torstai 10. tammikuuta 2019

"Ikijärveltä turvatulta käy matka vuorten taa"


*Postaus tehty kaupallisessa yhteistyössä Häät-lehden kanssa, osana Häät-blogiyhteisöä*


Häät-lehden tämän vuoden ensimmäinen lehti on kohtapuoliin jo kaupoissa (ilmestyy lehtipisteisiin 16.1.2019). Ja koska Metallipäät on osa Häät-blogiyhteisöä, sain käsiini sneak peek -materiaalia yhdestä lehden jutusta! Koko juttua en tietenkään tässä näytä, mutta pääsen teille lukijoille jakamaan pieniä palasia tulevasta lehdestä.

Häät-lehden tuorein numero sisältää monipuolisesti kaikenlaista aina hääpukumuodista sormuksiin, unohtamatta juttuja todellisista, jo vietetyistä häistä. Lisää tulevasta lehdestä ja sen sisällöstä voit lukea täältä. Valitsemani artikkeli "Lapin lumoa" kuuluu Ihanat häät -kategoriaan, ja se kertoo nimensä mukaisesti Tiian ja Antin Lappiin sijoittuvista häistä. Kyseessä on inspiroitumiseen tarkoitettu kuvista ja tiiviistä tekstiosuudesta koostuva kahden sivun kokonaisuus, jossa on esitelty hääparin juhla kauniiden kuvien ja yksityiskohtien kautta.Koska en tiedettävästi ole häälehtien trendiosaston kohdeyleisöä, olin todella iloinen siitä, että sain tämän aiheen itselleni. Lappi ja erämaat ylipäätään ovat laajuudessaan mykistäviä paikkoja, ja antaahan tämä meemi Lapin laajoille metsille aivan omanlaistaan jännityselementtiä, haha. Mutta tosissaan, koska en ehkä ole hääpukutrendejä tai timanttisormuksia käsittelevien juttujen ykköskohde, olen iloinen siitä, että tuoreimmasta lehdestä löytyi myös sellainen juttu, josta pystyin aidosti ja oikeasti kiinnostumaan. Ennen fiilistelyä suosittelen laittamaan Nightwish-yhtyeen Lappi-biisikokonaisuuden taustalle soimaan, se nimittäin siivitti miut ihanaan, pohjoista mystiikkaa tihkuvaan fiilistelyhetkeen artikkelin kuvia katsellessani. Niille lukijoille, joilta ei biisiä itseltään löydy, vinkattakoon että kokonaisuus löytyy ainakin Deezer-, Google Play- ja iTunes-palveluista, sekä YouTube:sta ei-virallisena versiona (jota en tähän linkkaa, koska olen tekijänoikeus- ja "taiteilijalle palkkaa" -nillittäjä, sorry).

Ensimmäisenä lienee kuitenkin syytä huomauttaa, että äskeisen tekstipätkän heavy metal -viittauksista huolimatta Tiian ja Antin häät eivät käsittääkseni liity millään lailla ko. skeneen. Lisäsksi epäilen vahvati, että heidän Lappi-häissään kuunneltiin jotain aivan muuta kuin Nightwishia. Tämä artikkeli ei siis käsittele rokkihäitä, vaan ainoastaan Lapissa vietettyjä häitä. Siitäkin huolimatta, jutussa on paljon sellaista, mitä voisin itsekin kuvitella hyödyntäväni omissa häissäni.

