torstai 24. lokakuuta 2019

Jyväskylä Bridal Fair


*Postaus toteutettu yhteistyössä Jyväskylä Bridal Fair -häämessujen kanssa. Majoitus ja lippu messuille saatu somenäkyvyyttä vastaan*

Viime viikonloppuna pääsin osallistumaan Jyväskylä Bridal Fair -tapahtumaan bloggaajana. Häämessut sijoittuivat aivan Jyväskylän keskustaan, Jyväskeskukseen, mikä oli etenkin pidemmästä matkasta tulevana aika kiva juttu (on oikeasti ihana voida vaan kävellä hotellilta paikan päälle ilman, että tarvitsee edes miettiä mitään joukkoliikennettä tai taksimatkoja). Miulla oli seuranani messuilla kanssabloggaaja, myös Häät-blogiyhteisöön kuuluva Bridelisa-blogin kirjoittaja Elisa. Heti alkuun jaettakoon Elisalle kiitokset ihanasta messukokemuksesta, oli mahtavaa jakaa filliksiä yhdessä pitkin päivää.Tähän postaukseen liittyen on varmasti hyvä mainita, että olin jo ennakkoon ihan todella innoissani näistä messuista, ja olinkin päättänyt, että jos en mene messuille bloggaajana, niin menen paikan päälle sitten ihan vaan omana itsenäni. Miusta oli jo alusta alkaen, ja on toki edelleen, ihanaa että myös muualle kuin Etelä- ja Länsi-Suomeen saadaan vähän suuremmat messut ja läpi Suomen tunnetut näytteilleasettajat (ja pssst, kuulin huhua, että ensi vuonna ois vieläkin näyttävämpää!). Toivon nimittäin kovasti, että hääskeneä saataisiin levittymään hiljalleen ympäri Suomen, ja siten saataisiin häähypeä ja -tapahtumia myös muuallekin kuin maan eteläosiin.

Miun messuviikonloppuni starttasi jo perjantaina matkalla Joensuusta Jyväskylään. Miut, ja monet muut, oli majoitettu Original Sokos Hotel Alexandraan, joka olikin jo entuudestaan tuttu ja hyvällä ilmapiirillään vaikutuksen tehnyt paikka. Huonejärjestelyt sujuivat omalla kohdallani vaivattomasti, ja huoneeseen oli vielä järjestetty suklaata valmiiksi. Arvatkaa vaan oliko ihanaa vai ihanaa pitkän ajomatkan jälkeen! Yöni nukuin hyvin, aamupala oli hyvä, ja erityiskiitosta haluan antaa henkilökunnan avusta matkatavaroiden säilytyksen ja parkkijärjestelyissä neuvomisen suhteen. Oli helppo viihtyä.


Viihdyin hotellilla yhtä hyvin kuin
messujen VIP-tilassakin

Lauantai olikin sitten yhtä häähumua aamusta yömyöhään! Päivä nimittäin starttasi omaan makuuni jopa turhan aikaisin, kun en ole mikään aamuviiden virkku. Mutta onneksi tästäkin musiikin voimalla selvittiin (ja musiikkivalinnasta pääsivät samalla tahtomattaan nauttimaan myös kaikki ig-seuraajat, pahoittelut, jos aamunne alkoi totuttua räyhäkämmin!). Sängystä ylös, tukka kuosiin, naama kuosiin ja hotellin aamiaiselle nauttimaan marjoista ja hedelmistä, sillä parasta hotelliaamiaisessa on runsas c-vitamiinitarjoilu (kun kotona ei jaksa työstää kuin yhden hedelmän kerrallaan..) 

Koska myö bloggaajat oltiin heti aamun ensihetkistä asti mukana messuilla, pääsimme kiertämään näytteilleasettajien pöytiä kaikessa rauhassa VIP-lipun ostaneiden kanssa. Oli ihana pysähtyä ajan kanssa näytteilleasettajien luokse ja joko tutustua uusiin, mahtaviin hääalan tyyppeihin, tai vaihtaa kuulumisia jo ennestään tuttujen kanssa ilman ylimääräistä hälinää. Nää käydyt keskustelut olivat kyllä yksi päivän huippuhetkistä, mutta mie nyt oonkin tällanen höpöttelijä. Jäin pariin kertaan suustani sen verran pahasti kiinni, että Elisa-parka sai välillä olla jo hoputtamassa, hups!


