lauantai 19. tammikuuta 2019

Metallipäät menee häämessuille

Blogin instagramia seuraavat tietävätkin jo, että meidän lauantaipäivään kuului päiväreissu Helsinkiin, tarkemmin sanottuna Love Me Do -messuille. Lupasin avata messukokemusta ja siihen liittyviä fiiliksiä täällä blogin puolella tarkemmin, joten tässä sitä mennään. Postaus tulee varmasti olemaan pidemmän puoleinen, sillä tokihan ensimmäisestä häämessukokemuskesta riittää kerrottavaa vaikka kuinka!Oon täällä blogin puolella kirjoitellut häälehdistä ja siitä, miten itse ei aina pysty sopeutumaan siihen, mitä lehdillä (ja laajemmin häämedialla) on tarjottavana: häätrendien aallonharjat tuntuvat usein kiitvän meistä ohi. Siispä häämessuille meno jännitti jonkin verran. Voin myös sanoa suoraan, että kerran jos toisenkin mietittiin Jonin kanssa, että onkohan messuille lähteminen meille ihan täysi huti. Lähinnä siis jännitti se, että jos messuilla ei ole muuta tarjolla kuin sitä prinsessaunelmaa....

Mutta onneksi reissu ei osoittautunut turhaksi! Ja kun olen valittanut siitä, että häälehdistä ei meinaa löytää mitään valmiina ja suoraan sopivana, niin ainakin Love Me Do -messuilla siihen oli mahdollisuus, sillä Suomen suurimmille häämessuille mahtuu mukaan myös hieman trendien vastavirtaan kulkevia alan ammattilaisia. Valitettavasti en pysty vielä vertailemaan Love Me Do:n tarjontaa muihin messuihin (juurikin siitä syystä, että nämä olivat meille ensimmäiset messut). Mutta, ainakin tämän yhden kokemuksen perusteella vaikuttaisi siltä, ett Love Me Do on hyödyllinen myös metallikansalle. Tässä alla miun omia poimintoja ja huomioita messuilta, ei missään erityisessä järjestyksessä vaan ihan vaan fiiliksen mukaan laitettuna. Ja, toki messuilla oli monia muitakin kiinnostavia ammattilaisia ja palveluntarjoajia, mutta jottei postaus veny aivan mahdottomiin, niin nyt rajaudutaan esittelemään ns. hevarin häämessuvinkit.

Ensimmäisenä mainittakoon kattausmaailma, jossa oli ihailtavan erilaisia mallikattauksia kisaamassa yleisön suosiosta. Kattaukset olivat miusta ihanan monipuolisia, ja niistä napattiin meillekin muutama idea myöhempää pohdiskelua varten. Meidän kannalta ehdottomasti hyödyllisin juttu oli nähdä mustat pöytäliinat käytössä, sillä ollaan tässä viime päivinä pohdiskeltu moneen otteeseen, että tekevätkö mustat liinat kattauksesta liian synkän. Mallikattausket osoittivat kuitenkin pelon turhaksi, ja valmiista ideoista muutama oli sellaisenaan siirrettävissä meidän potentiaaliseen hääkattaukseen. Eli kerrankin jotain sai suoraan valmiina, jes!
Myös korupuolelta löytyi ihastuttavan monta, kenties hieman vastavirtaan kulkevaa toimijaa. Tai noh, jos ei nyt aivan täysmittaisesti vastavirtaan, niin sen verran ainakin, että meidän kiinnostus heräsi! Eli kuten sanottu, miuta ei timanttisormus kiinnosta yhtään, ja olikin todella ilo löytää tekijöitä, joiden tyyli oikeasti puhuttelee. Meillä oli todella kivoja keskusteluja Wedding Garagen kultaseppä Samu Salmenkankaan kanssa (joka puheistaan huolimatta oli todella rock myös mustassa puvussa!): Samu tekee uniikkeja sormuksia, jotka hän suunnittelee 3D:nä asiakkaalle joko vanhoja koruja hyödyntäen tai oman valikoimansa metalleista. Tämän lisäksi samaan tapaan unikkeja sormuksia tekee myös kultaseppäliike Aurifaber, jonka korujen rouhea ilme herätti meidän kiinnostuksen heti. Vaikka liike on Tampereella, on koruja kulkeutunut kuulemma ympäri Suomea, joten miksei myös meille Joensuuhun, jos niin päätetään. Kolmantena mainittakoon vielä tamperelaispariskunnan korusuunnittelu- ja kultaseppäduo Kuusade ja Horrible Productions, joiden molempien kädenjäljestä tykättiin kovasti, ja joiden tuotteet olivat osa kaivattua vaihtelua tyypillisiin timanttikoruihin: rohkeasti erilaista ja todella tyylikästä, ei voinut kuin tykätä ❤Vaatepuolesta puhuttakoon miun osalta sen verran, että en pahemmin messuista koostunut: lyhyitä mekkoja oli esillä varmaan noin 10kpl, joista yksikään ei puhutellut sen vertaa, että olisin edes halunnut huvin vuoksi sovittaa (vaikka mekkohankinnat eivät miun kohdalla vielä missään nimessä ole edes ajankohtaisia). Samoin hääpukunäytösten anti lyhyden pukujen osalta rajoittui pariin kappaleeseen, joista yksi oli sinne päinkään sitä mistä haaveilen.

