torstai 7. helmikuuta 2019

Rautahäät rautakuningattarelle

Tän blogin lukijat jo tietääkin, että Metallipäät menee naimisiin on hääblogi, jossa yritetään yhdistää kaunis ja viihtyisä hääjuhla heavy metalliin. Meidän ajatus on siis viettää suhteellisen perinteikkäitä ja tyypillisiä häitä, jotka on vaan twistattu ripauksella (tai litramitallisella, ei olla tästä vielä ihan varmoja) metallifiilistä. Mutta, toiset haluavat tehdä homman täysin omalla tyylillään, ja tää postaus onkin tarina häistä, joissa häät ja metalli taottiin yhteen upeaksi kokonaisuudeksi!


Kaunis kattaus, jossa yksityiskohtana itse taotut
naulat (parin oma juttu), sekä itse askarrellut ruusut

Joku saattaa vielä muistaa tämän postauksen, jossa esittelin metallista taotun hääpuvun. Miusta idea oli niin kerta kaikkisen upea, että päätin ottaa yhteyttä puvun takoneeseen ruotsalaiseen Thereseen, ja pyysin häntä kertomaan vähän häistään ja yrityksestään. Ja Theresehän kertoi, ja paljon❤ Yritän mahduttaa tähän postaukseen mahdollisimman paljon, jotta työ lukijat voisitte inspiroitua näistä häistä yhtä paljon kuin miekin!


Nicklas ja Therese, ja taustalla itse
taottu metallinen kukkakaari

Therese ja kumppaninsa Nicklas ovat molemmat ammattiseppiä, joten heidän häillensä metalli oli varsin luonteva teema. Ja jos häät haluaa järjestää tyylillä ja teemalla, on tää pariskunta kyllä malliesimerkki siitä, miten teemahäät järjestetään viimeistä yksityiskohtaa myöten! Kutsut, koristeet, korut, asut, ohjelma...näissä häissä ei varmaan mikään jäänyt miettimättä.

Kenties hieman nurinkurisesti, Theresen ja Nicklasin häistä ei ollut vielä puhuttu sanaakaan, kun Therese sai idean metallisesta hääpuvusta. Pukua varten tehtiin mieletön määrä taustatyötä, sekä käytettiin melkoinen määrä suunnittelu- ja työtunteja, mutta lopulta unelmien hääasusta tuli totta. Puku joutui kuitenkin odottamaan käyttöään melko pitkään, sillä häitä juhlittiin vasta 19 vuoden päästä - onneksi puku oli kuitenkin edelleen sopiva (pieniä muokkauksia lukuun ottamatta).

Näissä häissä tosiaan kaikki on suunniteltu yhteisen teeman, metallin, ympärille, ja juuri teeman yhtenäisyys on miusta jotenkin todella inspiroivaa: kaikki osaset loksahtelevat yhteen saumattomasti. Aloitetaan vaikka kutsuista, jotka olivat taottuja metallilevyjä! Mielestäni tämä on todella uniikki veto hääparilta, eikä tällaisen kutsun vastaanottamisen jälkeen jää varmaan yhdellekään vieraalle epäselväksi, että nyt on jotain erilaista tulossa. Toki postikulut olivat näille metallisille kutsuille sitten aika massiiviset, mutta ideahan on siltikin upea. Miun metallisydän ihan sulaa tällaiselle!


Kutsut
Näistä lähtökohdista käsin lienee sanomattakin selvää, että parin sormukset ja korut olivat kaikki itse taottuja: esimerkiksi  Nicklasin viehe oli yhdistelmä koristeellista taontaa ja kukkia. Samoin niin hääparin kuin morsiusneitojen (hääparin tyttäret) korut olivat kaikki taottuja, kuin myös morsiamen hääkruunu. Koruissa ja asusteissa näkyy hienosti häiden teemasymboli, eli kaksi taottua sydäntä. Ja sanottakoon nyt vielä, että myös monet käyttöesineet, kuten kakkulapio, olivat itse tehtyjä ja tietenkin taottuja. Miusta Theresen ja Nicklasin häät ovat malliesimerkki sellaisista häistä, jotka järjestetään parin omia vahvuuksia hyödyntäen: mikä järki esimerkiksi näiden kahden olisi ollut askarrella paperisia kutsuja, kun voi hyödyntää osaamistaan ja vahvuuksiaan? Tästä voi ehkä moni muukin hääpari ottaa koppia, myös allekirjoittanut itse.

