maanantai 3. syyskuuta 2018

Tulishow häihin?

Käytiin viikonloppuna pyörähtämässä Aarnitulet-nimisessä tapahtumassa. Kyseessä oli keskiaikaiset tulivenetsialaiset, eli tulishown ja keskiaikateeman yhdistelmä. Tapahtuma oli melko pieni, mutta tunnelma oli mukava, ja pieneksi tapahtumaksi ohjelmaa oli yllättävän paljon. Kaiken kaikkiaan ihan positiivinen kokemus.



Illan parasta antia oli ehdottomasti finaalina esitetty tulishow, joka oli ihanan monipuolinen ja taitavasti tehty. Ja kyseinen tuliesitys on myös syy, miksi tästä asiasta on täällä blogin puolella ylipäätään puhetta: itse ainakin tykkään tuliesityksistä todella paljon, ja mitä oon ihmisten kanssa jutellut niin harvassa tuntuvat olevan ne tyypit jotka ei idealle lämpenisi yhtään. Usein kuulee sanottavan, että jo pelkkä nuotiotuli on hypnoottista katsottavaa, ja tulishow onkin jo sitten aivan omaa luokkaansa.

Jos vain suinkin olisi muut kuin kesähäät, niin ehdottomasti haluaisin omiin häihini jonkinlaisen tuliesityksen! Valitettavasti lieskat eivät vain kesän valoisissa öissä pääse oikeuksiinsa, eikä meillä ole mahdollisuutta viettää häitä syksyllä. Mutta jos hääajankohta suinkin sallii, kannattaa asiaa miettiä hetki ihan tosissaan.

Tulishow lumoaa sekä aikuiset että lapset. Tai ainakaan itse en ole kertaakaan esityksiä katsoessani kuullut yhdenkään lapsen kitisevän tai hermostuvan, vaan ihan päinvastoin: ja tässäkin esityksessä lasten suusta kuului lähinnä ihastelua. Toki, kuten sanottu, tämä show oli todella monipuolinen ja sisälsi lapsillekin näyttäviä temppuja, kuten tulen sylkemistä ja palavalla alustalla pyörimistä. Mutta vähän pienimuotoisemmatkin esitykset lumoavat kyllä.



Tuli toki sopii hyvin vaikka millaisiin häihin, mutta ehkä etenkin metalli/rokkimaailmasta inspiraatiota ammentavat juhlat voisivat täydentyä hyvin tulishowlla. Käytetäänhän keikoillakin paljon pyrotekniikkaa, ja tietyissä genreissä kaikenlainen (kirkkojen) polttaminen on jo suorastaan klisee. Ja ei, en itse hyväksy yhtään minkään tuhopolttamista, sanotaan sekin nyt tässä yhteydessä. Mutta tuliesityksistä tykkään, ja jos haluut käydä katsomassa pari videota aiheesta, niin blogin instagram-tilillä on pari klippiä katsottavaksi.

Inspiroiko tulishow, vai tuntuuko ihan turhalta puuhastelulta tai rahareiältä? Kerro kommenttiboksissa tai ig:n puolella! Itsehän oon tästä melkein katkera, kun ihastuin esitykseen taas niin päätä pahkaa, enkä lieskoja kuitenkaan omiin juhliini saa. No, ehkä joskus vietän Halloweenia, kekriä tai mitä tahansa muuta syysjuhlaa tulishown voimin.


Postauksen kuvat ovat omiani,
kunnioitathan tekijänoikeuksia

2 kommenttia:

  1. Yhden ystäväni häissä oli tulishow loppuillasta päätösohjelmanumerona. Se oli tosi hieno lopetus juhlille! Heillä oli maalaisromanttiset häät sadonkorjuuteemalla, ja tulishow sopi niihin todella hyvin. Muistelen, että kyseessä olisivat olleet kesähäät, mutta jos niin oli, ne olivat varmaan elokuussa, jolloin illat jo täällä eteläisessä Suomessa pimenevät ihan kunnolla - tai sitten muistan väärin, ja kyseessä olivat alkusyksyn häät.

    Meidän juhlapaikka ei oikein mahdollista tulishowta, mutta mikäli häät toteutuu alkuperäisen aikataulun mukaan, Hangossa on määrä olla samaan aikaan tulitaiteilijoiden kansainvälinen tapahtuma, jonka loppuesitys on meidän hääpäivän iltana. Konferenssiporukasta olisi voinut saada palkattua oikein kansainvälisen tulitaiteilijan meidän häihin :D Toki näissä oloissa sitä konferenssiakaan tuskin pystytään järjestämään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, voin vaan kuvitella, kuinka hieno lopetus tulishow onkaan ollut <3 Voi tosiaan olla, että kyseessä on ollut alkusyksyn juhlat. Eihän mikään tietysti estä pitämästä tulishowta vaikka keskellä kesää, mutta kyllä esitykseen tulee ihan uusi ulottuvuus pimenevässä illassa.

      Mutta tuo on kyllä myös totta, että tulitaidetta ei voida esittää ihan missä tahansa, eivätkä kaikki paikat varmasti edes anna tulitaiteilijan esiintyä tontillaan. Taikurin tai stand up -koomikon saa minne vaan, mutta elävä tuli vaatii tilalta hieman enemmän.

      Tosin, oon yhdessä tulitapahtumassa myös nähnyt taiteilijoiden käyttävän ledvaloja elävän tulen sijaan, joten tällaistakin mahdollisuutta voi tarpeen tullen tiedustella. Ei led-show ehkä ihan samoihin mittoihin elävän tulen kanssa yllä (ja siitä puuttuu se tulelle ominainen ääni ja haju), mutta näyttäviä esityksiä nämäkin. Ja ehkä paloturvallisuutensa ansiosta ovat myös helpommin buukattavissa erilaisiin juhlatiloihin :)

      Poista

Mitäs tuumaat?