tiistai 6. marraskuuta 2018

Valokuvaajat kahteen kaupunkiin?

Valokuvaaja, hääjuhlan tärkein osa heti hyvän ruoan jälkeen? Niinhän se useimmille, kuin myös meillekin, tuntuu olevan. Kun itse harrastelee pienimuotoisesti valokuvausta, ja oma isä on valokuvannut aina (puolivakavasti), osaa kuvia arvioida, ja hyvää laatua arvostaa, ihan eri tavalla.

Meillähän hääjuhla on eri päivänä kuin vihkiminen, mikä toki osaltaan vaikuttaa myös kuvausjärjestelyihin. Vihkiminen ja itse hääjuhla tapahtuvat myös näillä näkymin eri kaupungeissa, joten meille tulee näillä näkymin kaksi valokuvaajaa: olemme ajatelleet ottaa viralliset potrettikuvat vihkimisen jälkeen ja sitten hääjuhlasta useamman tunnin kuvauspaketin. Yhden valokuvaajan liikutteleminen Pohjois-Karjalasta eteläisempään tuntuu jotenkin hassulta ainakin vielä tässä vaiheessa (ellei joku kuvaaja ole niin ehdottoman huippu, että häneltä on pakko saada molemmat kuvat).Mutta tosiaan, näin suunitelmien alkuvaiheessa tuntuu luontevalta kartoittaa potrettikuvien ottaja Pohjois-Karjalasta, ja muutama potentiaalinen kuvaaja ollaankin jo löydetty. Tarjouspyyntöjä ei olla vielä laitettu, enkä rehellisesti sanottuna ole varma, kuinka paljon aikaisemmin kuvaajat avaavat kalenterinsa varauksille täällä itärajan tuntumassa. Mutta epäilen, että kuvaajan varmistumista ei saada ihan lähikuukausina löytyä lukkoon, eikä asialla toki mikään hengenhätä olekaan (koska häät ovat jossain kaukana tulevaisuudessa).

Samalla tavoin meillä on muutamia kuvaajia mietittynä Lappeenrannan päähän, mutta sama homma, aikataulut ja buukkaukset tuskin vielä lähikuukausina selviävät. Lappeenrannan päähän haluaisimme useamman tunnin kuvauspaketin, sekä yhteiskuvia juhlaväen kanssa. Lisäksi ajatus videokuvauksesta hieman kutkuttaisi, mutta budjetin puolesta asia epäilyttää...Toisaalta, olemme leikitelleet niinkin hurjalla idealla, kuin korvata hääjuhlan valokuvaus kokonaan videokuvauksella! Koska varsinaiset hääportretit on otettu jo vihkimisen yhteydessä, ei kuvia periaatteessa olisi pakko enää ottaa lainkaan. Mutta, onhan videomuotoinen muisto hyvin erilainen valokuviin verrattuna. Toisaalta, katsottuamme muutamia häävideoita, ihastuimme niiden tyyliin: videosta löytyvät samat elementit kuin valokuvistakin (kattaus, vieraat, naurut ja itkut), ja siihen yhdistyy lisäksi ääni ja taitava editointi. Ja ennen kaikkea, videossa pönötysposeeraus jää luontevasti pois. Mutta, vastaako yksi video kaikkia otettuja valokuvia?Onneksi on aikaa miettiä asiaa, eikä päätöksiä ole pakko tehdä tässä ja nyt. Kunhan nyt ensi alkuun kartoitetaan vielä tarkemmin potentiaalisia kuvaajia, kysellään heiltä hintoja jne. Jonkin konkreettisen pohjalta on sitten helpompi lähteä tekemään päätöksiä kuvauksien suhteen. Omien pohdintojemme tueksi olisikin ihan saada teiltä muilta mielipiteitä ja kommentteja! :)
Kaikki kuvat CC0.lisenssillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs tuumaat?