keskiviikko 10. huhtikuuta 2019

Unelmia: hääkakku

Taas on aika unelmoida! Havahduin nimittäin siihen tosiasiaan, että tämä unelmointiaihe pitää kirjoittaa alta pois nyt, sillä pääsiäisen jälkeen saan toivottavasti tietää, onko tämä unelma toteutettavissa vaiko ei. Kyseessä on siis hääkakku. Ja koska ollaan tapaamassa meidän juhlapaikan, Linnoituksen Krouvin, henkilökuntaa parin viikon päästä, pitää kakku-unelmat unelmoida nyt, ennen kuin mahdollinen karu todellisuus iskee ennen aikojaan, haha. Tuttuun tapaan karu todellisuus kuitenkin ohitetaan kylmästi tässä vaiheessa, ja keskitetään ajatukset vain siihen, miten kaikki voisi mennä just täydellisesti.



Meille on Jonin ollut alusta alkaen selvää, että halutaan hääkakku. Se on yksi niistä harvoista perinteistä, joita ollaan ihan ehdottomasti haluttu noudattaa, eikä olla kertaakaan kyseenalaistettu tätä perinnettä tosissaan. Toki ollaan joskus vitsailtu, että mitä jos ei olisi kakkua tai sen korvaisi jollain hulppealla jälkkärillä, mutta pohjimmiltaan ollaan molemmat kakkuihmisiä. Eniten tässä vaikuttaa taustalla se, että tykätään kakuista, ja meillä on usein juhlien yhteydessä syöty kakkua, joten häät ilman the leipomusta tuntuis meille hieman hassuilta. Vaikka donitsiseinät tai herkkubuffetit ovat ideana miusta hirmu kivoja, on meille perinteinen hääkakku silti oikea valinta.

Tai noh, niin paljon kuin meidän unelmakakku on perinteikäs.. Kun meiltä ensimmäisen kerran Krouvissa kysyttiin, että minkäslaisesta kakusta haaveilemme, emme osanneet sanoa muuta kuin "ei mansikkakermakakkua". Olkoon kuinka suosittu hääparien keskuudessa edelleen, ja olkoon kuinka satavarma juhlakakku noin muutenkin, niin meidän häihin kyseisellä klassikolla ei ole asiaa. Ei mansikkakakussa sinänsä mitään vikaa ole, ja ihan mielellään sitä ollaan juhlissa syöty monet kerrat...mutta nimen omaan, sitä on jo syöty monesti, eikä sitä kenties siksi kaipaa omiin juhliin enää ollenkaan. Etenkään, kun se ei ole kummankaan suosikkikakku: perusvarma, peruskiva, ja lähes kaikkeen toimiva, mutta ei meitä mitenkään puhutteleva.


Meidän unelmakakku sointuu toki myös meidän häiden yleiseen rokkifiilikseen, enkä tiedä onko mansikkakermakombo kovinkaan rock, haha. Hääsuunnitelmien alkutaipaleella löysin tieni pitkästä aikaa Pinterestiin, ja ihastuin sieltä löytyviin upeisiin kakkuihin. Toki monet löytämäni kakut olivat hulppeita, amerikkalaishenkisiä korkeita kakkuja, joissa ulkonäkö kulkee käsi kädessä maistuvuuden kanssa. Ihania rohkeita värejä ja kuvioita! Iskinkin silmäni muutamaan puna-valko-mustaan ihanuuteen, kunnes löysin kokomustan unelmakakun! Näytin kakun Jonille, joka oli idealle aivan yhtä myyty kuin miekin. Siinä se oli, meidän unelmakakun prototyyppi. Vaikka ei trendeistä muuten paljoa perusteta, niin mieltä lämmitti myös kovasti, kun hastaghaat-instagramtili noteerasi tummat ja mustat kakut trendikkäiksi! Kenties meidänkin häihin saataisiin sittenkin jotain trendikästä, haha!

Kuitenkin sit samalla ajattelin, että voi-voi, ei tällaisia kakkuja varmaan saa mistään Suomesta, ja oltiinkin jo Jonin kanssa ajateltu ihan vaan juustokakkua meidän hääkakuksi. Kunnes sitten ihana Sarah Mon Rêve D'Amour -blogista vinkkasi miulle, että Suomestakin saa mustia hääkakkuja. Ja siinähän ne innostuskierrokset taas nousi ihan pilviin! Oon niin monesti ollut ihan superonnellinen tästä blogiyhteisöstä, mutta etenkin tässä tilanteessa, sillä tämä pieni tiedonmurunen teki meidän unelmasta edes vähän enemmän mahdollisen ❤

Kuvan käyttöoikeus: CC2.0
Kuvaajan tiedot: youflavio

Meidän unelmakakku on siis musta. Ja se ei ole korkea ja monikerroksinen, vaan toivoisin kakun olevan ihan peruskorkea: näin lyhyenä ihmisenä miuta hirvittäisi leikata korkeaa kakkua. Siksi mielummin matalampi kakku, jota on helppo leikata. Makua sen tarkemmin määrittelemättä, olisi kiva jos kakun maku sopisi tummaan ulkoasuun (eli kenties jotain suklaata ja marjaisaa), olematta kuitenkaan mikään salmiakkikakku. Vaikka itse rakastankin salmiakkia, se ei ole Jonille niin suuri intohimon kohde, ja tiedän heittämällä tusinan vieraita, joilta salmiakkikakku jäisi kokonaan syömättä. Enkä jotenkin tiedä, mielestäni salmiakkikakku ei olisi kovin tyylikäs valinta, miulle tulee sellaisesta mieleen enemmin synttärit tai vastaavat.. Saa nähdä mihin lopulta päädytään, mutta tällä hetkellä jokin suklainen makumaailma tuntuu ideana houkuttelevalta.

Miltä meidän mustan unelmakakun pitäsisi siun mielestä maistua? Heitä idea tai ehdotus kommenttikenttään, niin päästään suunnittelussa taas pykälän verran eteenpäin!

Postauksen kuvat
CC0-lisenssillä, 
ellei toisin mainita.

4 kommenttia:

 1. Mulle tuli mieleen mustaherukka, ehkä jollain lisätwistillä, jos sattuu sopimaan omiin makumieltymyksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jollain lisätwistillä olisi varmasti tosi hyvä :)

   Poista
 2. Vadelma-salmiakki vois toimii. Tai sitten red velvet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vadelma ois ainakin sulhasen ykkösvaihtoehto! Ja red velvet ois kyllä tyylikäs, kun kakun leikkuupinta olisi punamusta :)

   Poista

Mitäs tuumaat?