maanantai 6. toukokuuta 2019

Linnoituksen Krouvi: juhlapaikka just meille

Käytiin pääsiäisenä Jonin kanssa Lappeenrannassa, ja muun häätohinan ohella päästiin vihdoin ja viimein tutustumaan meidän pientä pintaremonttia kokeneeseen juhlapaikkaan. Linnoitusken Krouvi sijaitsee Lappeenrannan linnoituksella ihan keskustan tuntumassa, mutta kuitenkin samalla riittävän kaukana betonista ja kaupunkikortteleista. Kesäisin linnoitus on ihan mielettömän kaunista ja vehreää aluetta, joskin talven jäljiltä alue oli vielä melko karussa kunnossa. Ympäristöä enemmän meitä kuitenkin kiinnosti Krouvin kauniiden tiiliseinien sisäpuoli, ja spoilerina sanottakoon heti alkuun, että oltiin Jonin kanssa ihan mielettömän tyytyväisiä näkemäämme!


Krouvi oli tosiaan kokenut pienoista pintaremonttia, mutta ei mitään liian dramaattista meidän makuumme: punaiset tehosteseinät olivat edelleen siellä, joskin hieman sävyä muuttaneena, mutta tätä ei välttämättä edes huomaa, ellei tiedä katsoa. Samoin ne tummat lattiat sekä meidän tyyliin sopiva, jykevä baaritiski löytyivät tilasta edelleen. Meille uutena tilaan oli tullut pienimuotoinen sohvaryhmä/lounge, johon ihastuttiin Jonin kanssa korviamme myöten. Meidän rentoon juhlafiilikseen tällainen idea sopii aivan täydellisesti, ja oltiinkin ihan valmiita ottamaan se osaksi myös meidän juhlan sisustusta: onko jotain kivempaa kuin heittäytyä jossain vaiheessa iltaa hetkeksi sohvan nurkkaan vaihtamaan muutaman sanan tuttujen kanssa, tai vaikka rohkaistua ja tutustua uusiin ihmisiin? Samanlaista rennompaa oleskelutilaa löytyy myös kahdelta terassilta ravintolan molemmin puolin, joten mukavia illanviettopaikkoja löytyy kyllä niin sisältä kuin ulkoa (olettaen siis, että kelit ovat kohdillaan...lisää voit lukea täältä).
Lisäksi meitä Krouvissa miellyttää sen koko, ja etenkin se, että tila ei ole mitenkään valtava. Tietenkään kukaan ei halua viettää juhlia sardiinipurkissa, mutta meille on tärkeää, että juhla olisi tietyllä tapaa intiimin tuntuinen. Joni huomauttikin heti pöytien asettelun noteerattuaan, että pöydät ovat kivasti lähekkäin, jolloin vieraiden on helppo höpötellä vaikka pöydästä toiseen. Toki, tähän vaikuttaa myös pöytien lopullinen asettelu meidän juhlaa ajatellen (mistä meillä ei tietenkään ole vielä mitään ideaa), mutta pääpiirteissään pöydät tulevat joka tapauksessa olemaan lähekkäin. Tilaa on sopivasti, mutta liian pitkät etäisyydet eivät tee tilasta liian virallisen tuntuista.

Krouvi on meille myös erinomainen juhlatila siinä mielessä, että rohkeudestaan ja omaleimaisuudestaan huolimatta se ei ole mitenkään rock tai tunnelmaltaan synkkä. Kuten oon aikaisemminkin kirjoitellut, ei Jonin kanssa haluta mitään korostetun synkeitä juhlia, vaan halutaan, että juhlan pääasiallisena tunnelmana on iloisuus. Krouvi on sisältä ihanan valoisa ja avaran tuntuinen, ja vanhat ikkunanpuitteet tuovat tilaan säväyksen vanhoja hyviä aikoja. Ikkunoista on muuten ehkä upeimmat mahdolliset maisemat, sillä Krouvi sijaitsee ihan linnoituksen vallien reunalla.Toisaalta vaaleille seinille ja valoisalle tilalle antaa ihanaa (ja taas kerran, meille suotuisaa) kontrastia tumma lattia ja suurelta osin tummasävyiset huonekalut. Kaiken kruunaavat tuolien punaiset verhoilut, jotka ovat meidän värimaailmaan täysi kymppi. Puhuttiinkin Krouvin emännän kanssa siitä, miten meidän ei tarvitse nähdä hirvittävästi vaivaa koristeiden kanssa, kun onnistuttiin löytämään sellainen juhlatila, joka on jo itsessään vreiltään ja tyyliltään meille sopiva. Joten, kannattaa siis satsata itselle sopivan juhlatilan löytämiseen, varsinkin jos (koristelu-)budjetti on rajallinen, sillä sopiva tila ei tarvitse kuin muutaman viimeistelevän silauksen sen sijaan, että koristeita täytyisi haalia valtavia määriä tilan muutosleikkiä varten.


Uutena juttuna Krouviin on tullut myös vaihtuvat taidenäyttelyt, jotka tuovat vaihtelua tilan ilmeeseen. Meidän vierailumme aikana esillä oli maisemamaalauksia, jotka eivät ehkä meidän juhlaamme ajatellen olisi ihan paras mahdollinen vaihtoehto, mutta ei myöskään meitä suuremmin haittaava: käydään Jonin kanssa säännöllisen epäsäännöllisesti taidenäyttelyissä, ja ollaan omiakin seiniämme täytetty niin omilla kuin muidenkin tekemillä kuvilla. Näin ollen galleriaseinä oli meille okei ihan jo sellaisenaan. Mutta sitten meidät lyötiin ällikällä: Krouvin emäntä Maria kertoi meille tietävänsä taiteilijan, jonka töiden tyyli sopisi meidän rokkiteemaan erinomaisesti, ja lupautui suunnittelemaan näyttelyaikataulun siten, että meille suotuisat teokset ovat seinillä juuri heinäkuussa 2020 ❤

Juuri tämä Krouvin palvelualttius on se, mikä sai meidät ensimmäisen kerran ihatumaan kyseiseen paikkaan, ja mihin tykästyimme taas tällä kerralla. Tuntuu ihanalta järjestää meidän rokkiteemaista juhlaa sellaisten toimijoiden kanssa, jotka innostuvat siitä, että saavat olla mukana juuri meidän päivässä ja haluavat todella tehdä kaikkensa sen eteen, että juhlasta tulee meidän näköinen. Ja vielä paremmalta tuntuu se, että meitä ja meidän toiveita sekä ajatuksia kunnioitetaan, eikä niihin suhtauduta kuin johonkin vitsiin (lisää näistä kokemuksista voit lukea täältä). Kaiken kaikkiaan meistä siis tuntuu, että ollaan löydetty meille paras mahdollinen juhlapaikka, niin tilojen kuin henkilökunnankin puolesta.


Kuvien käyttö
ilman lupaa kielletty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs tuumaat?