tiistai 18. syyskuuta 2018

Unelmia: mekko

Koska näin alkuvaiheessa kaikki hääsuunnitelmien käytännön asiat ovat lähinnä suuntaviivojen vetämistä, suurien linjojen hahmottelua ja ennen kaikkea haaveilua, ajattelin aloittaa tällaisen Unelmia-sarjan. Näissä postauksissa unohdetaan budjetit, realiteetit ja karu totuus, ja vain ja ainoastaan fiilistellään. Kertokaa kommenteissa nappaako idea yhtään, vai onko tää vaan yks iso mahalasku!


Mutta, nyt puhutaan mekosta. Miun unelmamekkohan on siis valkoinen, mikä ei luultavasti yllätä ketään, paitsi ehkä joitain metallimusiikin ystäviä. Katselin tossa viime viikolla Neljät Häät Suomi -ohjelmaa, ja avausjaksossa oli yksi musta hääpuku mukana. Joku muista morsiammista kommentoi mekkoa kauniiksi ja näyttäväksi, mutta sanoi, että sitä on vaikea tunnistaa hääpuvuksi. Ja jotenkin tunnen itseni ihan kauheaksi ihmiseksi kun sanon näin, mutta olen tietyllä tapaa tästä samaa mieltä: en koe mustaa mekkoa itselleni sopivaksi häämekoksi. Miulla on jo kaapissa nättejä mustia mekkoja, ja jos hääpuku olisi musta, miten se eroaisi jo olemassaolevista mekoista mitenkään? (disclaimer: miulla ei ole mitään mustia hääpukuja vastaan, ne ovat yhtä kauniita ja näyttäviä kuin muutkin häämekot, mustassa mekossa ei kuitenkaan ole sitä efektiä mitä itse haen)


Eli tosiaan, haluan rokata hääni valkoisessa puvussa (ei norsunluuta, beigeä tai vaaleanpunaista). Mutta jottei liian perinteikkääksi menisi, niin unelmamekko on malliltaan lyhyt! Oon nimittäin muutamalla sentillä yli 150cm, ja koen, että täyspitkä mekko saa miut vaan näyttämään pieneltä. Eihän mikään mekko miusta pitkää tee, mutta lyhyeen mekkoon en ainakaan "häviä" tai "huku".  Tässähän ei ole kyse muusta kuin henkilökohtaisesta näkemyksestä, en vaan jostain syystä näe pitkää mekkoa itselleni eduksi.


Vaikka haluan valkoisen puvun, haluaisin siihen mukaan säväyksen mustaa ja punaista. Oon Pinterestiin ottanut jo ikuisuus sitten talteen kuvan, jossa mekon helman valkoisen päälikankaan alla on punaista ja mustaa tylliä, ja tämä idea on vienyt miun sydämen täysin! Päällisin puolin perinteinen mekko, jossa kuitenkin ihana twisti ❤ Puna-mustaa värimaailmaa voisi tuoda mekkoon myös korsettinyöreillä, jos ne värjäisi sopiviksi. Eli unelmamekossa olisi kaiketi myös korsettikiristys selässä (tai sitten vetoketju, mutta napit ei nappaa ideana yhtään). Jotenkin erilaiset kirjailut tai helmikoristelut väriteeman mukaisesti ei myöskään nappaa, haluaisin pitää mekon tietyllä tapaa minimalistisena: oon vähän sellainen "yksinkertainen on kaunista" -tyyppi.


Ja jottein tää homma veny ihan mahdottomasti, voin jatkaa materiaaleista, leikkauksista sun muista toisessa postauksessa. Ja muistakin jutuista on kyllä tarkoitus unelmoida, en aatellut pelkästä mekosta jauhaa unelmia-otsikon alla! Vaikka mekoista riittää puhuttavaa noin tusinassa hääohjelmassa, en usko, että itse pystyisin mekkoasioita määräänsä enempää jauhamaan.

Kaikki kuvat CC0-lisenssillä.

2 kommenttia:

  1. Mäkin ajattelin säväyttää häämekolla ja teetättää siihen mustan korsettiosan. Äitini ja muut perinteikkäämmän hääpukeutumisen ystävät saavat varmasti ylimääräisiä sydämentykytyksiä, mutta mulla on niin selkeä visio, että en halua siitä luopua :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, kuulostaa niin hyvältä! :) Miusta on ylipäätään tärkeetä, että menee oman fiiliksen mukaan (omat hääthän ne myös on). Ja jos siihen omaan asuun on itse tyytyväinen, niin välittyyhän se fiilis kuitenkin myös vieraille :) Eli toivottavasti teilläkin on sit vaan ilosta tykyttäviä sydämiä ;)

      Poista

Mitäs tuumaat?