Heidi Tuiskun pisteeltä bongtut glittertennarit. Aika
glam rock, vai mitä ootte mieltä?

Ei liene kenenkään mielestä yllättävää, että Glimmering Deep Design oli yksi miun ehdottomia suosikkinäytteilleasettajia näillä messuilla, ja että heidän korujensa äärelle jumituin varmaan noin kymmenen kertaa messupäivän aikana hypistelemään koruja, höpöttelemään niitä näitä ja tekemään myös ostoksia (kaulakorut sekä itselleni että Jonille). Yleensä häämessujen koruvalikoima ei ole ihan miun maun mukaista, mutta tällä kertaa pääsin tosiaan shoppailemaan messuilla koruja häät mielessä pitäen. 
Kuva: Rami Saarikorpi

Samoin jäin suustani oikein kunnolla kiinni kanssajoensuulaisen, Ilon Juhlat -yrityksen voimayksikkönä toimivan Saaran kanssa, mutta mikäs sen ihanampaa kuin höpötellä hää- ja juhlajuttuja messutunnelmassa. Messuilla olivat mukana myös suomalaiset hää- ja juhlapukujen huippusuunnittelijat Heidi Tuisku (Ateljé Tuhkimotarina) ja Aurora Raiskinen (Morsiusateljee Helmi), joiden kanssa nyt olisi höpötellyt pidempäänkin. Oli ihana treffata taas pitkästä aikaa, varsinkin kun miulta jäi nyt syksyllä Love Me Do välistä.


Yksityiskohta Ilon Juhlat -yrityksen Saaran rakentamasta
Häät-lehden messupisteestä. Ihania kuparin sävyjä
Kuva: Rami Saarikorpi
Tää Auroran puku oli miun suosikki noista perinteisemmistä
hääpuvuista, ihana korsetti ja mikä helma!

Ja jos hääpuvuista nyt aletaan puhua, niin sanottakoon heti alkuun, että Jyväskylä Bridal Fair:n häämuotinäytökset olivat miusta äärimmäisen nautittavaa katsottavaa. Ja tämä on mielestäni aika paljon sanottu hääbloggaajalta, joka on melkoisen kokonaisvaltaisesti häämuodin ulkopuolella. Jyväskylän messuilla näki laajan kirjon eri ikäisiä ja kokoisia malleja, mikä on miusta enemmän kuin tervetullut ilmiö hääpukujen esittelyyn (kas kun monenmoiset ihmiset tuppaavat menemään naimisiin). Tämä on juuri sitä, mitä hääskene miun mielestä tarvitsee, jos halutaan todella avata ovet kaikenlaisille (kokoisille, värisille, tyylisille) naimisiin meneville ihmisille. Ja uskon, että näillä messuilla monille muillekin löytyi samaistumisen kohteita.

Ja kyllä, myös minä pääsin viimeinkin (ja huom: myös ensimmäistä kertaa) kokemaan samaistumisen tunteita häämuotinäytöksen aikana! Ompelimo Johanna Paatolan näytöksessä oli ensinnäkin Glimmering Deep Designin kanssa yhteistyössä toteutettu steampunk-henkinen morsiuspuku, joka nyt oli kaikessa yksinkertaisuudessaan aivan mielettömän upea. Samoin Johannan kahden muun puvun sarvipäiset mallit veivät miun sydämen täysin! Voisiko Suomeen tulla uudeksi trendiksi hääsarvet? (onhan Tanskassakin hääkruunu, niin eikö sarvet olisi melkein sama asia?) Mie olin NIIN myyty näille lookeille ❤


