sunnuntai 23. kesäkuuta 2019

Unelmia: häämeikki

Koska edeltävästä unelmointipostauksesta on jo hieman aikaa, ajattelin seuraavaksi puhua vähän meikistä ja kynsistä. Miulle tulee näistä unelmoinneista aina hirmu hyvä fiilis itselleni, näitä on jotenkin hauska kirjotttaa ja yrittää miettiä, että millaista meillä sitten vuoden päästä on. Toisaalta näiden postausten avulla saa hyvin myös selkiytettyä omia ajatuksia ja toiveita, kun pitää omia ajatuksia muuttaa sanalliseen muotoon. Ja toisaalta on ihan mielettömän hauska sitten reilun vuoden päästä nähdä, että miten näiden asioiden suhteen sitten lopulta kävi.


Lähdetään vaikka liikkeelle siitä, että en halua meikkaajaa, vaan aion tehdä meikkini itse. Päätökselle on kaksi perustetta: ensinnäkin, en jaksa käyttää aikaa siihen, että etsisin toisesta kaupungista (Lappeenrannasta) sellaista kosmetologia, jonka tyyli vakuuttaisi. Kun en kuitenkaan etsi sellaista perinteistä, hentoa ja luonnollista morsianmeikkiä. Enkä edes glamourmeikkiä. Näinpä sopivan meikkiartistin löytäminen täältä Joensuusta käsin voisi olla turhan vaivalloista, kun taitava tekijä ei riitä, vaan meikkaajan pitäisi jotenkin tyyliltäänkin olla sopiva. Toisin sanoen, vaikka meikkaajalla olisi kymmenen vuoden kokemus kauniista morsianmeikistä, se ei tarkoita, että hänen tyylinsä olisi sitä, mitä itse meikiltä haen.

Toinen syy meikin tekemiseen itse on todella vahvat mieltymykseni meikkien ja oman naaman meikkaamisen suhteen. Ensinäkin suosin todella vahvasti vegaanista, tai vähintäänkin eläinkokeetonta kosmetiikkaa. En voi sanoa olevani se pyhimys, jonka meikkipussista ei löytyisi yhtään eettisesti ongelmalista tuotetta, mutta esimerkiksi kaikki arkimeikkituotteeni ovat vegaanisia. Näin ollen en halua ottaa meikkiä sellaiselta artistilta, joka käyttää mitä tahansa suurten brändien tuotteita. Toisekseen, olen niin tarkka omasta naamastani, että pienikin "väärin" (lue: eri tavalla kuin itse tekisin) tehty juttu jää ärsyttämään ja vaivaamaan. Sen lisäksi miulla on muutamia ihan ehdottomia juttuja meikkipohjan tekoon, kun oma silmä on fiksaantunut tiettyihin ihon ongelmakohtiin, jotka haluan käsitellä juuri tietyllä tavalla, piste. No hard feelings. Mutta siis, mielestäni ei ole mitään järkeä maksaa meikkaajasta, jos ei itse osaa antaa ammattilaisen hoitaa hommaa tyylillään, vaan pitää olla koko ajan ohjaamassa ja neuvomassa. Meikkihetkestä häviää kaikki rentous, jos ei voi luottaa sen ammattilaisen kädenjälkeen.


Näin ollen en siis jaksa käyttää aikaa meikkaajan etsimiseen, kun se ei selkeästi ole sellainen itselleni sopiva palvelu. Onnekseni olen vuosien aikana päässyt meikkaamaan naamaani niin festareille, tanssiesityksiin (ah, teatterimeikki...) kuin juhliinkin. Ajan kuluessa on löytynyt omalle pärställe sopivat tuotteet ja välineet, joten lähestyn häämeikki-kuvioita melko luottavaisin mielin.

Unelmameikki on siis ehdottomasti itse tehty, ja näillä näkymin suhteellisen iso ja näyttävä, eikä niin kovinkaan luonnollinen.. Joskus alkuvuodesta kokeilin mennä meikin kanssa epämukavuusalueelle, ja tein (omalla mittakaavallani) värikkään meikin, jonka tuloksen jaoin blogin ig:n puolella. Vaikka meikki saikin lämmittävän paljon kehuja, sai se miut silti vakuuttumaan siitä, että haluan hääpäivänä olla mukavuusalueellani. Ja mikäs hevarille sen tutumpaa ja turvallisempaa, kuin kotoisa musta ❤ Ja koska miulle tulee kuitenkin valkoinen mekko, voin synkistellä meikin kanssa sitten ihan rauhassa, haha!


Eli tällä hetkellä unelmien silmämeikki olisi musta smokey eye. Ja jos tekisin häämeikkini juuri nyt, ympäisin siihen varmaan mukaan mustaa glitteriä (Glitternistin ekoglitteriä, tiedoksi niille joita asia kiinnostaa). Mallikuvan mustasta silmämeikistä glitterillä höystettynä löydät esimerkiksi täältä. Haluamani lopputulos ei ole ihan näin siloteltu, vaan hieman terävämpi, joskin silti totaalisen blendattu. Pohjameikki saisi sitten puolestaan olla vaaleaan päin, jotta musta silmämeikki pääsee oikeuksiinsa - eli ensi kesänä ei sitten aurinkoa oteta kuin sen verran, etten oo ihan kalkkilaivan kalpea.

Huulet meinasin kanssa tempaista mustalla. Vaikka joku tätä ehkä kauhisteleekin, niin omasta mielestäni näytän ihan törkeän hyvältä mustassa huulipunassa. Ja hääpäivänähän on syytä tuntea itsensä ihan ekstra-kauniiksi, joten mustalla mennään. Koska meillä tehdään jo biisilistan suhteen kompromisseja hääjärjestelyissä, niin oman meikin suhteen en sitten ajatellutkaan tehdä yhden yhtään kompromissia, haha.


Miun unelmien häämeikki on siis vähintäänkin tumma, ja ehkä jollain mittapuulla myös hieman synkähkö. Toisaalta, jos ymppään glitteriä mukaan, niin onko sen jälkeen mikään enää synkkää? Ehkä ei. Ja toisaalta, ihan sama. Joni on tehnyt harvinaisen selväksi, että tykkää miun meikkityylistä, ja jos mie ja Joni ollaan lopputulokseen tyytyväisiä, niin liekkö muulla sitten edes väliä, meidän hääthän tässä on kyseessä ❤
Kuvat CC0-lisenssillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs tuumaat?