tiistai 6. elokuuta 2019

Vuoden päivät hääbloggausta

Otsikko sen jo sanookin, blogi on parin päivän päästä ollut jo vuoden verran olemassa. Näitä tämän tyylisiä "blogi 1-v." postauksia on kirjoitettu paljon, eikä näistä varmaan saa enää tekemälläkään mitään kovin uniikkeja katsauksia, mitä nyt toki jokainen blogi on omalla tavallaan ainutkertainen. Ajattelin siis lähestyä tätä vuoden rajapyykkiä poimimalla matkan varrelta muutamia postauksia, joiden kautta käyn sitten tätä meidän jo vuoden verran kestänyttä hääsuunnitteluprojektia hieman läpi.Toki tässä yhteydessä on syytä vielä erikseen noteerata blogin ensimmäinen postaus, jossa ihanasti käy ilmi, kuinka pihalla koko hääsuunnittelusta vielä tuossa vaiheessa oltiin. Ensimmäisen postauksen ytimessä on Slayerin Raining Blood -biisi, mikä kyllä kuvasti meidän sen hetkistä hääsuunnittelun tilaa melkoisen erinomaisesti: tiedettiin että heviä halutaan, mutta muusta ei sitten ollutkaan mitään ideaa. Toisaalta näen tässä myös Jonin mielettömän kasvun häiden suunnittelijana ja ideoijana, sillä vitsailevasta "jos vaan moshataan Slayerin tahtiin koko ilta" tyypistä on kuoriutunut häitä tosissaan visioiva tuleva aviomies. Kyllähän mie tiesin, että häät on sille iso juttu, mutta en mie olisi vuosi sitten osannut näin isoa panostusta odottaa.

Meille häiden suunnittelun alkuaika näyttäytyy näin jälkikäteen katsottaessa melkoisena kipuiluna sen suhteen, mitä halutaan ja toivotaan elämän monet realiteetit huomioiden: mitä tehdä, kun haluat heavya, mutta mikään ei saa olla liian raskasta, synkkää tai meluisaa. Entä mitä nyt ylipäätään haluaa koko häiltä - mitä perinteitä noudattaa, mitä skipata, ja mitkä twistata ihan uuteen uskoon? Tykkään kirjastoista, ja kirjoista, ja vaikka näin nettiaikana on vaikka mitä sivustoa ja sovellusta häiden suunnitteluun, itselleni kirjallisuus toimii silti parhaiten. Ja tässä postauksessa mainituista kirjoista tykkään edelleen, toivottavasti niistä on iloa siullekin.Miun omaa suosikkiosastoa tässä blogissa ovat olleet unelmointi-postaukset, joista ensimmäisestä ajattelin, että tuleekohan tästä jutusta yhtään mitään. Mutta näin jälkikäteen voin todeta idean ihanaksi, sillä miusta on todella kiva palata aina silloin tällöin takaisin vanhoihin unelmointipostauksiin ja huomata, miten jotkut unelmat ovat edelleen täysin samoja, ja kuinka osa on ehkä vajaan vuoden takaa jo hieman kehittynyt. Ja etenkin häiden jälkeen on ihana päästä vertailemaan, kuinka hyvin meidän unelmat sitten lopulta toteutuivat.

Blogin alkutaipaleen ehdottomasti tykätyimpiin postauksiin kuului Häät-lehden silloista uusinta numeroa käsittelevä Häälehtiä hevarille -postaus. Saanko nyt ihan ensialkuun sanoa, että tykkään tuosta postauksen otsikosta edelleen ihan todella paljon! Kun vaan saisi aina otsikot toimivaan noin kivasti, haha. Tätä postausta jännitin aikanaan ihan kauheasti, ja olikin ihana huomata, että postaus sai kuitenkin positiivisen vastaanoton niin Häät-lehden kuin teidän lukijoidenkin puolelta. Ja oli kiva huomata, ettei näiden fiilisten kanssa ollut ihan yksin.

Häät-lehdestä puhuttaessa yhdeksi valtaisaksi merkkipaaluksi kuuluu Metallipäiden pääsy osaksi Häät-blogiyhteisöä. Miitti Tampereella oli upea, mutta täällä blogin puolella olen näin jälkikäteen aina silloin tällöin fiilistellyt tätä sneak peek -postausta. Kyseinen otsikko on varmaan hakukoneoptimoinnin kannalta huonoin mahdollinen, mutta luotan siihen, että kanssahevarin se ohjaa heti oikeaan mielentilaan. Edelleen salaa haaveilen hääkuvauksen viemistä keskelle metsää, mutta mukavuuden nimissä taidetaan jättää hyttyset ja paarmat ihan keskenään sinne erämaahan ja ottaa potretit jossain urbaanimmassa ympäristössä.Vaikka rokkaavien häiden suunnittelu on välillä ollut melkoista kipuilua, on meillä kuitenkin ollut ihanan tsemppaavia ja ylipäätään häistä kiinnostuneita sukulaisia, vaikka ei ihan kaikesta ainaa samaa mieltä ollakaan ❤ Meistä on ihanaa, että olette olleet tässä mukana, ja suhtautuneet valintoihimme myös kunnioittaen, u olisitte itse ehkä tehneet häiden suhteen erilaisia valintoja. Koittakaa vielä vuoden verran jaksaa mukana, äkkiä se aika kuluu ❤

Tämän vuoden puolelle siirryttäessä aloin ehkä enemmän keskustelemaan blogin puolella häistä myös yleisellä tasolla, kun taas ensimmäisissä postauksissa fokus oli todella tarkasti ihan vain omissa häissä. Näistä yleisemmistä postauksista luetuimpien joukossa on etiketti-postauspari, jonka toinen osa löytyy täältä blogista ja toinen Häät-lehden verkkosivulta. Tuoreemmista postauksista on lähes yhtä innokkaasti käyty lukemassa myös meidän unelmien hääkakusta, joten hääkakulla näyttää myös edelleen olevan hyvin vakiintunut paikka osana häiden suunnittelua.

Postaus alkaa näköjään venyä kuin nälkävuosi (näköjään tänne on vuoden aikana saanut mahdutettua jo melko paljon kaikkea muistelemisen arvoista), joten parempi alkaa kääriä hommaa kasaan. Vuoden aikana blogiin ilmestyi 89 postausta, eli ihan ei pyöreisiin lukuihin päästy. Mutta eipä tätä nyt lukujen takia tehdäkään, tässä mennään niin fiiliksen mukaan kuin vain suinkin mahdollista: kun asenne on rock niin kaikki on hyvin. Ja jos etsit rokkaavaa asennetta omiin hääjuhliisi, suosittelen lukaisemaan vielä tämän postauksen läpi, ja sitten voidaan tämä postaus sopia päättyneeksi.Ja hitot, tämä helmi on ihan pakko jakaa vielä, tämä jos mikä on sitä inspiraatiota aidoimmillaan! Tää kuuluu ehdottomasti upeimpiin juttuihin, mitä oon täällä blogin puolella päässyt touhuamaan ❤
Kuvat CC0-lisenssillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs tuumaat?