perjantai 26. heinäkuuta 2019

Häätiimin ensimmäinen miitti

Heinäkuu on ollut meille häiden järjestämisen kannalta todella vilkas kuukausi: tässä kuussa koitti esimerkiksi viimein se hetki, kun häihimme on tasan vuosi aikaa (kamalan ihanaa ja ihanan kamalaa). Tässä kuussa kävin ensimmäisessä mekkosovituksessa, josta kirjoittelinkin jo tänne blogiin. Häiden taltioiminen visuaaliseen muotoon on selkiintynyt ihan mielettömästi (aikaisemmasta tuskatumisesta voit lukea täältä), ja ollaan saatu upeita tarjouksia monilta eri kuvaajilta. Mutta tästäkin lisää sitten, jahka saamme lopulta the kuvaajaehdokkaan kanssa diilin kuntoon. Lisäksi päästiin ikävällä tavalla siihen lopputulokseen, että maistraatista lienee turha etsiä meille vihkijää. Kävimme myös bongaamassa mahdollisesti tulevan 'hääbändimme' Sumrakuja-tapahtumassa. Ja tärkeinpänä, tässä kuussa tapahtuu myös virallinen 12kk count down häihin, sillä pääsimme kaiken muun ohella järjestämään tälle kuulle häätiimin ensimmäisen tapaamisen.

Heinäkuussa kukkii myös ihana ohdake. Ehkä meillä oli alkuun vähän
vaikeuksia saada päivä lyötyä lukkoon, mutta lopputulos oli onneksi
haasteista huolimatta onnistunut.

Jonille ja miulle oli jotenkin tärkeää, että tapaaminen tulisi tähän heinä-elokuun tienolle noin vuoden päähän itse hääjuhlasta. Tiimin jäsenet ovat kyllä tienneet suunnitelmista jo varsin pitkään, mutta tapaaminen noin puolitoista vuotta ennen häitä olisi tuntunut hieman, noh, turhalta. Vuosi ennen häitä on kuitenkin se aika, jolloin todella alkaa tapahtua. Meillä on tehty paljon suunnitelmia valmiiksi, mutta nyt alkaa olla aika hioa yksityiskohtia kuntoon ja toteuttaa ideat käytännössä. Ja siksi häätiimin oli myös mielestämme aika tavata nyt.

Ihan ensimmäisenä lienee syytä todeta, että tapaamisen järjestäminen silloin, kun tiimin jäsenet elävät eri puolilla Suomea, voi olla hieman haastavaa, mutta ehdottomasti vaivan arvoista. Pitkistä matkoista huolimatta meillä oli tosi hyvä henki, ja miun ja Jonin mielestä iltama oli hyvinkin onnistunut. Ja ihan tyytyväisiltä nuo tiimin jäsenetkin vaikuttivat.

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun kaasot ja bestman tapasivat toisensa. Vaikka jokainen heistä on ollut elämässämme mukana jo pidempään, eivät he ole kuitenkaan päässeet tutustumaan toisiinsa ennen tätä häähuumaa. Näin ollen halusimme pitää illan rentona, viettää aikaa yhdessä ja siinä samalla tutustua toisiimme. Siksipä miitti oli enemmän rentoa höpöttelyä yhdessä ja vähemmän hääorientoitunutta suunnittelua: yhtä tiivistä prezi-esitystä lukuun ottamatta keskityimme enemmän yhdessä hengailuun kuin häihin.

Meillä tapaaminen sijottui iltaan, ja pitkän matkan takaa tulleita varten olimme Jonin kanssa laittaneet kasaan salaattibuffetin, josta jokainen sai kasata itselleen sopivan määrän ruokaa. Siinä syömisen ohella höpöttelimme niitä näitä, vaihdoimme vähän kuulumisia ja saimme mielestäni aikaan ihan kivan sekä rennon fiiliksen illan alkuun. Jokaiselle häätiimin ensimiittiä suunnittelevalle suosittelenkin miitin aloittamista ruokailulla lämpimästi, sillä hyvä ruoka saa porukan äkkiä hyvälle mielelle, jolloin tutustuminen ja hääasioihin virittäytyminenkin on helpompaa.Toisekseen, olimme Jonin kanssa panostaneet ruokaan, koristeisiin ja huolelliseen hääasioiden läpikäymiseen, sillä mielestämme se osaltaan välittää myös häätiimin jäsenille tulevan hääjuhlan merkitystä. Kun miitteihin ja omaan häätiimiin panostaa, saa myös varmasti helpommin panostusta heiltä omaan hääjuhlaan liittyen. Jos miitin vetää läpi suunnittelematta ja vähän sinne päin, niin varmasti koko hääjuhlasta jää myös tiimille hieman epämääräinen vaikutelma. Ja myö Jonin kanssa haluttiin tehdä selväksi, että asioihin on tarkoitus panostaa, niin häätiimin miiteissä kuin etenkin häissäkin.

Meillä oli siis salaattibuffet, jälkkäriä ja illalle pientä naposteltavaa, sekä pari pulloa viiniä. Olimme laittaneet esille muutamia koristesuunnitelmiamme (jotka iloksemme herättivät ihastusta häätiimissä) saadaksemme kattauksen näyttämään kauniimmalta ja huolitellulta. Itse hääinfo oli tulevan juhlan peruspalikoiden läpikäymistä (mitä, missä, milloin), mutta ennen kaikkea prezi-esitys sisälsi meidän toiveitamme ja ajatuksiamme häätiimin toimintaan liittyen. Näin pystyimme jo ennakkoon itsekin pohtimaan, mitä todella odotamme tiimiltämme, ja toisaalta annoimme heille myös mahdollisuuden jo tässä vaiheessa saada tietää, mitä heiltä odotetaan. Eli, tavoitteena oli myös välttyä epämiellyttviltä yllätyksiltä hääpäivän lähestyessä.

Tämän jälkeen siirryimmekin pelien hurmaavaan maailmaan (blogin ig:n puolella olen muutamaankin otteeseen tuonut peliharrastustamme esille, ja nyt asia on mainittu myös täällä blogin puolella). Pelailimme ihan rennossa hengessä muutamia porukkapelejä, joista erityiseti mainittakoon Cards Against Humanity, joka toimii äärimmäisen hyvänä tutustumispelinä silloin, kun tiimin huumori tähän peliin riittää (tosin, jos tiimistä löytyy takakireä tai tiukkapipoinen jäsen, suosittelen kiertämään tämän pelin kaukaa). Huumorin riittäessä pääsee nimittäin nauramaan mitä hulluimmille jutuille, ja huumori on mielestäni myös kiva tapa tutustua uusiin tyyppeihin. Pelistä on myös suomenkielinen käännös, mutta meidän englanninkielinen tiimimme pelasi alkuperäistä enkkuversiota välillä miltei nauruun tukehtuen.

Kaiken kaikkiaan miitti oli siis mielestämme oikein onnistunut! Tai no, teknisesti ottaen miitti päättyy vasta tänään, jahka saadaan tuo bestmankin ohjattua kotimatkalle, haha. Mutta tästä jäi kyllä hyvä fiilis, ja tämän pohjalta on oikein hyvä jatkaa. Seuraavaa miittiä odotellessa ❤

Ethän käytä kuvia
ilman lupaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs tuumaat?