tiistai 23. lokakuuta 2018

Hääpostimerkit omalla kuvalla?

Meille tuli tuossa joku aika sitten muun ilmaisjakelun mukana Postin infolehtinen, jossa oli mainos omien postimerkkien teettämisestä. Ideana siis on, että Postilta voi tilata tarvittavan määrän postimerkkejä omalla kuvalla. Palvelua tunnutaan markkinoivan etenkin yrityksille, mutta myös yksityishenkilöille juhlia (kuten häät) ja muita erikoistapahtumia varten. Lisää voi lukea täältä.Olen ehkä ihan hassu kun mietin ihan tosissaan kutsujen ja kiitoskorttien (sekä mahdollisesti Save the Date -korttien) koristamista jollain meidän omalla kuvalla. Yhtä lailla hassusti oon kauhuissani siitä, että kaupassa ei ole mitään järkeviä postimerkkejä, ja meidän hääposti lähtee maailmalle joillain karjalanpiirakka-postimerkeillä koristettuna (ei niihin liittyneen kohun vuoksi, vaan siksi, että en halua karjalanpiirakoita hääpostiin). Joku basic kukkamerkki on neutraali ja kaikkeen sopiva, mutta muumi-postimerkki voisi olla taas sellainen tyylillinen kömmähdys.

Ja siksipä tässä nyt uumaillaan, että tilaisiko sitä postimerkit omalla kuvalla vaiko ei: postimerkissä voisi olla kuva meistä kahdesta, tai se voisi liittyä jotenkin meidän väriteemaan tai muuhun hääelementtiin (hääpaikka, sormukset...). Kuitenkin niin, että kirjeet olisivat ihan postimerkkiä myöten meidän näköiset, ja häiden fiilikseen/teemaan sopivat. 

Olen itse juuri tällainen, että tykkään pienistä ja tyylitellyistä yksityiskohdista. Kiinnitän kirjeessä huomiota kauniiseen käsialaan, postimerkkiin, tyylillisiin yksityiskohtiin. En oleta tai vaadi niitä, mutta huomaan jos asiaan on panostettu. Siksi haluaisin nyt häiden varjolla kerrankin lähettää viimeistellyt ja tyylitellyt kirjekuoret sinetteineen ja tyyliin sopivine postimerkkeineen.
Kuitenkin toisaalta mietin, että onko idea aivan typerä, ja kyse pelkästään rahan tuhlaamisesta. Kiinnittääkö kukaan edes huomiota kirjeen postimerkkeihin, vai revitäänkö kirjeet vain auki sen enempiä ajattelematta? Kertokaa omia näkemyksiänne. Ja etenkin jos joku on joskus tilannut postilta noita omia merkkejä, olisi kiva kuulla mitä tykkäsitte ja oliko postimerkkikuva lopulta laadukas? Huomasiko kukaan erikoista postimerkkiä, eli kannattiko panostaa, vai menikö huippumerkki ihan hukkaan?


Kuvat CC0-lisenssillä.

6 kommenttia:

 1. Itse kiinnitän myös yksityiskohtiin huomiota ja väitän varmasti huomaavani personoidun postimerkin hääkutsussa. Itse emme kuitenkaan nähneet panostusta hintansa väärtiksi, varsinkin kun meillä kutsut olivat ns. pihistä-listalla ja pääosa kutsuista toimitettiin kädestä käteen ilman minkäänlaista postimerkkiä.

  Mutta kyllä oma postimerkki mielessä kävi, koska tuo olisi aivan piste iin päälle kutsuihin, joiden ulkoasu on muutenkin tarkkaan harkittu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinäpä oikestaan summasitkin omat pohdinnat hyvin! :D Häihin liittyenhän voi panostaa aivan kaikkeen, mutta onko panostus aina hintansa väärti... Kuten sanoit, itsekin kiinnitän tyyliteltyyn ja viimeisteltyyn ulkoasuun huomiota, mutta samalla tunnen myös monia, jotka repivät kirjeet auki sen suurempia ajattelematta. Eli onko joku postimerkki todella hintansa väärti, vaikka se omaan silmään mielettömän nätti olisikin..? Huoh näiden päätösten kanssa :D

   Poista
 2. Postimerkkejä oon itsekin lähiaikoina pähkäillyt, koska en haluaisi mitään rumiakaan. Toki en oo varma, haluanko venyttää budjettia teettämiseen, koska se muistaakseni oli suhteellisen kallista 🤔

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, onhan nää perusmerkkejä kalliimmat: lähtöhinta 2,40€/merkki, ja jos tilaa isompia määriä kerralla niin hinta tulee alaspäin. Eli jos hommaan päättää ryhtyä, kannattaisi laskea kaikki hääposti yhteen (kutsut, kiitoskortit jne) ja tilata merkkejä kerralla koko ruljanssin hoitamiseksi. Omalla kohdalla homma jumittuu kuitenkin pohdinnoissa koko aika siihen, että onko se hinnan arvoista (minkä lisäksi pahoin pelkään, että iso osa meidän vieraista ei koko merkkiä edes noteeraisi)..

   Poista
 3. Minulla kävivät myös teetetyt postimerkit mielessä, mutta hinta on mielestäni aika hurja (en kyllä muista sitä enää tarkalleen) tavallisiin verrattuna. Kun erotuksen kertoi tarvittavien kutsujen määrällä, totesin, että ei hitossa laiteta tähän näin paljoa rahaa! :D Uskon, että ihmiset kiinnittävät huomiota erikoiseen merkkiin ilahtuneena, mutta unohtavat asian jo kutsua lukiessaan eikä kukaan osaa tuota yksityiskohtaa kaivata.

  Tästä saarnasta huolimatta en missään nimessä tuomitse omien merkkien teettämistä, mutta ainakin, jos häiden suhteen yhtään pitää laskeskella, miettisin aika tarkkaan, onko tämä kannattaavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se, lähtöhinta noille merkeille on kuitenkin 2,40€/merkki. Toki, jos tilaa isoja määriä kerralla, hinta alenee.

   Mutta tuo on kyllä hyvin sanottu, että vaikka joku kiinnittäisikin merkkiin huomiota postia avatessa, on sisältö kuitenkin monin verroin tärkeämpi, ja kutsua lukiessa postimerkki unohtuu täysin. Ja jotenkin tuntuu aika absurdilta, että joku vuosien päästä kuvailisi meidän häitä sanomalla "ja niillä oli niin upeat postimerkit!" :D Eli ehkä mielummin budjetoi nuokin eurot johonkin sellaiseen, minkä vieraat voisivat vielä vuosienkin päästä muistaa :)

   Poista

Mitäs tuumaat?