torstai 27. joulukuuta 2018

Ihana joulu täynnä rakkautta (eli kuinka ilmoitus tulevista häistä otettiin vastaan sukulaisten keskuudessa)

Joulu on nyt juhlittu, ja meistä kahdesta Joni on myös palannut jo arkeen miun vielä hetken aikaa lomaillessa. Meidän joulu sujui aika perinteiseen tapaan, ja oli kyllä ehdottoman ihana! Toivottavasti jokaisen lukijan joulu sujui yhtä lailla mukavissa merkeissä.


Meidän joulua värittivät isosti sukulaisille lähetetyt Save the Date -kortit, jotka onneksi ehtivät kaikille ajoissa ennen joulua! Pari korttia saapui hieman viime tippaan vasta perjantaina, mutta saapuivat kuitenkin perille ennen joulua. Lisäksi yksi kortti oli painautunut littanasti valkoisen postilaatikon seinämään, eikä vastaanottaja ollut huomannut sitä kuin vasta useamman päivän päästä. Onneksi viestit kuitenkin tavoittivat kaikki niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Kuten ehdin blogin instagram-tilin puolella kertoa, ilmoitus tulevasta hääpäivästä saavutti ensimmäisenä Ruotsissa asuvat sukulaiset, kun taas lähes naapurissa asuva veljeni sai oman korttinsa viimeisten joukossa!

Eli Sannan ja Jonin häät ♥
Kuten arvata saattaa, häistä ja meidän hääsunniitelmista puhuttiin melkoisen paljon joulun pyhien aikana, mikä oli ainoastaan ihanaa: kun on kuukausikaupalla menty täydessä hiljaisuudessa, tuntuu ihanalta, että häistä ja kaikesta niihin liittyvistä asioista voidaan vihdoinkin puhua! Toki, koska meillä on suunnitelmat vielä varsin alkutekijöissään, ei käytännön asioista ollut vielä tässä vaiheessa paljoa puhuttavaa. Siltikin, tuntui ihanalta, että kaikki ottivat uutisen lämmöllä vastaan ja olivat innostuneita kuulemaan edes meidän alustavia suunnitelmia.

Toki, ollaanhan myö Jonin kanssa molemmat perheidemme vanhimmat lapset, ja lähisukulaisten samanikäisten lasten joukossa ollaan myös ensimmäiset, jotka (ainakin miun tietääkseni) menevät naimisiin. Näin ollen on myös ihan ymmärrettävää, että vaikka meillä on aika vähän kerrottavaa, on se vähäkin jännittävää ja kiinnostavaa. Toki häät ovat aina ihana ja kiinnostusta herättävä asia, mutta meillä on nyt myös tämä "ensimmäiset joukossaan"-kerroin etunamme. Ellei nyt joku iske tähän väliin: puolentoista vuoden aikana ehtii järjestää monet "salaa Vegasissa naimisiin" -tyyliset häät!


Jos joku muu harkitsee Save the Date -korttien lähettämistä sukulaisilleen, niin tässä välissä lienee syytä huomauttaa, että osa saattaa käsittää päivämääräilmoituksen kutsuksi. Tämä on toki ymmärrettävää, sillä eihän Save the Date ole suomalainen käytäntö, eivätkä suomeksi käännetyt "laita päivämäärä talteen" -tyylisetkään ilmoitukset ole vielä kovinkaan yleisessä käytössä. Meitä tämä ei haitannut, mutta jos joku haluaa tavoitella täydellistä ja virheetöntä hääpolkua (onnea ja menestystä!), niin kannattaa harkita päivämääräilmoituksen lähettämistä pariin otteeseen: riski, että kaikki eivät ymmärrä korttia juuri oikein, on suuri. Meitä taas ei haittaa yhtään, jos joku ajattelee kortin olevan kutsu - tulevatpa nämä vieraat sitten kutsutuksi kahteen otteeseen, kun saavat vielä viralliset kutsut perässä!

Loppukuvennykseski todettakoon, että joulu on myös lahjojen saamisen aikaa. Ja jos saamistani joululahjoista haluaa jotain päätellä, niin voin kyllä sanoa meneväni naimisiin oikean ihmisen kanssa! Muiden nappivalintojen ohella pääsin nimittäin täydentämään kirjahyllyni Marko Annalan tuoreimmalla Paasto-teoksella! Kyllä tuo Joni miut tuntee ❤

Postauksen kuvat CC0,
paitsi Save the Date -kuva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs tuumaat?