sunnuntai 19. toukokuuta 2019

Häätatuoinnit

Häihin liittyy paljon kaikenlaista pakollista, mutta vielä enemmän kaikkea ei-pakollista aina hirvittävästi määrästä suunnittelua kaikkien suunnitelmien toteuttamiseen. Meille yksi tällainen ei-pakollinen, mutta ehdottoman tärkeä juttu ovat häätatuoinnit. Oon tätä tatuointiasiaa pohdiskellut blogin puolella jo aiemmin, kun kerroin meidän suunnitelmasta jättää huomenlahjat hankkimatta ja laittaa sen sijaan rahaa yhteisiin tatuointeihin. Samassa yhteydessä lupasin päivittää tätä meidän tatuointi-kuviota, ja tässäpä siis viimeisimpiä uutisia tatuointirintamalla.Ensimmäistä postausta kirjoittaessa meillä ei ollut oikeastaan muuta ideaa kuin se, että jonkinlaiset tatuoinnit haluttaisiin. Nyt on onneksi kaiken muun ohella ollut aikaa pohdiskella tätä tatuointi-asiaa, ja (yllätys yllätys!) selata hirvittävästi pinterestiä. Tietty alettiin myös melko aikaisessa vaiheessa pohtia myös sitä, keneltä sitä kuvaa sitten lopulta lähtisi hakemaan (eli keneltä artistilta kuvat otettaisiin).

Meillä on tosiaan tässä ajan kuluessa vahvistunut alkuperäinen ajatus siitä, ettei haluta täysin identtisiä tatuointeja, vaan enemmin yritetään löytää kuville yhteinen idea. Meillä on kuitenkin sen verran erilainen maku tatuointien suhteen, että parempi ottaa molemmille juuri omaan tyyliin sopivat kuvat. Toki tatuointiin vaikuttaa aina sen sijoittelu kropassa, ja kun ollaan Jonin kanssa aika eri puista veistettyjä, mitä tulee kehon mittasuhteisiin, niin siksikään ajatus täydellisen yhtenäisistä tatuoinneista juuri samaan kohtaan sijoitettuna ei nappaa yhtään. Vaikka monessa asiassa tehdäänkin häihin liittyen kompromisseja ja haetaan täysin yhtenäistä linjaa, ollaan nyt tatuointien kanssa päätetty olla enemmän individualisteja. Tatuointi on, vaikka osana häiden viettoa, kuitenkin sillä tavalla henkilökohtainen, ettei haluta tässä yhteydessä ottaa jotain kohtuullisen kivaa vaihtoehtoa, vaan molemmille pitäisi löytyä se paras mahdollinen.

Meille ei nimittäin ole oikeasti väliä sillä, ovatko meidän häätatuoinnit täysin identtiset vai eivät. Jollekin toiselle parille koko häätatuoinnin ydinajatus voi olla identtisissä kuvissa, jotka kenties vahvistavat yhteenkuuluvuuden tunnetta tai kokemusta parisuhteen kestävyydestä. Meille puolestaan tatuointi itsessään jo riittää, eikä lopputuloksen tarvitse olla täydellisen identtinen (vaikka siinä sellainen tietty romantiikka toki kärsii). Tästä huolimatta ei meille kuitenkaan ole ihan se ja sama, millaiset kuvat meille tulee: tatuointien on sovittava yhteen, eli halutaan tatuoinneille yhteinen teema, tai aihe.Kun pohdittiin Jonin kanssa sitä, että millaiset tatuoinnit haluttaisiin pysyväksi muistoksi naimisiin menosta, meille oli heti alussa kaksi asiaa täysin selvää: ei nimiä, eikä mitään pientä piiperrystä. Myö ei ihan vaan yleisestä tatuointiperiaatteesta hakata toistemme nimiä ihoon. Lisäksi miusta itsestäni puolison nimen hakkauttaminen ihoon on jotenkin jo vähän kulahtanut klisee. Jonkun mielestä varmasti edelleen tosi cool, mutta itse en jotenkin innostu - miuta enemmänkin ahdistaa ajatus siitä, että miun käsivarressa tai muussa (mahdollisesti kaikille) näkyvässä paikassa lukisi "Joni" ja vaikka jokin päivämäärä. En jotenkin tykkää yhtään siitä, että jotain niin henkilökohtaista olisi niin avoimesti jokaisen vastaantulijan luettavissa. Enkä sitten myöskään halua puolisoni nimeä minnekään privaattialueelle, siitä tulee vielä suurempi ahdistus, haha.

Toinen juttu on se, ettei haluta tästä ilmiselvää häätatuointia nimineen ja päivämäärineen (tai vaihtoehtoisesti äärettömyyden symboleineen), vaan halutaan ottaa kuva, jonka merkitys on meille loppuelämämme ilmeinen, mutta muille vain tatuointi muiden joukossa. Kuten sanottu, tatuointi on paikasta riippuen koko maailmalle näkyvissä, eikä haluta, että se kuva on selkeästi jotain tosi henkilökohtaista, jopa intiimiä. Riittää, että myö tiedetään, mistä niissä kuvissa loppuviimein on kyse (mitä nyt tietty jokainen tän blogin lukija tietää asiasta myös, samoin kuin häävieraat, mutta ymmärtänette pointin silti).

 Ja mitä tatuoinnin kokoon tulee, niin ajateltiin ottaa ihan kuvan kokoinen leima, ei nyt kuitenkaan mitä koko selän kuvaa (ei ajateltu laittaa tatuointeihin enempää rahaa kuin itse hääjuhlaan, haha).  Pienet tatuoinnit ovat varmasti monelle mieleen, mutta ite en jotenkin tämän tyylisistä pikkuruisista kuvista innostu, ja Joni vielä vähemmän. Ainut missä mie pikkukuvissa tykkään, on korva- ja sormitatuoinnit, mutta eipä noille alueille kovin isoja kuvia muutenkaan hakata. Tietyllä tapaahan häihin liittyen jokin pikkuruinen tatuointi sormeen (ei kuitenkaan sormus!) olisi hirmu suloinen, mutta ehkä sormikuvat jäävät kuitenkin huonomman kestonsa takia ottamatta.Kaiken tämän jälkeen voidaan siis todeta, että meille tulee jotain tulitikkuaskia suurempaa kuvaa, ja juurikin kuvaa, ei tekstiä. Kuvan aihetta ei kuitenkaan ole vielä tässä vaiheessa syytä paljastaa, sillä suunnitelmat saattavat vielä elää tässä vuoden aikana (vaikka ajatellaankin olevamme aika varmoja siitä, mitä häätatuoinneiltamme halutaan). Reiluuden nimissä tosin todettakoon, että miun pinterestissä on myös yksi kansio tatuoinneille, eli sieltä voi kyllä jo arvailla, mitä meillä on tällä hetkellä suunnitteilla. Mutta joo, seuraavana juttuna onkin sitten selvittää, kuka meidän kuvat lopulta sitten tekee. Lupaan palata asiaan taas kun homma etenee ja saadaan esimerkiksi meidän artisti lyötyä lukkoon.


Kaikki kuvat
CC0-lisenssillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs tuumaat?