tiistai 10. syyskuuta 2019

Häätatuointi-projekti edistyy

Meillä on Jonin kanssa häihin liittyen perinteinen to do -lista, joka löytyy muodossa tai toisessa varmasti lähes jokaiselta häitään suunnittelevalta ihmiseltä (ainakin jossain vaiheessa projektia). Alan varmasti jossain vaiheessa valoittaa meidän to-do -listaa tarkemmin, ehkä sitten kun häihin alkaa olla mielekästä mitata aikaa viikoissa, ja tehtävälistat alkavat olla mukavann konkreettisia ja kompakteja. Mutta tässä vaiheessa to do -postausten tekeminen ei jotenkin miuta itseäni nappaa, kun asiat ovat tässä vaiheessa vielä melko laajoja: "selvittele, pohdi, tarkastele vaihtoehtoja"...tämän kaltaisesta listasta ei kovin kummoista postausta tehdä. Mutta kerta tehtävälistoista puhutaan, kerrottakoon, että meillä roikkui kyseisellä tehtävälistalla mukana parin kuukauden ajan häätatuoijan etsiminen. Kirjoittelin häätatuointipohdintoja jo melko alkuvaiheessa blogia, ja pohdinnat konkretisoituivat lopulta päätökseksi hääleimojen ottamisesta. Tatuoinneille tuli teema, tyyliäkin mietittiin, ja sitten piti vielä löytää se oikea artisti toteuttamaan kuvat iholle.

Häätatuointihan on periaatteessa kuin mikä tahansa tatuointi, eikä sen ottaminen paljoa poikkea tavan tatskan ottamisesta. Häätatuoinnista haaveillessa kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että kaikki artistit eivät tee parisuhde- tai avioliittokuvia, ja joillekin nimi+päivämäärä tyyliset ideat joutavat ensimmäisenä romukoppaan. Artisti tekee vain sellaisia kuvia, joita artisti haluaa, joten kannattaa aluksi etsiä sellainen tekijä, joka lähtee mielellään työstämään häätatuointeja.

Muutoin onkin vain tärkeä löytää sellainen tatuoija, jonka tyylistä pidät. Tai joka on erikoistunut siihen tyyliin, jolla tatuointisi haluat. Jos haluat suloisen ja vaaleanpunaisen kuvan, älä ota sitä tyypillä, joka tekee rujoa mustaa viivaa, ja vice versa. Meille löytyi etsintäprojektin jälkeen sopiva tekijä Kuopiosta, ja meidän hääkuvat hakkaa siis Rotten Tattoon Sami. Se, että myö suunnataan Kuopioon, ei tarkoita, etteikö Joensuusta löytyisi taitavia tekijöitä (koska niitä täällä on, ihan kisameriiteilläkin mitattuna), mutta Samin tyyli iski meihin molempiin todella kovasti. Ja kun vielä vähän paremmin kaiveltiin, huomattiin, että Sami työstää paljon sellaisia elementtejä, joita omiin kuviimme myös halutaan, joten valinta oli lopulta hyvin helppo. Ja onneksi Sami oli myös itse innokas tähän meidän häätatuointi-prokkikseen lähtemään mukaan.Meille tulee tosiaan kaksi erillistä kuvaa, eli emme ota Jonin kanssa identtisiä tatuointeja (meidän ajatuksia siitä, millaiset kuvat ottaisimme, voit lukea tarkemmin täältä). Emme siis edelleenkään halua nimiä, päivämääriä tai ikuisuus-symboleita. Ajatus kuvien tyylistä on pysynyt melko samana tässä ajan kuluessa, joskin ajatus on ehkä hieman kirkastunut artistin löytymisen myötä. Lopullinen teema ja tyyli pysyköön vielä salassa, palataan tähän sitten tuonnempana.

Meillä on siis tatuointiaika varattu ja varausmaksut maksettu, joten homma on kuvaa vaille valmis. Halutaan Jonin kanssa ottaa tatuoinnit hyvissä ajoin ennen hääpäivää, jotta ne ovat sitten hääpäivänä varmasti parantuneet, eikä kuvaa tarvitse viime päivien tohinassa varoa. Toinen vaihtoehtohan olisi ottaa kuvat vasta hääpäivän jälkeen, mutta se ei vain jostain syystä tunnu meille oikealta vaihtoehdolta (ei vaikka tatuoinnit toimittavatkin meillä huomenlahjan virkaa). Jotenkin varsinkin miulle itselleni tuntuu hirmuisen tärkeältä, että kuva on läsnä hääpäivänä valmiina ja parantuneena, iholla jo olemassa.

Kuvat tulevat iholle helmikuussa 2020, eli kuvilla on hyvin aikaa parantua kaikessa rauhassa ennen heinäkuuta. Tatuointi on kuitenkin avohaava, ja melko mittava sellainen, joten paranemiseen on hyvä varata aikaa mielummin vähän liikaa kuin liian vähän. Ja vaikka iho pinnalta umpeutuukin melko nopeasti, menee ihon syvemmillä osilla huomattavasti pidempään parantua neulotuksi tulemisesta. Siksi pieni ennakko tähän projektiin.En tiedä minkä verran tulen tähän tatuointi-asiaan palaamaan täällä blogissa, instagramin puolelle varmasti tulee ainakin jotain stooria. Ei olla vielä Jonin kanssa päätetty, että pidetäänkö kuvat salassa häihin asti, vai paljastetaanko ne heti parantumisen jälkeen. Joten mitään en lupaa, muuta kuin että kuvat paljastuvat sitten jossain vaiheessa, haha!


Postauksen kuvat CC0-lisenssillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs tuumaat?