sunnuntai 6. tammikuuta 2019

Unelmia: hääkukat

Hääkukat, yksi häiden tärkeimmistä elementeistä? Noh, jos ei tärkein, niin ainakin onnistuessaan yksi näyttävimmistä haajuhlan elementeistä. Kukkien avulla voi vaikuttaa juhlatilan yleisilmeeseen paljonkin, ja tarkkaan suunniteltu kokonaisuus tekee juhlatilasta yhtenäisen kokonaisuuden. Kukkavalinnoilla voi myös halutessaan tuoda häiden teemaa ja hääparin persoonaa esiin, ja liittyyhän kukkiin myös oma symboliikkansa. Meillä kukat jäävät vähälle ensinnäkin oman päätöksemme takia, sillä rajallisen budjetin takia meille kukat ovat selkeä pihistys-kohde. Toisekseen, meillä on kukille allergisia sukulaisia, mistä johtuen runsas käyttö on meillä poissuljettu vaihtoehto.Mutta, jos kaikki olisi mahdollista (kuten unelmoidessa), tulisi meillekin aiottua enemmän kukkia. Ei nyt mitään valtavaa, amerikkalaistyylistä "kukkatarhaa", mutta silti enemmän kuin mitä meillä tällä hetkellä on suunnitelmissa. Halusin kuitenkin hetken käyttää kukka-asetelmista haaveiluun.

Hääkukat ovat visuaalisista elementeistä sellainen, joista Jonillakin on selkeä näkemys. Siitä johtuen miuta ehkä harmittaa pikkuisen, ettei meillä ilman vaihtoehtotodellisuutta ja lottovoittoa ole mahdollisuuksia Jonin kukkahaaveita toteuttaa... Joni siis toivoisi meille isoja kimppuja aidosti mustia ruusuja, joita ei siis ole olemassa. Toisaalta, ilmeisesti jotkin harvinaisemmat ruusulajikkeet ovat niin tummanpunaisia, että ne näyttävät melkein mustilta (kuten Black Baccara -ruusut), ja jossain vaiheessa Internetin ihmemaassa kohistiin jossain Turkin syrjäkylässä kasvavista luonnostaan mustista ruusuista (mutta tämä on ilmeisesti pelkkä huijaus). Mutta, olisihan se melkoisen hienoa, jos hääkukat olisivat aidosti mustia ruusuja ❤Mustiin ruusuihin olisi ihana yhdistää tummanpunaisia ruusuja, tai esimerkiksi viininpunaisia pioneja. Näiden lisäksi olisi ihana olla ehkä jotain hentoa, valkoista kukkaa (kuten harsokukka) tummien sävyjen vastapainoksi. Toki myös muitakin saman värimaailman kukkia voisi hyvin käyttää täydentämään kimmpujen/asetelmien ilmettä. Ja unelmatilanteessahan ei tarvitse välittää siitä, milloin mitkäkin kukkalajit ovat parhaiten kukassa, vaan ideaalitilanteessahan kaikki kukkivat totta kai juuri silloin kun niitä tarvitaan.

Minkäänlaisia kukkakaaria tai muita kukkarakennelmia ei meille varmaan edes loppumattomalla budjetilla tulisi. Mutta varmaan morsiuskimpusta tulisi asteen verran prameampi ja näyttävämpi: sellainen pisaranmuotoinen, valuva kimppu olisi tyylikäs. Toki värimaailma menisi samalla musta-tummanpunainen -linjalla kuin muissakin kukissa.  Mitä miesten (Joni ja bestman) kukkavieheisiin tulee, meille niitä ei välttämättä tule, vaikka rahaa olisi miljoonittain. Tällä hetkellä Jonin suunniteltu vaatetus on sellainen, ettei vieheelle ole paikkaa, ja bestmanhan vaikutti suorastaan surkealta kuullessaan, ettei kukkaviehettä välttämättä tule (toki hän vieheen saa jos sellaisen tulevaisuudessa ehdottomasti tahtoo...ja samaan kategoriaan menevät myös kaasojen kukat, meille ne eivät ole välttämättömyys).
Eli kaiken kaikkiaan, meidän unelmakukat (aidosti mustat ruusut) ovat mahdottomuss, jota ei käsittääkseni ole olemassa. Värjättyjä kukkia on toki olemassa, ja niillä luultavasti mennäänkin, mutta tämä on yksi niistä unelmista, joita ei kerta kaikkiaan voi toteuttaa. Tosin muilta osin miusta kuitenkin tuntuu, että meidän unelmakukat ovat loppujen lopuksi aika maltilliset, ainakin amerikkalaisiin hääkukkiin verrattuna. Samoin meillä on aika vähän kukkiin liittyviä "must have" -fiiliksiä, eniten meille merkkaavat pöydissä olevat kukat, jotka ovat kattauksen lisä, mutta eivät edes rajattomalla budjetilla juhlatilan tärkein visuaalinen elementti.


Kaikki kuvat
CC0-lisenssillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs tuumaat?