perjantai 31. toukokuuta 2019

Unelmista todeksi: hääkakku

Pahoittelut pienestä hiljaisuudesta täällä blogin puolella. Instagramin puolella seuraavat ovatkin jo saaneet kuulla siitä, miten meillä on meno melko hektistä tässä vaiheessa, ja miten meillä on nyt (hieman tahtomattamme) monta rautaa tulessa yhtä aikaa. Se ei tarkoita, että hääjutut olisivat jääneet täysin huomiotta (ig:stä voi käydä tsekkaamassa meidän uusimmat kokeilut häihin liittyen), mutta se on valitettavasti tarkoittanut sitä, ettei miulla ole ollut aikaa oikeasti istua alas ja keskittyä kirjoittamaan kunnon tekstejä tänne blogiin. Mutta, nyt kun surkeiden sattumusten sarja johti aikataulujen viivästymiseen, päätin hyödyntää odotteluajan täällä blogin puolella.

Kun aikoja sitten kirjoitin tänne blogiin ensimmäisen unelmointipostauksen, ei miulle tullut mieleenkään, että voisin ilmoittaa jonkin unelman käyvän toteen jo yli vuotta ennen itse hääjuhlaa! Mutta tässä sitä nyt ollaan, ja kuten otsikostakin käy selkeästi ilmi, tällä kertaa palataan hetkeksi meidän unelmien kakkuun! En tiedä teistä, mutta miusta tää on aika ihanaa ❤Meillähän Jonin kanssa vakiintui käsitys unelmakakusta aika nopeasti Pinterestiä selaillessa, kun viehätyttiin sieltä löytyneisiin mustiin kakkuihin, ja erityisesti yhteen aivan täydelliseen unelmakakkuun (jos haluat nähdä, miltä meidän unelmien kakku näyttää, pääset tsekkaamaan hääkakku-aiheisen unelmapostauksen täältä). Kuten tuossa alkuperäisessä postauksessa kerroinkin, oli meillä silti huolena se, että erikoisuudestaan johtuen meidän toivetta ei olisi mahdollista toteuttaa, tai että erilaisuun koettaisiin jotenkin negatiivisena asiana.. "että eikö jokin perinteisempi ja tutumpi vaihtoehto nyt kuitenkin olisi sopiva". Tässä yhteydessä on vielä syytä huomauttaa, että ei oltu vielä tätä ennen käyty juhlapaikalla paikan päällä ihan vaan juttelemassa meidän häistä, eikä vielä oltu ihan kokonaisvaltaisesti tajuttu, kuinka ihana ote Linnoituksen krouvilla on meidän juhlan järjestämiseen.

Krouvin asenne ja tekemisen meininki teki meihin kyllä valtavan vaikutuksen, ja siinä palaverin edetessä alkoi jo pieni toivonkipinä, että ehkä meidän kakkutoiveisiin vastattaisiin samanlaisella asenteella. Ja kuten nyt arvata saattaa, ei meidän tarvinnut pettyä: Krouvin emäntä suorastaan innostui, kun alettiin käymään läpi meidän unelmaa. Vaikka Krouvilla (ja varmaan kovin monella muullakaan koko Suomessa) ei ole paljoa kokemusta mustien kakkujen tekemisestä, oli Krouvin emännällä kuitenkin heti käsitys siitä, miten hommaa lähdettäisiin meidän toiveiden mukaisesti toteuttamaan. Onnistuttiin siis löytämään meille luovista ja innovatiivisista ratkaisuista innostuva palveluntarjoaja, jolla kuitenkin oli tarjota meille ratkaisu heti saman tien.


Meillä siis Krouvi hoitaa oikeastaan kaiken hääjuhlaan liittyen: heiltä tulee juhlapaikka, pöytäliinat, lautasliinat, astiat jne, mutta näiden lisäksi kaikki ruoat tulevat heidän omasta keittiöstään, sekä samalla menolla he vastaavat myös hääkakusta. Jotenkin miusta itsestäni tuntuu hyvältä ajatella, että hääjuhlaa ajatellen kaikki tärkeä on jo juhlapaikalla valmiina ja siellä valmistettuna, sellaisen henkilökunnan toimesta, joka työskentelee tiloissa päivittäin.

Hääkakun ulkonäkö on siis lyöty lukkoon, ja sen toteutustapa on mietitty valmiiksi. Kakun makumaailmaakin pohdiskeltiin ja ideoitiin, muttei tietenkään vielä lyöty lopullisesti lukkoon. Oli kuitenkin kiva huomata, että meillä oli samanlainen ajatus kakun makumaailmasta, jossa ajateltiin hyödyntää tummia ja täyteläisiä makuja, jotta kakun ulkonäkö ja maku vastaisivat toisiaan. Naureskeltiinkin hyvä tovi idealle sysimustasta kakusta, joka olisi sisältä perinteinen ja pehmeän makuinen mansikkakermakakku! Kiitos muuten kaikille makuvaihtoehtoja ehdottaneille, niistä oli tässä palaverissa hyötyä ❤


Nyt kakkukuviot ovat luonnollisesti paussilla aina siihen asti, että päästään maistelemaan meidän testikakkua ennen häitä (eli varmaan joskus vuoden päästä!). Oon jotenkin ihan hirvittävän innoissani tästä asiasta, ja oon niin iloinen että pääsin vihdoin ja viimein jakamaan tän jutun teidän kanssa! Vaikka hääkakku onkin vain kakku, oli meille mustan kakun saaminen yksi iso unelma ja kuitenkin samalla tärkeä visuaalinen elementti meidän teemaa ajatellen. Ja nyt kun tiedetään, että saadaan ainakin tämä yksi osa toteutumaan, on mieli jotenkin ihan mielettömän hyvää!

Kaikki kuvat
CC0-lisenssillä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs tuumaat?