Mallit: @uhosesa ja @katiiiiska

Malli: @minnasorri 

Malli: @suvitikander

Ja kun nyt samaistumisesta puhutaan, niin on pakko nostaa esille messujen miesmallit, ja etenkin vaatetusliike Aaron's: oli todella ihana seurata, kuinka miesten häätyylin voi ihan oikeasti rokata persoonallisella lookilla! Miesten hääpukeutuminen on kuitenkin (raivoisan) perinteikästä naisten hyvinkin laajakirjoiseen hääpukuvalikoimaan verrattuna, joten oli ihana nähdä mallien persoonallista tyyliä hyödyntäviä asukokonaisuuksia. Odotan edelleen kuumeisesti, että miesten juhla-asuihin saadaan jotain muutakin kuin noita pukuja ja liivejä eri väreissä, kun naisille on tarjolla vaikka sun mitä: mekkoa, housupukua, lyhyttä, pitkää, peittävää, läpinäkyvää, huntua, viittaa, laahusta...you name it, the girls have it. Joten miesten juhlapukumalliston monipuolistumista odotellessa on todella piristävää nähdä edes miesten persoonallisuutta hyödyntäviä asukokonaisuuksia sen sijaan, että käytettäisiin vain geneerisiä malleja. (eikä geneerisessä tyylissä ole mitään pahaa, mutta näissä hommissa monipuolisuus on miun mielestä ehdottomasti rikkaus)


Kuva: Rami Saarikorpi

Täytyy siis todeta, että Jyväskylä Bridal Fair oli tähän astisista häämessukokemuksista miulle kaikista kotoisin. Oli ihanasti aikaa treffata näytteilleasettajia (joten kyllä, se aikainen aamuherätys oli todellakin kaiken vaivan arvoista) ja vaihtaa kuulumisia, ja ennen kaikkea nähdä muita samanhenkisiä tyyppejä messuilla. Miun mielestä messujen henkilökunnan, mallien, näytteilleasettajien ja meidän bloggaajien välillä vallitsi hyvä henki, ja esimerkiksi mallien kanssa on tullut viestiteltyä harvinaisen paljon vielä messujen jälkeenkin. Niin ja toki kiitos myös kaikille niille, jotka messujen aikana laitoitte miulle viestiä ja kerroitte bonganneenne miut milloin missäkin! Jos ei ehdittykään face-to-face treffaamaan, niin ainakin tuli viestiteltyä ja jaettua sillä tapaa messufiiliksiä! ❤

Kaiken kaikkiaan päivä oli miulle varsin antoisa, vaikka messukunto olikin pitkän päivän aikana melko koetuksella! Miulle Jyväskylä Bridal Fair näyttäytyi pienestä viimehetken kiireestä ja joistain nopeista muutoksista huolimatta lämminhenkisenä tapahtumana, jossa miun kaltaisen rokkarin oli todella kotoisa olla. Ja jos joku kanssarokkari siellä miettii, että minne messuille sitä kannattaisi suunnata, niin tämän kokemuksen perusteella suosittelisin erityisesti Jyväskylää! Ja toki pitää mainita, että näin bloggarina oli myös hienoa päästä osaksi messujen ohjelmaa ja käydä kääntymässä niin lavalla kuin VIP-tilassakin. Nähdään siis ensi vuonna uudestaan Jyväskylässä!


Allekirjoittanut Häät-lehden pisteellä.
Kuvasta kiitokset Elisalle!

Muuten, jos messujen häämuotinäytöksissä näit unelmiesi puvun, voit parin viikon kuluttua löytää sen kaikkine tärkeine tietoineen (hintatiedot mukaan lukien) uudesta Jyväskylän messujen Issuusta. Julkaisu löytyy Issuu-sivuston kautta nimellä Jyväskylä Bridal Fair Issuu Vol. 2. Linkki julkaisuun ilmestyy tähän heti kun se vain on saatavilla, ja julkaisussa on siis mukana joka ikinen häämuotinäytöksissä nähty puku!

Postauksen kuvat minun,
Elisan ja Rami Saarikorven
ottamia. Kuvien käyttö
ilman lupaa kielletty.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs tuumaat?