tiistai 12. helmikuuta 2019

Lähestyvä ystävänpäivä ja hääsuunnittelu

Ystävänpäivä on Suomessa ehkä hieman kaksijakoinen: toisaalta se on ihan oikeasti ystävien muistamisen päivä, jolloin muistetaan rakkaita ystäviä. Toisaalta, Suomeen on myös rantautunut ripaus amerikkalaista Valentine's Day -kulttuuria, jolloin pariskunnat kääriytyvät omaan rakkauskuplaansa ja juhlistavat yhteiseloaan parhaaksi katsomallaan tavalla. Ja kai ihastuksen lähestyminen juuri ystävänpäivän alla alkaa yleistyä hiljalleen myös Suomessa.
Itselleni ystävänpäivä on ollut lähtökohtaisesti ystäville tarkoitettu päivä, mutta huijaisin jos väittäisin, ettenkö kyseiselle päivälle kehittelisi myös Jonille jotain pientä muistamista. Tai jos ei mitään yllätystä tule, niin vähintäänkin soitatan meidän biisiä ja mahdollisesti myös muita lässynlää-lauluja. Eli jotenkin haluan ystävien ohella juhistaa myös miun ja Jonin suhdetta.

Nyt kuitenkin huomaan, tässä omanlaisessa hää- ja rakkauskuplassani pyöriessäni, että ystävänpäivähän on aivan loistava juhla myös hääsuunnittelun kannalta: rakkauskuplassa eivät nimittäin pyöri vain häitään suunnittelvat ihmiset, vaan todella moni muukin! Näin ollen kaupat pursuavat kaikenlaista vaaleanpunaista, sydämenmuotoista ja rakkaudentäyteistä, ja häitään suunnittelevalle voi tästä olla iloa ja apua.

Havahduin asiaan ensimmäisen kerran lähikauppamme jonossa, kun noteerasin kassan vieressä olevat ystävänpäiväkarkit: pikkuruisessa lähikaupassamme oli tarjolla monia erilaisia makeita rakkaudentunnustuksia, joita ei muulloin ole peruskaupoissa tarjolla. Jos siis karkkibuffet kaipaa täydennystä sydämistä tai erilaisista rakkaudentunnustuksista, kannattaa ystävänpäivän karkkitarjonta koluta läpi. Toki, ystävänpäiväkarkit eivät ole sieltä halvimmasta päästä, ja tästä syystä ajattelimmekin Jonin kanssa hankkia (ensi vuoden) ystävänpäivänä vain muutamia rakkaus-karkkeja täydentämään buffaa: muutama suloinen Love-tikkari (tai vastaava) tuo buffaan pienen ripauksen sitä söpöyttä, joka meiltä muuten saattaisi jäädä puuttumaan (lisää meidän karkkibuffet suunnitelmista voit lukea täältä, ja täältä löytyy Häät.fi:n vinkkejä karkkibuffan järjestämiseen).Lisäksi kirjakauppoihin tulee tarjolle rakkaus-aforismeja viliseviä kirjoja, joka ikinen peruskauppa täyttyy super-söpöistä rakkautta tihkuvista korteista sekä kaikenlaisesta muusta rakkauteen liittyvästä tavarasta. Eli jos haluat hääkoristeluihin tai esimerkiksi häiden paperituotteisiin ihania, rakkautta tihkuvia lausahduksia tai vaikkapa onnellisen parisuhteen ohjeita, niin ystävänpäivän aikaan kannattaa pitää silmät auki. Samoin jos haluaa häihinsä mitään sydänaiheisia tuotteita, on niitä luultavasti ystävänpäivän tienoilla myynnissä enemmän kuin milloinkaan muulloin.

Spotify (ja varmasti myös muut musiikkipalvelut) kasaavat ystävänpäivään sopivia rakkauslaulu-soittolistoja, joten jos häiden soittolista kaipaa vielä tuunausta, kannattaa tähän vuodenaikaan tsekata kaikki valmiit soittolistat läpi. Arvatkaa vaan kuinka paljon tämän tajuaminen vähensi miun soittolista-ahdistusta: nyt voin vaan parilla klikkauksella kahlata läpi lista tolkulla maailman ihanimpia rakkauslauluja vaikka missä tyylilajissa ja temmossa! Tiedän, vähän hassua, mutta kun elää hevimusiikille, niin rakkauslaulujen tuntemus jää vähän vähemmälle (ja näinkin yksinkertaisten ratkaisujen keksimiseen täytyy käyttää kuukausitolkulla aikaa...). Vaikka suunnitellaankin pääsääntöisesti rokahtavaa soittolistaa, muutama rakkauslaulu siellä täällä saa varmasti soittolistaan mukavan, romanttisen säväyksen.Eli lyhyesti ja tiivistetysti voin sanoa olevani sitä mieltä, että lähestyvä ystävänpäivä on häitään suunnittelevien ihmisten kulta-aikaa, toki hieman häiden tyylistä ja hääparin tarpeista riippuen. Mutta jos tarvitsee häihinsä mitään rakkautta tai romantiikkaa tihkuvaa, niin siihen on varmasti ystävänpäivän aikaan ideoita tarjolla!

Postauksen ensimmäinen kuva
CC0-lisenssillä, muiden kuvien
luvaton käyttö kielletty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs tuumaat?