maanantai 12. elokuuta 2019

Meille tulee häävideo!

Kuvaaminen on ollut yksi tämän blogin puhututtaneimmista ja kauhistelluimmista aiheista, ja vihdoin ja viimein voidaan tämä kuvaus-asia laittaa pieneksi aikaa pakettiin. Tai ainakin voidaan yhden ison etapin koittaneen meidän hääsuunnittelussa, sillä meillä on hääkuvaaja. Tai tarkemmin sanottuna, meillä on videokuvaaja!Kuten olen aina silloin tällöin postauksissa vihjannut (esimerkiksi täällä), tunnen jostain syystä mieletöntä vetoa häävideoita kohtaan. Taitava kuvaaja saa niihin välittymään tunnesisältöä ihan eri skaalalla, kuin mitä valokuviin saadaan sisällytettyä. Tämä ei tarkoita, etteikö valokuva voisi olla uskomattoman tehokas viestintäkeino, tai että valokuva olisi jotenkin puutteellinen versio videosta. Varmaan jokainen länsimaalainen koululainen on jossain vaiheessa kohdannut kuvan, joka englanniksi kulkee nimellä Napalm Girl. Eikä kenellekään tarvitse selittää, kuinka valtava vaikutus kuvalla oli silloin, ja on edelleen. Hieman toiveikkaammissa tunnelmissa esiintyy klassikkovalokuvan Tankkimies. Siinä sitä valokuvan voimaa.

Mutta meille tulee siis häävideo, ja sen kylkeen niitä valokuvia. Valokuvataan ne häiden ikoniset osuudet, ja muutoin juhla tallentuu videomuotoon. Juhlan taltioinnista meillä vastaa ihan kotikulmilta löytynyt Säynevirta Photographyn Harri. Harrin vahvinta osaamista ovat häävideot ja lapsikuvat, joiden lisäksi selkeästi koirakuvat ovat hänelle mieleen. Näiden lisäksi Harri on tehnyt yhteistyötä niin kuvan kuin videonkin kautta paikallisten hevibändien kanssa, mikä tietysti on meistä vaan ihan hitsin hienoa. Kun tutustuttiin Harrin aikaisempiin videoihin, oltiin ihan myytyjä: kaikki yhtä tyylikkäitä, mutta silti aina myös jokaisen parin tyylisiä. Esimerkiksi täältä löytyy yksi Harrin tuoreimmista, lyhyistä häävideokoosteista.Ja jos satuit tuon häävideon katsomaan, niin varmasti huomasit, kuinka paljon tunnetta mahtuu ihan vain muutamankin minuutin mittaiseen videoon? Kuten sanottu, miulle video välittää mielettömästi isommalla volyymilla niin juhlaväen kuin hääparinkin tunnemaailmaa, joka etenkin häissä on mielestäni sitä ydintä ja muistamisen arvoista. Toki joo,  saahan sille videolle kaikki yksityiskohdat siinä samalla, mutta minkä arvoisia ovat yksityiskohtaiset muistot, jos tunne jää välittymättä? Täällä mie kotisohvalla istun, kirjoitan tätä postausta ja herkistelen noille videoille. Ja juurikin tästä syystä halusin myös meille häävideon.

Meillä on ehtinyt jo ollakin yksi alustava palaveri Harrin kanssa, jolloin kävimme vähän alustavia toiveitamme läpi kuvauksen suhteen, hänen yleisiä toimintatapojaan kuvaajana ja myöskin hänen toiveitaan juurikin videokuvaukseen liittyen. Tiedän, että kaikki kuvaajat eivät tällaista alustavaa palaveria edes suostu pitämään (kun lopullinen suunnittelupalaveri on lähempänä hääjuhlaa), mutta miun mielestä tämä oli aivan erinomaisen hyvä tapa vielä tutustua kuvaajaan face-to-face. Joten, suosittelen ehdottomasti kysymään tällaiseen tapaamiseen mahdollisuutta omalta kuvaajalta. Tai kuten meidän tapauksessa, toivottavasti muutkin löytävät kuvaajan, joka ihan itse tällaista tapaamista ehdottaa.Itse nimittäin ajattelen, että tällaisen rennon kahvittelun lomassa toiveiden ja ajatusten läpikäyminen on huomattavasti vaivattomampaa ja nopeampaa kuin loputon sähköpostiviestien ketju. Joten ajattelisin tämän olevan ihan win-win niin hääparin kuin kuvaajankin puolelta, vaikka tietenkään näin aikaisessa vaiheessa ihan niitä ihan lopullisia kuvaussuunnitelmia lyödäkään lukkoon. Mutta hyvät raamit sillä saadaan aikaiseksi.

Tässä vaiheessa meillä siis puhutaan 8h videokuvauksesta, vihkimisen kuvaamisesta, hääpotreteista ja yhteiskuvista juhlaväen kanssa. Videokuvaukseen sisältyy myös mahdollisuus dronen käyttöön, mistä etenkin Joni on innoissaan. Ja Harri siis hoitaa koko homman alusta loppuun. Kuvaustoiveisiin ja kuvauspaketin sisältöön voin palata myöhemmin vielä erikseen, kunhan saadaan itsekin ajatuksia ja toiveita vielä jäsentymään. Mutta lupaan pitää teidät lukijat tästä ajan tasalla.


Kuvat CC0-lisenssillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs tuumaat?