistä paikan päälle. Aikatauluja setvitään siis sekä keskenämme että juhlapaikkojen kanssa, joten tapaamisten järjestymiseen kannattaa varata ihan reippaasti aikaa: ensimmäisen s-postiviestin ja  face-to-face tapaamisen välillä voi helposti kulua pari kuukautta.

Samoin välillä tuskastuttaa se, että kaikki viestintä tapahtuu sähköisesti, kun samat asiat voisi selvittää puhumalla hyvinkin nopeasti ja vaivattomasti. Sähköpostiin ja tekstiviestiin saatetaan vastata vain kerran päivässä, jolloin tiedonkulku on todella verkkaista. Toisaalta, yritän muistutella itsenäni siitä, että noin viikon odotteluaika on täysin normien mukaista, ja mitä pitempi tai yksityiskohtaisempi viesti, sen pitempi myös vastausaika. Odottelu ja "jahkailu" ei kuitenkaan todellakaan ole miun vahvuuksia, joten välillä tekee tiukkaa antaa vastausaikaa.

Monta kertaa olen miettinyt kuinka helppoa olisi, jos järjestäisi juhlat kotipaikkakunnalla: sitä voisi käydä lähes minä tahansa päivänä hoitamassa asioita, kun välimatkaa ei mitattaisi tunneissa vaan minuuteissa.. Jos oltaisiin päädytty juhlimaan susirajalla, meillä saattaisi olla jopa juhlapaikka jo varattuna! Tai ainakin paikkojen vertailussa oltaisiin jo pitemmällä.

No, tällä nykyisellä suunnitelmalla kuitenkin mennään, ja onneksi perusteet Lappeenrannassa juhlimiseen ovat edes hyvät, koska muuten varmaan kartottaisin jo lähialueen juhlapaikkoja! 


Tällasilla mie tsemppaan itseäni aina välillä!


Kaikki kuvat CC0-lisenssillä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs tuumaat?