torstai 31. lokakuuta 2019

Halloween - rokkihäiden parasta aikaa

Se on taas se aika vuodesta, kun halloween koittaa, ja osa meistä onkin jo halloweenjuhlinnan aloittaa. Osalla juhlat ovat puolestaan vielä edessä päin, tai tänään on juurikin se odotettu juhlapäivä (täällä Suomessa kun kyseisen päivän vietto on melko liukuva käsite). Joka tapauksessa, toivotettakoon heti postauksen alkuun siis joko mukavaa halloweenia, sen jatkoa tai etkoja!Monelle synkkäsieluiselle pallontallaajalle halloween on jopa joulua odotetumpi juhla, jota laitetaan ja prepataan sieltä juhannuksesta lähtien. Meidän kodissa puolestaan joulu on kyllä ihan selkeästi se vuoden ykkösjuttu etenkin Jonille, ja vaikka miekin kaikenlaisia teemajuhlia rakastan, on joululla silti ihan oma spessupaikka miunkin sydämessä. Siitä huolimatta myös halloween kuuluu meillä ehdottomasti vuoden kohokohtiin. Tänä vuonna myös erityisesti siksi, että halloween on meille aivan huippu ajankohta tehdä myös shoppailuja häihin liittyen!

Oon kirjottanut tänne blogiin jo aikaisemminkin näiden erilaisten juhlapäivien hyödyntämisestä häiden suunnittelussa, ja aikaisemman, ystävänpäivä-aiheisen postauksen löydätkin täältä. Silloin oltiin kyllä melkoisen hempeissä tunnelmissa tähän postaukseen verrattuna, vaikkei tässäkään missään horror-tunnelmissa ollakaan. Itse asiassa tilanne on aika päinvastainen.

Meillä ollaan tosiaan päädytty käyttämään hieman hurjempiakin koristuksia myös hääpäivänä, mutta koska en ihan kaikkea halua ennakkoon paljastaa (koska myös muutama sukulainen ja ystävä tätä blogia seuraa), niin en nyt ihan yksityiskohtaisia paljastuksia vielä tässä vaiheessa tee. Tässä postauksessa liikutaan siis hieman yleismaallisissa tunnelmissa.


Miksei kampaukseen voisi yhdistää myös lakastuneita kukkia?
Tai lakastuneen näköisiä tekokukkia, joita on nyt joka paikka täynnä.

Aloitetaan ilmeisestä, eli mustasta väristä. Halloweenin aikaan saat oikeastaan ihan mitä tahansa mustana, on se sitten pöytäliina, servetti, ilmapallo, tekokukka tai vaikka vesihelmi, nyt sen saa lähes mistä tahansa mustana. Samoin tähän aikaan vuodesta on myös mielettömät määrät violettia, punaista, oranssia ja hopeaa tarjolla. Samoin erilaiset (myrkyn)vihreät ovat helposti saatavilla näin vuoden synkimpänä aikana, eli jos jokin edellä mainituista kuuluu omien häiden teemaväreihin, niin nyt kannattaa olla skarppina. Tarjontaa on tähän aikaan vuodesta paljon, ja etenkin ensi viikon puolella saa kausitavaraa monesti alennushinnoin, kun kaupat siirtyvät lopullisesti joulukauteen (ihan vaan vinkkinä).

Tavarapuolella on ylipäätään paljon kaikenlaista tälle vuodenajalle uniikkia tuotetta tarjolla, niin söpönä kuin hurjanakin versiona oli kyseessä sitten pääkallot ja lepakot, tai ihan vaan esimerkiski ei niin vaaleanpunaiset ja romanttiset kertsiastiat. Eli jos häihin haluaa mitään synkähköä tai totutusta häätavarasta poikkeavaa hankkia, niin nyt niitä on saatavilla ihan perus ruokakaupoista ja (itsestäänselvästi) nettikaupoista. Jos siis tarvitset mitään edellä kuvatun kaltaisia oheistavaroita tai koristeita juhliisi, niin nyt on aika hankkia ne. Vaikka halloween toki suosii erilaisia synkähköjä ja tummanpuhuvia hääjuhlia, hyötyvät tästä ajasta myös erilaiset syys-aiheiset häät - vai milloin muulloin on esimerkiksi yhtä paljon kurpitsoja tarjolla, haha! Myös esimerkiksi erikoiskynttilöiden määrä on tässä kohtaa huipussaan (ennen kuin joulukynttilät valtaavat kaupat).


Vaikka tässä onkin virallisesti halloween-kranssi, niin miksei tällainen
sopisi ihan yhtä hyvin syyshäihi? Inspiraatiota kannattaa etsiä kaikkialta!


Ylipäätään kannattaa pitää mielessä, että kaikki mikä halloweeniin liittyy ei ole pelkästään kauhua, tekoverta ja muita ällötyksiä. Meillekin löytyi esimerkiksi viime halloweenina häihin sopiva banneri, jossa on sekä sydämiä että supersöpö pääkallo (eli kaikki halloweenjutut eivät todellakaan ole hurjia). Häiden ei siis tarvitse olla hurjat, jotta voisi tätä synkkää vuodenaikaa hyödyntää omissa juhlissa. Jos häihin haluaa ympätä mukaan esimerkiksi jotain 'till death do us part -henkistä linjaa, niin halloweenin aikaan tähän löytyy kyllä vaikka ja mitä ideaa sen suhteen. Etenkin suomalainen, hieman melankolinen romantiikka taipuu halloweenin suorastaan kauniisti, jos vain käyttää hivenen luovaa ongelmanratkaisua. 

Jos häihin tulee esimerkiksi karkkibuffettia, johon ei halua ruusukultaisia kippoja tai pusseja, niin nyt on tarjolla vaikka ja millaista kauniin mustaa versiota tarjolla. Alennusmyynneistä voi ostaa hallaharson tilalle halpaa hämähäkinseittiä (ja twistata näin samalla klassisen hääjuhlan koristelun hieman hurjempaan suuntaan). Ja jos haaveilee ilmapallokoristeista häihin, ja niiden tulisi olla oransseja, mustia tai violetteja, niin nyt lähtee. Niille voi sitten ottaa kaveriksi saman sävyistä serpentiiniä, jos sellaista haluaa koristuksissa käyttää. Eikä edes maksa ihan mahdottomia.
Erilaiset juhlapäivät kannattaakin ehdottomasti valjastaa hyötykäyttöön häitä suunnitellessa! Eri juhlista voikin tarttua todella kivoja ideoita matkaan. Ja koska etenkin rock- tai muuten alternative-henkisiä juhlia suunnittelevat joutuvat jo muutenkin soveltamaan häitä suunnitellessaan, kannattaa näistä sesongeistakin ottaa irti kaikki, mikä vain omaa hääpolkua tukee ja vie eteenpäin.


Kuvat CC0-lisenssillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs tuumaat?