tiistai 16. lokakuuta 2018

Häälehtiä hevarille

Häät-lehti täytti hulppeat 25 vuotta, ja vuosikertanumeroa lukiessani ajattelin käsitellä lehteä ja sen sisältöä omasta näkökulmastani ja kontekstistani: tarjoaako upea ja trendikäs häälehti hevarille mitään?

Vaikkei trendihäitä suunnittelisikaan, miun mielestä häälehdet ovat silti hyvä työkalu etenkin suunnittelun alkuun: häiden tehtävälista, häiden suunnitteluun tarkoitettu työkalu Hääpolku ja esimerkiksi "Kuka saa kutsun?" -artikkeli ovat varmasti hyödyllisiä kaikille hääsuunnittelijoille. Lisäksi haluan alleviivata valokuvien runsasta määrää, mikä on ehdottomasti helppo tapa inspiroitua ja virittäytyä suunnittelemaan omia juhlia. Lehdessä on lisäksi listattuna ja/tai esiteltynä monia palveluntarjoajia aina kalustevuokraamosta valokuvaajiin, joten lehdestä on varmasti iloa ja apua myös synkempien häiden suunnittelijalle. 


Ihanan herkkää ja hempeää. Mutta mustana versiona,
ja vähemmän vaaleanpunaisessa ympäristössä täähän
voisi olla hyvinkin toimiva asu myös rokimmalle morsiammelle.
So keep your eyes and mind open!

Rokki- gootti- ja kaikenlaisia synkempiä häitä on yhtä monta erilaisia kuin on hääparejakin, joten kenekään on vaikea tarjota valmista "avaimet käteen"-pakettia. Sama pätee toki mielestäni niin glamour- kuin maalaisromanttisiin häihin, mutta, trendikkäisiin teemoihin on silti tarjolla paljon enemmän valmiita ideoita: "10 ihanaa ideaa rustiikkisiin häihin" tai "Upeimmat talvihäät ikinä" tai "100 tapaa somistaa ruusukullalla" (aiheet ovat ihan itse keksittyjä, en viittaa mihinkään olemassa olevaan artikkeliin): valmista, käyttökelpoista materiaalia on tarjolla paljon. Tavallaan odotankin sitä hetkeä, jolloin häälehdet ja -sivustot nappaavat rohkeasti kiinni myös trendien ulkopuolisiin teemoihin, jolloin tarjolla voisi olla jotain tällaista: "Ihania ideoita mustanpuhuvaan juhlatilaan", "5 rokkimeikkiä morsiammelle" tai jopa "Apokalyptiset zombie-häät: aivokakkua, tekoverta ja onnenkyyneliä" (tuo viimeinen on jo niin överi että naurattaa, mutta onhan sitä maailmalla nähty vaikka millaisia teemajuhlia!)

Välillä lehteä lukiessa nimittäin tulee hieman ulkopuolinen olo, kun trendit ja uusimmat tuulahdukset eivät kolahda yhtään. Tämä ei ole lehden vika tai puute, mutta se kertoo lehden kohdeyleisöstä, johon keesipäinen hevimuija ei vältämättä ihan asetu. Ymmärrän myös, että lehti toki käsittelee trendejä ja suosittuja teemoja, koska faktahan on, että suurin osa hääpareista haluaa juurikin sellaiset häät. Ei ole lehden vika, että myö ei sellaisista haaveilla.


Kauniita kimppuja, mutta yksikään ei säväytä: liian pliisuja, liian hempeitä.
Mutta todella kauniita kaikesta huolimatta, moni varmaan unelmoi tällaisesta.

Mutta, lehdessä on myös itse suunnittelutyökalujen, palveluntarjoajien ja valokuvamateriaalin lisäksi paljon sellaista, mistä synkempikin hääpari voi inspiroitua: tummanpunaiset ja burgundit näkyvät niin kimpuissa, asusteissa kuin miesten puvuissa, joten rokkaavia värejä on lehdessä tarjolla. Samoin kukkaseppeleitä (lehden juttu "Kruunupäinen tyttö") voi hyvin hyödyntää vaikka goottihäissä, kunhan valitsee hieman synkempiä sävyjä. Samoin runsaasta häämekkojen kuvamäärästä löytyy varmasti inspiraatiota ja ideoita, vaikka oma unelmamekko olisikin pikimusta.All in all, suosittelisinko kanssahevaria ostamaan häälehtiä? Kyllä, etenkin suunnitteluun ja inspiroitumiseen. Moni idea toimii rokimmissakin häissä, kun värit vaihtaa hempeistä tummanpuhuviin. Metallipää ei välttämättä saa heti-käyttöön-ideoita ja valmiita vastauksia, mutta kun pitää silmät auki ja mielikuvitksen lennossa, tulee vastaan mieletön määrä käyttökelpoista tavaraa. Ja aina saa jotain valmiinakin, esimerkiksi tämän lehden tyylikkäimmät parit oli helppo bongata muiden joukosta!

   


Kuvat minun ottamiani, ja julkaistu
blogissa Häät-lehden luvalla.

2 kommenttia:

  1. Minulla on ollut häälehtiä selatessani ihan samanlaisia ajatuksia, vaikka minun unelmahääni ovat varmasti ainakin värimaailmaltaan mahdollisimman kaukana teidän häistä. Trendien mukaiset teemat asettuvat kuitenkin aika kapealle alueelle, vaikka onneksi alan lehdistä maalaisromanttisuudesta on jo vähän päästy eroon. Mutta hyvä huomio tuokin, että pitää katsella avoimella mielellä eikä vain selailla ajatuksella: "Ei taaskaan mitään meille." Kun tarkkaan katsoo, niin löytyyhän sieltä sittenkin kivoja ideoita myös meille vähän erilaisille morsioille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, totta puhut,aika trendikeskeisesti lehdet tuntuvat asioita esittelevän. Tietyllä tapaa ymmärrän valtavirran mukana menon, mutta toisaalta ei-trendikeskeiselle sisällölle voisi olla myös yllättävän paljon kysyntää..hevihäät, väri-ilottelu, teemahäät jne, aika paljon hääjuhlia jää täysin pimentoon. Olisihan sitä joskus kiva päästä "yhtä helpolla" kuin ruusukullalla somistava, ettei kaikkea tarvitsisi yrittää keksiä itse tai ideoida trendejä uusiksi. Tai luottaa pinterestiin! :D

      Poista

Mitäs tuumaat?