Lisäksi näissä metallihäissä myös ohjelma meni teeman mukaan: hääpari oli esimerkiksi takonut itselleen häiden teemasymbolin mukaisen poltinraudan, ja yhtenä hääohjelmana olikin yhdessä polttaa symboli ruokapöydän nurkkaan. Oon itse aivan myyty tälle idealle: polttomerkillä jää häistä pysyvä jälki ja muisto, jota voi aina ihailla pöydän ääressä istuessaan. Lisäksi ohjelmaan kuului myös takomista, sillä hääparin ystävät (jotka ovat myös seppiä) takoivat hääparille muistoesineen lahjaksi juhlan aikana.Ja sanottakoon nyt vielä se hevarin sydäntä eniten lämmittävin tekijä: Theresen ja Nicklasin hääjuhlassa soivat Metallica ja Iron Maiden! Tää on ihan ilmiömäinen esimerkki siitä, miten hääjuhlan voi suunnitella joko sinne päin, tai aivan finaaliin asti. Olisi ollut helppoa soittaa metalli-teemaisissa häissä vain metallimusiikkia, mutta siitä voi mennä vielä askeleen pidemmälle, ja soittattaa bändejä, joiden nimetkin sointuvat teemaan. Jotenkin tällainen viimeistely ja yksityiskohtaisuus on miusta ihan uskomattoman hienoa, oon aivan ihastunut.

Jos innostuit tai inspiroiduit näistä häistä, tai huomaat haaveilevasi jostain tämän tyylisestä, Therese ja Nicklas myös vuokraavat paljon häihin liittyviä taottuja elementtejä, kuten hääkruunuja ja koruja, sekä isompia elementtejä, kuten raudasta taottuja kukkakaaria. Toki myös tilaustyöt ovat mahdollisia, mutta valitettavasti kokonaisesta hääpuvusta haaveilevat joutuvat pettymään (aina voi toki kysyä jotain pienempää puvun osaa). Koruja ja muita pienepiä töitä voi kuitenkin tilata ihan omien toiveiden mukaan. Lisätietoja löydät heidän pajansa kotisivuilta. Valmistaudu asioimaan ruotsiksi, toki englannillakin varmasti pärjätään, mutta itse viestittelin Theresen kanssa tätä postausta varten ruotsiksi. Kyseessä ei ole kaupallinen yhteistyö, kyseessä on pyrkimys tarjota blogin lukijoille inspiraatiota jostain aivan erilaisesta kuin mitä perinteikkäät prinsessahäät ovat. En saa tämän postauksen julkaisusta mitään hyötyä tai korvausta, vaan jaan upean hääparin vieläkin upeamman tarinan vain siksi, että uskon siitä olevan iloa myös muille metallipäille tai erilaisista häistä haaveileville. Ja tosiaan, jos siulla (tai vaikka tuttavallasi) on tällainen vähän erilainen häätarina jeattavana, ja haluasit jakaa tarinasi inspiraatioksi muille, niin ota ihmeessä yhteyttä, laitetaan hyvät ideat kiertämään! ❤

Kuvien käyttö ilman lupaa
kielletty. Kuvat julkaistu
tässä blogissa Therese
Engdahlin luvalla.

7 kommenttia:

 1. Vitsi tämä oli kiva teksti, kiitos! Ihana inspiroitua aidosti erilaisista ja omannäköisistä jutuista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäsit :) Ja ihana kuulla, että muutkin tykkää tästä ideasta, ite olin tälle tarinalle nimittäin ihan myyty, vaikkei meille teemahäitä tulekaan :D

   Poista
 2. Ihanan erilaista ja oikeasti inspiroivaa!! Mahtavaa miten paljon jaksat nähdä vaivaa blogin eteen 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista ❤️ Ja kiva kuulla että tää häätarina vetoaa muihinkin kuin miuhun!

   Poista
 3. Ihanaa, että häistäkin lähdetään tekemään ihan omannäköisiä. <3 Täytyy tulla lukemaan jatkossakin. Oma blogini linkkinä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on kyllä kiva miten häät on nykyään paljon enemmän kuin pelkät prinsessajuhlat. Eihän prinsessajuhlissa mitään vikaakaan ole, mutta se ei ole kaikille sopiva vaihtoehto. Ja kiitti linkistä, käyn ehdottomasti tsekkaamassa :)

   Poista
  2. Ja vähän erilaiset häät jää ihmisille mieleenkin vuosiksi eteenpäin! :)

   Poista

Mitäs tuumaat?