Joni puolestaan oli hieman onnekkaampi, sillä Gasell GP:n pisteeltä löytyi räväkät kengät, jotka antoivat hieman suuntaa sille, mitä lopulliset hääkengät voisivat kenties olla (vaikka myös tennarit ovat edelleen vaihtoehto!). Samoin pitää antaa pisteitä Gasell GP:n asiakaspalvelutaidoille, sillä vaikka rekeissä ei ollutkaan mitään Jonin toiveasun mukaista, niin äkkiäkös meille avautui tietokoneelta nettikatalogi auki, ja sieltä edustaja sitten etsi Jonin toiveita kuunnellen sopivia tuotteita. Voin ihan suoraan sanoa, että tällaista kohtelua ei ihan kaikilla messuosastoilla saatu, ja osa edustajista tuntui toteavan meidät vähemmän potentiaalisina asiakkaina kuin muut (tavallisemman näköiset?) messukävijät. Tökeröimmillään meidän palvelu vaan lopetettiin kesken kaiken ja alettiin puhua jollekulle toiselle messukävijälle, vaikka meillä oli juttu vielä ihan kesken..noh, omapa on häviönsä. Asusteista pitää nostaa esille vielä Naskali Leather, joiden pisteellä saatiin todella ihanaa palvelua: meidän toiveita kuunneltiin ja kustomointimahdollisuuksia esitettiin sen mukaan. Voikin hyvin olla, että Jonin häälook täydentyy Naskalin kääntörusetilla. Kummasti se hyvä asiakaspalvelukokemus laittaa potentiaaliset ostohousut jalkaan.

Eli kannattiko mennä messuille? Ehdottomasti. Kannattaako metallipään kiertää kaikki messut läpi? Tähän en valitettavasti osaa vastata. Toki Suomen suurimmilla messuilla on enemmän toimijoita edustettuna kuin pienemmillä häämessuilla, mutta toisaalta, pienemmille messuille voi tulla myös paikallista toimijoita, jotka eivät isoille messuille lähde. Eli, jos käyt jossain pienemmillä/paikallisilla messuilla, ja bongaat sieltä jonkun huipputekijän, joka voisi metallikansaa kiinnostaa laajemminkin, niin vinkkaa siitä miulle vaikka täällä blogissa tai ig:n puolella, niin laitetaan hyvä yhdessä kiertämään!
Postauksen kuvien käyttö
ilman lupaa kielletty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs tuumaat?