sunnuntai 17. tammikuuta 2021

Siviilivihkiminen täydentyy musiikilla

Vaikka totesinkin viimeeksi meidän häiden alkavan olla aika hyvin paketissa (siltä osin kuin meidän pienestä vihkimisestä mitään kerrottavaa on) on kuitenkin yksi asia josta haluan puhua muutenkin, ja joka liippaa läheltä myös omia häitä. Kyseessä otsikonkin mukaisesti musiikin merkitys vihkimisessä, ja ennen kaikkea siviilivihkimisessä.

Perinteikkäästi kirkossa tapahtuvaan vihkimiseen musiikkipuoli tulee melko luonnollisesti, sillä kirkollisen vihkimisen "vakiovarustukseen" kuuluvat jylhä-ääniset urut. Vihkimisen musiikkipuoli järjestyy siis tarvittaessa varsin vaivattomasti, kunhan vain päättää marssit ja virret. Siviilivihkimisessä tällaista musiikillista perusominaisuutta ei puolestaan ole, jolloin luovuutta joutuu käyttämään hieman enemmän. Mutta vaivannäkö kyllä maksaa itsensä takaisin.Musiikki ei ole vain musiikkia tai jotain ekstraa, jolla saadaan lyhyeen siviilivihkimiseen lisää pituutta (vaikka tämäkin näkökulma on ihan hyvä ottaa huomioon, lisää siviilivihkimisestä voit lukea
täältä). Vaikka lyhyeen tilaisuuteen on kiva saada lisäminuutteja, on musiikilla paljon merkittävämpikin rooli vihkimisessä: sen avulla voidaan luoda tunnelmaa ja kuljettaa juhlaväkeä oikeaan mielentilaan. Musiikin avulla jäykänvirallinen tilaisuus saadaan muutettua tunnelmalliseksi hetkeksi, joka on itsessään merkityksellinen myös tunnetasolla.

Meidän vihkimisessä musiikista vastasi kitara-sello -duo Repocalyptica. Ja voi kunpa voisin näihin sanoihin saada äänitehosteen mukaan, jotta voisitte kuulla sen saman mitä myö kuultiin Akka-Kolilla -  kitara ja sello soivat muutenkin upeasti yhteen, ja siinä huipulla kallioseinämää vasten kysesiset soittimet soivat vieläkin kauniimmin luonnon omaa akustiikkaseinää vasten. Kuulemani mukaan ensimmäinen häävieras itki siinä vaiheessa, kun Repocayptica soitti vihkimisen alkuun Metallican Nothing Else Matters -kappaleen. Tässä vaiheessa yhtään sanaa ei oltu edes sanottu, mutta musiikki kantoi vieraita oikeaan tunnelmaan.

Siviilivihkimien etuna on myös se, että musiikiksi käy mikä vain, koska DVV ei rajoita musiikkia millään muotoa. Toki kristilliset jutut eivät lähtökohtaisesti siviilivihkimiseen kuulu, joten virsiä ei välttämättä kannata siviilivihkimiseen yrittää ujuttaa mukaan. Mutta muutoin kädet ovat vapaat valitsemaan vihkimiseen juuri sellaista musiikkia kuin te hääparina haluatte.
Meidän musiikkitoiveet eivät luultavasti olisi kirkkoon sopineet (ellei sitten olisi sattunut hyvin avarakatseinen kanttori), sillä heavy metal ja videopelimusiikki eivät ole sitä kirkon eniten soitettua osastoa. Siviilivihkimiseen meidän musa puolestaan sopi oikein hyvin, ilman mitään ongelmia. Meillä siis soi jo mainitun Metallican kappaleen lisäksi vihkimisen lopussa Mokoman Kuu saa valtansa auringolta, ja meidän häävalssina soi Divinity Original Sin 2 -videopelin valikkomusa (tai Main Theme).

Vihkimisen jälkeen musiikkia kehuivat niin vieraat kuin meidän vihkijäkin. Vihkijän sanoista oltiin erityisen otettuja, sillä hän oli jo entuudestaan vihkinyt useita pareja Kolilla ilman musiikkia, ja sanoi meidän vihkimisen jäävän hänelle erityisesti mieleen juuri musiikin takia, sillä myös hän koki sen täydentävän vihkimistä kauniisti. Vieraat puolestaan kehuivat sitä tunnelmaa, jonka musiikki pieneen tilaisuuteen toi, ja moni koki musiikin tekevät tilaisuudesta isomman tuntuisen kuin mitä se todellisuudessa oli. Ilman musiikkia vihkiminen olisikin varmasti näyttäytynyt monelle hieman kuivahkona virallisena tilausuutena.

Suosittelen siis erityisellä lämmöllä kiinnittämään huomioita vihkimisen musiikkipuoleen, ennen kaikkea, jos kyseessä on siviilivihkiminen, eikä ns. valmista musiikkiratkaisua ole olemassa. Vaivaa asian eteen joutuu toki näkemään, varsinkin kun siviilivihkiminen tarjoaa rajattoman määrän vaihtoehtoja, mutta kaikki se vaiva maksaa itsensä kyllä takaisin sitten vihkitilaisuudessa. 
Siviilisihkimisen musiikkipuoli on yksi parhaista tavoista tehdä vihkimisestä uniikki ja juuri teidän näköinen, joten älkää jättäkö mahdollisuutta käyttämättä ❤ Kun rajana on vain taivas, jos edes sekään, niin kaikki on mahdollista. Vihkimisen ei tarvitse olla yhtään mitään, vaan se on sitä millaiseksi sen itse teette: eeppinen, tunteidentäyteinen, hauska, yllättävä, romanttinen, rokkaava, kreisi, tyyni, kaunis, vallaton...omanlainen.

Postauksen kuvat
CC0-lisenssillä.

1 kommentti:

  1. Elämä voi olla hauskaa joskus, yksi minuutti on mukavaa ja seuraava minuutti on täysin erilainen. Puolisoni ja minä elimme hyvin kaunista elämää ennen odottamatonta kaaosta, elämää ilman virheitä tai epäluottamusta, vasta, kun meillä oli vaikeuksia lastemme tuella, hän lopetti maksamisen ja löysi seikkailun ulkopuolelta flirttaillessaan avioliittokodissaan, joka upotti kaiken mitä olemme kärsineet. ja mitä varten olemme työskennelleet tarpeettomasta mielihyvästä, tunsin tämän tyhjyyden sisälläni. Minulla ei ollut aavistustakaan, kuinka auttaa pelastamaan liittoni hänen kanssaan, koska hän ei palannut kotiin, hän pysyi ulkona myöhään, joi, poltti hän tekee kaikenlaisia ​​asioita ei koskaan tehnyt ... Mutta kiitos miehelle, joka toi kotiisi vakautta, tohtori Egwalille, hyvien töiden miehelle, hän on niin todellinen ja mukava, koska olen yrittänyt ja luottanut ... Keskustele hänen kanssaan pelkoistasi ja olet iloinen, että teit. WhatsApp tai Viber +2348122948392 tai sähköpostitse dregwalispellbinder@gmail.com

    VastaaPoista

Mitäs tuumaat?