maanantai 4. helmikuuta 2019

Unelmia: häätukka

Johan tässä on kuukauden päivät mennyt edellisestä unelmia-postauksesta, joten ajattelin palata hetkeksi haaveilun ihmeelliseen maailmaan. Toisekseen, ajattelen, että miusta on kiva kirjoitella näitä unelmointi-postauksia hääsuunnitelmien tässä vaiheessa, kun ei vielä paljoakaan konkreettisia päätöksiä pysty tekemään: täällä itärajalla asiat hoituvat hieman pääkaupunkiseutua hitaammin. Joten siksi nyt keskitytään vielä haaveilemaan. Ja noh, nyt kun näitä haaveilupostauksia kirjoittelen, niin onhan se ihana sitten hääpäivän lähestyessä vähän vertailla, että kuinka hyvin nää alkutaipaleen haaveet vastaavat lopullista toteutusta!Mutta tosiaan, tänään puhetta tukasta. Moni muu varmaan puhuisi tässä vaiheessa hääkampauksesta, mutta omalla kohdallani hääkampauksesta puhuminen tuntuu lähinnä vitsiltä.. Miun tukkahan on pääsääntöisesti kahdella tavalla: joko se on (omasta mielestäni) tyylikkäästi pystyssä, tai sitten se roikkuu laittamattomana pitkin päätä vähän miten sattuu. Tästä johtuen, miulla on usein tukka joko tukka laitettuna (eli pystyssä), tai laiskuuden iskiessä pipo päässä. 

Näin ollen, kovin yleinen keskustelu unelmien hääkampauksesta ei miun kohdalla ole kovinkaan oleellinen: en aio olla häissäni pipo (tai muukaan päähine) päässä, joten vaihtoehdoksi jää laittaa tukka pystyyn. Ja vaikka hiusmallini keesistä vaihtuisi johonkin toiseen, ei lyhyttä tukkaa silti kovinkaan monella tapaa laiteta. Eli kampauksen suhteen miun on turha haaveilla yhtään mitään, sillä lyhyt tukka on samalla lailla niin arkena kuin juhlana. Tylsää, ehkä, mutta ah, niin ihanan helppoa.


Ensimmäinen kuva miusta keesipäisenä.
Kylläpä näyttää lyhyeltä...

Mutta, kampauksen sijaan voin haaveilla muista tukkaan liittyvistä jutuista, kuten hiusväristä. Miullahan on ollut punainen tukka aina siitä lähtien, kun alakouluikäisenä sain ensimmäiset punaiset kevytraidat pähäni. Ajan kuluessa kevytväri vaihtui kestoväriin, ja lopulta raidat muuttuivat koko pään väriksi. Mutta väri on aina ollut punainen. (Sori, huijaan, kerran olen halloween-asua varten värjnnyt tukan mustaksi kampaamon spray-värillä). 

Joten, väri on myös hääpäivänä punainen, mutta, rajattomalla budjetilla haluaisin keesiin jonkin nätin liukuvärjäyksen eri punaisen sävyjä, tai esimerkiksi yhdistää tukkaan mustaa ja punaista. Jonkinlainen liukuma mustasta (tai todella tumman punaisesta) kirkkaan punaiseen voisi olla ihana. Esimerkiksi tässä on mielestäni ihana siirtymä mustasta punaiseen, ja tässä puolestaan kivasti muutamaa punertavaa sävyä yhdessä. Tykkään miun nykyisestä hiusväristä todella paljon, mutta oishan siihen ihana saada hääpäiväksi jotain ekstraa mukaan.

Mitä tulee keesin pituuteen, niin tää miun tukka on kasvanut todella paljon pituutta viime aikoina. Aikaisemmin pidin keesin todella lyhyenä, mutta nyt huomaan havittelevani vähän pidempää tukkaa. Joten, saa nähdä onko häälook keesi suorana pystyssä, vai kasvaako se lopulta sellaiseen mittaan, että siitä saisi jotain ihanaa pörrötukka-unelmaa aikaiseksi. Oon vaan aika huono kasvattamaan hiuksiin pituutta: miulla oli pitkä tukka miltei 20-vuotta, ja kun tukka lyheni, sitä leikattiin kerralla miltei puolen metrin verran, enkä oo sen jälkeen kertaakaan haaveillut oikeasti pitkästä tukasta. Jo oman tukan nykyinen pituus on välillä ärsyttävän pitkä, joten häätukan pituuden määrittelee lähinnä se, menetänkö hermoni tähän tukan "pituuteen" vaiko en, haha!


Eli siis näin hirmuisen pitkä tää tukka tällä
hetkellä on.. Ei ehkä näytä paljolta, mutta
lyhyen tukan ystävälle +5cm on paljon

Miusta ois myös ihana saada jokin kaunis hiuskoru häätyyliä varten, mutta keesi toki asettaa korulle melkoisen paljon vaatimuksia. Häämessuilla olen muutamia mahdollisesti toimivia ratkaisuja nähnyt, mutta niitä pitäisi testailla erikseen, koska keesissä korulle on varsin vähän kiinnitysmahdollisuuksia. Toki, oishan se hard core -teko liimata koru vaan päähän kiinni, mutta jostain ihmeen syystä en innostu tästä ideasta yhtään.. Mutta, unelmatodellisuudessa löytyy juuri miun pään ja keesin muotoon täydellisesti sointuva koru, joka sitten viimeistelisi häälookin.

Eli tosiaan, kaiken kaikkiaan miun häätukka-haaveet on aika maltillisia, joka toki pitkälti johtuu miun lyhyestä tukasta: jos tukan voi laittaa vain yhdellä tavalla, ei hääkampauksen miettimiseen tarvitse paljoa aikaa tuhlata.Kampauksen sijaan miun haaveilut keskittyykin enemmän väriin (ja värien sekoitteluun). Ja toki se upea hiuskoru olisi ihana viimeistely tukkahaaveille.
Postuaksen ensimmäinen
kuva CC0, muiden kuvien
käyttö ilman lupaa kielletty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs tuumaat?