perjantai 30. marraskuuta 2018

Kuka tätä oikein kirjoittaa?

Moni hääblogi seuraa jonkin pariskunnan yhteistä taivalta kohti suurta päivää, ja moni bloggaaja kertoo elämästään kuvin ja videoin täysin omilla nimillään ja kasvoillaan. Näihin blogeihin verrattuna oma blogini on harmillisen anonyymi. Toki syy siihen on hyvä, mutta siitäkin huolimatta koen anonymiteetin säilyttämisen välillä turhauttavana.


En tiedä mitä blogin lukijat ajattelevat bogin anonyymiudesta, eli siitä, että en vielä kirjoita täällä omilla kasvoillani. Joo, toki google-tiliin olen liittänyt kuvan, mutta se on tarkoituksella tuollainen photoshopilla muokattu ja tyylitelty (kiitos iskän ❤), eikä siitä meikäläisen ulkonäkö ole kovinkaan helposti pääteltävissä. Toki lähipiiri tunnistaa miut tuostakin kuvasta, vaikka kuva ei enää uunituore olekaan.

Myös kotikaupunki on osasta postauksista pääteltävissä, mutta sitä ei ole vielä tässä vaiheessa todettu suoraan missään. Jonista ja itsestäni en ole kertonut paljoakaan: olen jakanut vähän tietoa tuolla ja pikkaisen täällä, mutta kaiken kaikkiaan blogiteksteistä saatava tieto on melko vähäistä. Mutta, jos joku meidät tunteva lukisi kaikki blogin postaukset läpi, pystyisi hän varmasti meidät rivien välistä tunnistamaan. Meidän onneksemme yksittäisen postauksen lukeminen tai blogin etusivun silmäily eivät vielä meitä kuitenkaan paljasta.


Mutta miksi tämä anonyymius? Blogia alusta alkaen lukeneet tietävät, että meillä häät ovat vielä täysin pimennossa kaikilta muilta paitsi kaasoilta (koska Joni on ollut ihastuttavan "aikaansaava" tämän bestman-asian suhteen, tuleva bestman ei vielä tiedä hänelle kaavaillusta roolista). Koska somealustat linkittyvät toisiinsa, en halua ottaa sitä riskiä, että joku sukulainen vahingossa eksyy blogin ääreen esim instagramin kautta. Muutama tuttu kaveri/ystävä on nimittäin jo eksynyt blogin instagramtilin äärelle (ilmeisesti algoritmit laskelmoivat, että bolgin ig-sivua kannattaa heille tarjota luettavaksi, koska he seuraavat myös miun henkilökohtaista instatiliä). Tästä johtuen on hyvin mahdollista, että joku sukulaisista on myös pyörähtänyt sivustolla, vaikken itse olisikaan sitä huomannut.

Anonyymiuteen tulee kuitenkin nyt joulun tienoilla muutos, kun saamme kaikille tärkeimmille sukulaisille häistämme kerrottua. Sen jälkeen blogista tulee vähemmän salamyhkäinen, kun ei tarvitse enää jännittää, että joku sukulaisista saisi tietää asiasta ennen aikojaan (ja jep, ystävien suhteen emme jännitä asiaa samalla tavalla: jos joku saa asiasta ennakkoinfoa, niin se ei meitä niin haittaa, mutta sukulaiset haluamme yllättää).

Joulukuun alkupuolella, eli about viikon sisällä, laitamme joulukortit postiin, joten salailun ei pitäisi jatkua enää kauaa! Ja ette uskokaan kuinka kivalta se ajatuksena tuntuu!

Kaikki kuvat
CC0-lisenssillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs tuumaat?