lauantai 30. maaliskuuta 2019

Meidän hääpäivänä luultavasti sataa

Ihana olla taas täällä blogin puolella. Oon aloittanut tällä viikolla uudessa työpaikassa, joten viikko meni aika hujauksessa ohi kaikkea uutta opetellessa (ja huhhuh että sitä on paljon!). Opintojen ohella työ on toki osa-aikaista, mutta tällä ekalla työviikolla on tunteja ollut aika reippaasti, jotta kaikkia eri asioita päästään käymään nyt alussa läpi. Ja jotta kiire olisi vielä pykälän verran kliseisempää ja kokonaisvaltaisempaa, niin tottahan toki miulla on ollut tässä myös tenttejä, ikään kuin pelkässä uudessa työssä ei olisi tarpeeksi. Ei siis ole pahemmin tylsiä hetkiä tullut, ja iltaisin oon ollut päivän päätteeksi niin väsynyt, että oon parhaimmillaan mennyt 3 tuntia tavanomaista aiemmin nukkumaan. Uuden oppiminen vaatii aina veronsa, ja jos käsiteltäväksi tulee kerralla paljon uutta tietoa, kannattaa kiinnittää erityisen paljon huomiota omaan palautumiseen: silloin ne hommat oppii paremmin ja nopeammin (terveisin toivottavasti joskus valmistuva kasvatustieteen maisteri).


Eli, koska viikko on ollut suoraan sanottuna rankka ja hektinen, ei ole paljoa hääjuttuja tullut mietittyä, haha (voit verrata täältä tilannetta viikko sitten). Ajatukset on ollut lähinnä uudessa työssä, ja siinä että mitenköhän meinasin oppia pärjäämään siinä.. Mutta, koska haluan nyt siirtää ajatukset hetkeksi pois töistä ja koulusta, aattelin nyt kirjoitella tällaisesta vähän kevyemmästä ja kohtalaisen helposti kirjoitettavasta teemasta, eli meidän hääpäivän säästä. Jep, tiedän, onko mitään tylsempää kuin säästä puhuminen?

Mutta, omalla kohdallani tää säästä puhuminen on itse asiassa ihan kiinnostavaa, koska osaan jo leikkimielisesti ennustaa, että meidän hääpäivänä sataa. Tässä ei siis ole kyseessä unelmia-postaus, sillä mielestäni säätilassa ei ole paljoakaan unelmoitavaa (toki jollekin toiselle säätila voi olla kaikki kaikessa): toivon hääpäiväksi hyvää säätä. Eli haluaisin, että ei olisi liian kuumaa eikä liian kylmää, kuten varmaan suurin osa muistakin kesän hääpareista. Mutta muutoin en säätilasta niin paljon perusta, toki jos aurinko vaikka hieman joskus pilkistäisi pilvien takaa, niin se olisi jo tosi jees. Ja no toki olisi ihan kiva jos ei sataisi, mutta sen varaan ei toisiaan paljoa kannata laskea. Unelmoinnin sijaan tämä onkin vähän sellainen inhorealistinen katsaus siihen, mitä aikaisempien juhlapäivien perusteella on ennustettavissa.

Miun kaikissa juhlissahan vuosittaisia synttäripäivä lukuun ottamatta on aina satanut: oon syntynyt surkealla säällä, ja niin rippijuhlat kuin valmistujaisetkin (ylioppilas) on vietetty sadesäällä. Ei se välttämättä mikään myrsky ole ollut, mutta kaatosadetta oon saanut kyllä osakseni sitäkin enemmän. En siis jaksaisi yllättyä yhtään, jos heinäkuussa 2020 meidän hääviikolle ennustettaisiin myrskyä, se olisi vaan hieno jatkumo tähänastiseen säähistoriaan. En ole nimittäin päässyt nauttimaan omissa juhlissani Suomen kesän ihanuudesta kertaakaan (siinä missä veljeni on puolestaan saanut nauttia lähes täydellisistä kesäjuhlista auringonpaisteen ja virkistävän tuulenvireen saattelemana), joten pessimisti sisälläni on jo hyväksynyt kaiken tihkusateesta kesämyrskyyn.


Tästä johtuen meillä ei olla Jonin kanssa missään vaiheessa keskusteltu ulkohäistä jossain ihanassa luontokohteessa, vaan meille oli heti itsestään selvää, että juhlat vaativat varmuuden vuoksi katon ja tukevat seinät. Ja noh, onnistuttiinhan myö löytämään sellainen juhlapaikka, jossa on tukevat tiiliseinät, joten eiköhän meillä häiden vietto onnistu ihan kuivin sukin Linnoituksen Krouvissa, haha. Mutta ihan vakavasti puhuen, kun kaikki elämäsi suuret juhlat oot viettänyt sateessa, niin haaveet ihanista ulkoilmahäistä karsiutuu aika nopeasti pois. En nimittäin tällä juhlasää-historiallani uskaltaisi ikimaailmassa luottaa pelkkään telttaan sateensuojana.

Toisaalta on syytä huomauttaa, että yhdet juhlat oon päässyt viettämään ilman sadetta: meidän kihlajaispäivänä oli nimittäin aivan hurmaava sää. Hyvästä säästä annan kaiken kunnian Jonille (jonka juhlien säähistoria on muutenkin paljon aurinkoisempi). Joten, kenties Jonin suotuisalla myötävaikutuksella voisimme saada meidän hääpäiväksi tilattua myös vähän auringonpaistetta. Fingers crossed. Muttaa kuten sanottu, meidän häitä vietetään turvallisesti katon ja seinien suojassa, joten siinä mielessä sade ei haittaa. Toki toivoisin, että potrettikuvia voitaisiin ottaa ulkona, mihin kaatosade ei kovinkaan hyvin toimi (tosin, kuinka upeita kuvia kaatosateessa voisikaan saada ❤). Noh, toivotaan että Joni onnistuu loihtimaan meille vähintäänkin kohtalaista säätä, haha!

Minkälaista säätilaa teidän häihin toivotaan? 

Kuvat CC0-lisenssillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs tuumaat?