perjantai 15. maaliskuuta 2019

Kahden kaupungin häät?

Kuten täällä blogin puolella on ollut puhetta, meidän alkuperäinen suunnitelma oli viettää häitä kahdessa kaupungissa, ja esimerkiksi tässä postauksessa kertoilin meidän suunniteltuista valokuvausjärjestelyistä kahden kaupungin välillä. Meille tällainen jaottelu tuntui alusta alkaen luontevata, sillä sekä Joensuu että Lappeenranta ovat meille tärkeitä paikkoja, joten halusimme ikään kuin juhlia häitä sekä entisessä että nykyisessä kotikaupungissa. Tarkoituksena oli järjestää vihkiminen pienellä kokoonpanolla Joensuussa, ja järjestää isommat juhlat sitten Lappeenrannassa.Niin, tämä oli meidän alkuperäinen ajatus, joka on nyt sitten alkanut muuntumaan muotoon "sekä vihkiminen että hääjuhla Lappeenrannassa". Ollaan Jonin kanssa mietiskelty tätä asiaa suunnilleen kuukauden päivät, ja mitä enemmän asiaa pohdittaan, sitä järkevämmältä se alkaa tuntua. Toki, mikään ei ole vielä tässä vaiheessa varmaa, mutta oon ottanut yhteyttä esimerkiksi Lappeenrannan maistraattiin, joten siinä mielessä tää järjestely saattaa hyvinkin muuttua todeksi.

Suoraan sanottuna nyt tuntuu siltä, että kaikki tulisi olemaan tällä tavoin järjesteltynä paljon helpompaa. Ensimmäisenä mainittakoon ihan meidän omat aikataulut: jos vihkiminen olisi keskellä viikkoa Joensuussa, meidän pitäisi aluksi järjestää täällä Joensuussa asiat kuntoon vihkimistä ajatellen, minkä jälkeen oltaisiinkin voitu aloittaa raivoisa tavaroiden pakkaaminen Lappeenrantaan lähtöä varten. Tultaisiin Lappeenrantaan päivää tai kahta ennen vihkimistä, ja siinä rytäkässä pitäisi sitten laittaa kaikki kuntoon lauantain juhlaa varten. Jos sen sijaan vihkiminen siirtyy Lappeenrantaan, joudutaan toki lähtemään kotoa reissuun jo vähän aikaisemmin, mutta ainakin ollaan valmiina paikan päällä hoitamassa kaikkia viime hetken järjestelyjä. Uskon ja toivon, että tämä edes hieman vähentäisi viime hetken stressiä.

Ylipäätään miusta tuntuu, että kaikki keinot ylimääräisen stressin välttämiseksi ennen hääjuhlaa ovat äärimmäisen tärkeitä, ja siksi vihkimisen siirtäminen Lappeenrantaan tuntuisi järkevältä päätökseltä. Voin hyvin kuvitella, että muutun häitä edeltävällä viikolla melkoiseksi stressipalloksi, vaikka kaikki asiat olisivat kuinka hyvin tahansa järjestyksessä. Jännitin esimerkiksi Zeron hakemista kotiin, vaikka meillä oli kaikki kotona täysin valmiina, ja tiedettiin saavamme kasvattajalta tuhti pentupaketti mukaan lisäapuna. Vaikka tiesin kaiken olevan valmiina, jännitin silti ihan hirmuisesti. Ja uskon näin käyvän myös hääjuhlan lähestyessä, ja siksi yli 200km matkustaminen paria päivää ennen h-hetkeä tuntuu puhtaalta typeryydeltä, jonka voi välttää helposti pitämällä vihkimisen ja juhlan samassa kaupungissa.Lisäksi tämä vaihtoehto on myös meidän lähisukulaisten kannalta mielettömän paljon parempi, sillä näin ihmisten ei tarvitse matkustaa vihkimisen takia Joensuuhun. Tällainen reissu tuntuisi erityisen turhalta siksi, että siviilivihkiminen on tunnetusti lyhyt, joten vajaan kolmen tunnin matkustusaika (yhteen suuntaan) 20min kestävän vihkimisen takia tuntuu lähinnä huonolta vitsiltä. Toki olisimme myös viettäneet ihmisten kanssa aikaa vihkimisen jälkeen, mutta silti, yhden kaupungin järjestely vähentää myös vieraiden matkustusvaivaa.

Kaiken muun ohella Lappeenrannan maistraatti vaikuttaa olevan tilana meille sopivampi kuin Joensuun vastaava, sillä vihkitilaan mahtuu Lappeenrannassa noin 30 henkilöä, kun taas Joensuun tilan kerrottiin vetävän mukavasti reilu kymmenen henkeä. Vaikka meidän ei olekaan tarkoitus tehdä vihkimisestä mitään yleisöryntäystä, niin on silti kiva, jos lähimmät sukulaiset voivat tilaisuuden ajan olla mukavasti: meidän toiveena on, että vihkimisestä jää vieraille jotain muutakin mieleen kuin ahdas sardiinipurkkifiilis.

Vaikka pieni ääni sisälläni sanookin, että olisihan se ollut siistiä juhlistaa vihkimistä kotikaupungissa, niin aina ei elämä suju kuin Strömsössä. Ja mielummin teen järkiratkaisun kuin pidän itsepintaisesti kiinni jostain ideasta vain siksi, että se olisi miusta kivaa. Toivotaan siis että Lappeenrannasta kuuluu asian tiimoilta hyviä uutisia, ja että saadaan koko hääjuhlinta siirrettyä Lappeenrannan päähän. Tai että tulisi edes jotain tietoa, että voidaan sitten päättää kuvaamisesta (kuvataanko yhdessä vai kahdessa kaupungissa) ja kaikista muistakin järjestelyistä, esim kukista (hankinko esim hääkimpun Lappeenrannasta vai Joensuusta jne). Niin pystyisi sitten viemään suunnitelmia taas vähän eteenpäin. Noh, kerron sitten kun on jotain tiedotettavaa asian suhteen.


Postauksen kuvat
CC0-lisenssillä

2 kommenttia:

  1. Minusta uusi suunnitelma kuulostaa järkevältä, ja ehkä hieman vähemmän stressaavalta. Toki ymmärrän hyvin tuon, että haluaisi molemmat tärkeät paikat osaksi tärkeää päivää. Hankalaa! Itse listamorsiamena suosittelen toki tässäkin tilanteessa tekemään listoja! :D Itseäni yleensä helpottaa päätöksiä listata ylös molempien vaihtoehtojen hyvät ja huonot vaihtoehdot, mutta toki tärkeintä on aina kliseisesti kuunnella sitä omaa sydäntä. Teidän häistä tulee upeat joka tapauksessa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Ja joo, siis ehdottomasti toivotaan että tuo siirtymä Lappeenrantaan onnistuisi, se olisi vaan niin paljon helpompaa kaikille :D Ainut mikä oikeastaan voi laittaa kapuloita rattaisiin on se, että ei tiedetä LPR maistraatin käytäntöjä, mutta jos sieltä ei mitään sen erikoisempaa vastata, niin sit varmasti siirrytään sinne lievästä kotikaipuusta huolimatta :D

      Poista

Mitäs tuumaat?