Yksi sellainen on itselleni ehdottomasti alla oleva kampauskuva. Miulla ei ole pienintäkään hajua siitä, mistä materiaaleista hiuskoru on koostettu, mutta haluaisin hirvittävän kovasti nähdä korun materiaalin luuna. Luu on toki vegaaneille ja monille eläinsuojeluaktivisteille haasteellinen materiaali, mutta itse en näe luukorujen käyttöä ongelmana. Ensinnäkin, hevareiden ja muiden kanssakulkijoiden joukossa tuntuu koko ajan yleistyvän tapa käyttää eläinten luita ja kalloja sisustuselementteinä (meiltäkin on löytynyt jo ikuisuuksia Jonin lahjaksi saama sarvi olohuoneesta). Ja toisekseen, niin kauan kuin eläimiä syödään (tai niitä kuolee luontoon), niin yhtä kauan niiden luita voi hyötykäyttää. Tämä on vain miun mielipide, enkä väitä että se olisi ainoa totuus - tästä saa olla täysin eri mieltä. Mutta, miusta alla oleva hiuskoru on kaunis.Itse arvostan luiden työstämiseen liittyvää käsityökulttuuria, sekä niiden käyttöön liittyvää tietynlaista "luonnonkansalaisuutta". Siksi, jos itselläni suinkin olisi tukkaa sen verran, että siitä voisi jonkinlaisen kampauksen tehdä, haluaisin ehdottomasti siihen jonkinlaisen luukorun mukaan. Idea toimii yhtä hyvin niin harmonisissa ja luonnonläheisissä häissä, kuin hurjimmissakin heavy metal -juhlissa. Ja lopputulos on sekä vakuuttava että kaunis.

Toisena juttuna haluan postauksesta nostaa esiin juuri ne erämaat, jonne heavybändit eksyvät kuvaussessioillaan. Miulle karu luonto on lähellä sydäntä, ei vain bändien musiikkivideoiden takia, vaan myös siksi, että olen aika lailla keskeltä metsää kotoisin: vietin lapsuuteni Lemillä, joka hevareille on kenties tuttu Suomen metallipääkaupunkina, ja kenellekään muulle paikka ei luultavasti sano yhtään mitään. Mutta, miulle itselleni luonnossa ja sen kauniissa maisemissa on jotain todella puhuttelevaa, ja siitä syystä alla olevan hääkuva on miusta aivan uskomaton inspiraation lähde ❤


Katsokaa alkuperäinen kuva Häät-lehdestä, tässä
kuva ei rajauksen takia pääse oikeuksiinsa.

Rakkauteen ja avioliittoon liittyy paljon "ikuisesti" ja "äärettömästi" romantisointia: rakastan sinua ikuisesti/olet minulle äärettömän tärkeä/olemme yhdessä ikuisesti/vain me kaksi tässä äärettömässä maailmassa jne, saitte varmaan ideasta kiinni? Ja mikäpä tätä äärettömyyttä kuvastaisi paremmin, kuin loputtomiin jatkuva maisema ja tunturit, jotka ovat olleet paikoillaan lähes ikuisuuksia? Tässä kuvassa on pala äärettömyyttä ja ikuisuuden tunnetta. Ja kukapa ei haluaisi rakkauden olevan ikuista? (joo, joku inhorealisti ja antiromantikko, kiitos...antakaa miun romantisoidan hetki rauhassa ❤) Ja hevareiden näkökulmasta, mikäs sen hienompaa kuin hyödyntää niitä samaisia maisemia, joissa ne omat suosikkibändit käyvät kuvaamassa musavideonsa, haha!

Uusin Häät-lehti ilmestyy siis lehtipisteisiin 16.1. Malttamattomille lehti on tarjossa myös Magzterissa, jossa voi hankkia lehden itselleen digiversiona. Lisäksi lehden fyysistä versiota on tarjolla tammi-helmikuun häämessuilla Helsingissä ja Tampereella.
Postauksen kuvien käyttö kielletty.
Kuvat julkaistu blogissa
Häät-lehden luvalla.

4 kommenttia:

 1. Ah, muistan ihastelleeni noita Toni Pallarin kuvia Instagramista ja huokailleeni Lappi-häiden perään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, näissä kuvissa on aivan uskomaton tunnelma :)

   Poista
 2. Oooooh, luuhiuskoru! Ihana idea! Kukahan käsityöläinen tällaisia Suomessa tekisi.... Saa vinkata jos löytyy tietoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luuhiuskoruista en kyllä osaa sanoa, varmaan pitää uniikkina tilauksena tehdä.. Tai sitten lähtee esim. Nurmekseen luukoru-kurssille! :) En tosin tiedä, minkä kokoisia koruja Zappin kurssilla tehdään, mutta eiköhän sekin kysymällä selviä :) Ja varmaan sekin on lopulta vain rahakysymys (kuten uniikin korun teetättäminenkin). Pitää selvitellä tätä lisää! :D

   Poista

Mitäs tuumaat?