tiistai 8. tammikuuta 2019

Koristelut teeman mukaan

Rokkihäät...monelle tulee ehkä ensimmäisenä mieleen Pinterestin tarjoamat rock'n'roll-tyyliset koristelut, jenkkiautot, nahkatakit...ja sähkökitarat. Kaikki varmasti kivoja elementtejä rokkareille, mutta meille nää jutut ei nappaa (nahkatakkeja lukuun ottamatta) yhtään. Vaikka puhunkin meidän häistä rokkihäinä, ei olla Jonin kanssa rokkareita, vaan mielletään itsemme hevareiksi. Näin ollen sellaiset (kenties tyypilliset) rokkijutut ei ihan meidän tyyliä valitettavasti ole. En kuitenkaan myöskään lanseeraa termiä "hevihäät" (tai oikein kirjoitettuna "heavyhäät"), koska se ei kerro käsitteenä varmaan kenellekään yhtään mitään. Rokkihäät puolestaan luo kaikille edes jotain mielikuvia häiden mahdollisesta tyylistä.



Mutta, kuten täällä sanoinkin, meillä ei ole mitään mielenkiintoa käyttää esimerkiksi sähkökitaroita korsiteluelementtinä: kitaroita ei laiteta tervetulokyltiksi juhlapaikan ovelle, kutsuihin ei piirretä kitaroita eikä kyseistä soitinta myöskään ripusteta kattoon. Meille ei myöskään tule kitaran muotoista kakkua. Eikä kitaran muotoisia tienvarsikylttejä...olikohan tuossa jo kaikki Pinterestin klassikkoideat läpikäytynä? Oli tai ei, niin pointti tuli varmaan selväksi, meidän häissä ei sähkökitaroita näy, olkoot ne kuinka 'rock' tahansa. Jos meistä jompi kumpi edes soittaisi kitaraa, niin asia voisi olla eri, mutta kun ei soiteta, niin kitarat tuntuvat jotenkin päälleliimatulta ja kliseiseltä.




Jotkin rokkijutut sen sijaan ovat kyllä tyylikkäitä, mutta en ole ihan varma, soveltuvatko ideat meidän käyttöön (tässä taas huomaa sen kuinka pihalla vielä ollaan häiden visuaalisesta ilmeestä): sähkökitaroiden ohella rokkihäissä näkee paljon käytettävän vinyylilevyjä pöytäkartoissa, erilaisina kattauselementteinä ja myös vieraskirjana (vieraat kirjoittavat nimensä vinyylilevyn pintaan esim kultatussilla). Hirmuisen kivoja ideoita, mutta en oikein tiedä, vatko nämä sellaisia, että haluaisin niitä omissa häissäni käyttää. Samoin plektroja käytetään paljon rokkihäissä esim paikkakorteissa, ja jotkut sirottelevat plektroja kattaukseen koristekivien tapaan. Jotkut tyylikkäät punaiset/mustat plektrat voisin paikkakortteihin vaikka kuvitella kiinnittäväni, mutta muutoin plektrojen käyttö tuntuu yhtä vieraalta kuin sähkökitaroidenkin.

Sitten toisena vaihtoehtona Pinterest tarjoaa ideoita goottihäihin, jotka ovat ehkä tyylillisesti lähempänä sitä ilmettä, mitä myö ajetaan takaa (jos värimaailmaa muokkaa meille sopivammaksi). Pinterestin ehdotukset tuntuvat rajoittuvan pääasiassa viktoriaanisen goottityylin mukaisiin kokonaisuuksiin. Mutta siinä on esteettisesti jotain todella miellyttävää, vaikkei gootteja ollakaan.  Tietyllä tapaa tällainen viktoriaaninen goottityyli on myös hyvin lähellä klassisen kaunista hääkattausta. Eli yritetään luultavasti tästä suunnasta ammentaa myös ideoita meidän hääjuhlan ilmeeseen. Mutta kuitenkaan matkimatta, koska ei meidän häät myöskään goottihäät ole, niin upean näköistä kuin se parhaimmillaan olisikin.



Saa nähdä mitä tästä meidän lopullisesta tyylistä, teemasta ja visuaalisesta ilmeestä sitten loppujen lopuksi tulee. Pitää tässä puolen vuoden aikana koluta läpi erilaisia ideoita ja yrittää sitä kautta lähteä tarkentamaan tyyliä. Pelkkä ajatuskin puuskuttaa jo valmiiksi...
Niin ja samaan hengenvetoon vielä pahoittelut siitä, että kaikki Pinterestin kuvat ovat linkkeinä: en vaan jaksa pyydellä julkaisulupia, joten kuvien linkittäminen on miulle helpoin ja vaivattomin tapa jakaa kuvia luvallisesti. Teille lukijoille se on toki hieman työläämpää klikkailla linkit auki, mutta luotan siihen, ettei klikkailun vaiva ole kenellekään kohtuuton ❤


Tältä näyttää meidän häiden visuaalinen ilme just nyt.

Kaikki kuvat
CC0-lisenssillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs tuumaat?