lauantai 21. joulukuuta 2019

Unelmia: polttarit

Edellisessä postauksessa tuli käytyä läpi meidän polttareihin liittyviä käytännönjärjestelyjä, ja nyt ajattelinkin purkaa vähän auki meidän molempien unelmapolttareita, sillä halusin päästä pitkästä aikaa unelmoimaan. Kuten jo tuossa edeltävässä postauksessa kävi ilmi, meillä on Jonin kanssa hieman erilaiset toiveet ja ajatukset polttareihin liittyen, ja nyt sitten pureudutaan tarkemmin siihen, mitä polttareilta haetaan ja toivotaan. Suosittelen tsekkaamaan tuon aiemman postauksen aluksi alta pois, niin tässä postauksessa mukana pysyminen hieman helpottuu.

Aloitetaan jollain yhteisillä jutuilla, kuten saunalla - molemmat nimittäin arvostaisivat mahdollisuutta saunoa osana polttareita. Jonille se nyt on vaan paras paikka maailmassa, ja itse puolestani tykkään vanhaan, suomalaiseen morsiussaunakulttuuriin liittyvästä taikauskosta ja rituaalisuudesta. Toki, en ehkä koe tarvitsevani hedelmällisyysriittejä (tuntuu kevyesti ristiriitaiselta käyttää ehkäisyä ja vastaanottaa hedelmällisyystaikoja yhtä aikaa..), enkä välttämättä koe tarpeelliseksi kirmata alasti saunan ympäri, mutta muutoin tykkään monista morsiussaunaan liittyvistä tavoista. Suomalaisessa saunakulttuurissa on paljon ihanaa arkirealismia avioliittoon liittyen, ja esimerkiksi havujen päälle istuttaminen on aivan mahtava tapa muistuttaa häähuumassa kulkevaa ihmistä siitä, ettei se päivä aina paista yhteisessä elämässä. Jotain se paljon puhuttu vanha kansa tosiaan tiesi.


Toinen meille molemmille yhteinen juttu on puolestaan se, ettei meistä Jonin kanssa kumpikaan kaipaa minkään valtakunnan nolaamista osaksi polttareita. Jonkun toisen mielestä on ehkä siisteintä ikinä heilua kaupungilla jossain (nolossa) asussa ja suorittaa jotain tehtäviä, mutta tää ei meistä kumpaakaan kiinnosta yhtään. Samaan kategoriaan menee kortsujen myymiset, ilmaisten juomien kerjäämiset ja muut oman elämän tähtihetket. Ja varsinkin, kun yhteistä elämää on tässä jo useampi vuosi eletty, niin esimerkiksi joidenkin "hääyövinkkien" kysely tuntemattomilta tuntuu suoraan sanottuna aika turhalta.

Meistä ei kumpikaan myöskään kaipaa mitään kovinkaan ekstraa (ja kallista) ohjelmanumeroa tai sirkushuveja polttareihin, vaan enemmin halutaan panostaa hyvään fiilikseen koko polttariporukan kesken. Molemmille on myös tärkeää, että polttariohjelma on kaikille yhteistä, eikä hommaa järjestetä siten, että vain polttarisankari yksin suorittaa jotain tehtäviä. Omassa etäisessä tuttavapiirissä on esimerkiksi järjestetty polttarit siten, että tulevalle morsiamelle ostettiin pullo kuohuvaa ja useamman tunnin kestävä hemmottelupaketti, jonka aikana muu polttariseurue veti lärvit lähibaarissa. En voisi itselleni kuvitella hirveämpää polttaripäivää: ensin vietät päivän yksin, ja päivä päättyy lopulta seurueesi ollessa aivan tuiskeessa, kun itse olet lähes vesiselvä...apua.

Tästä syystä meistä molemmat juhlivat mieluummin siten, että porukka toimii polttareiden aikana yhdessä. Tietenkään ei tarvitse olla koko ajan kuin paita ja peppu, mutta meille polttareiden idea on viettää aikaa yhdessä. Joni intohimoisena pelaajana toki toivoo, että polttareissa olisi jotain pelihenkistä mukana. Jos polttareissa on mukana jotain, missä voi kerätä pisteitä tai voittaa jotain, niin Joni on tyytyväinen. Jonille ns. parasta hupia ovat esimerkiksi erilaiset mökkiolympialaiset, joissa saa kisata monessa lajissa pisteitä keräten. Ja toki, mitä pidempään mittelöt kestävät, sen hauskempaa vain on (voinkin siis rehellisyyden nimissä myöntää, että allekirjoittaneen kisakunto ei ole lähelläkään sitä, mitä se tuolla peliharrastajalla tuntuu olevan!).


Itse olen ehkä ihmisenä sen verran introvertti, että tuppaan nauttimaan enemmän vähän rauhallisemmasta menosta: hyvää ruokaa ja viiniä hyvässä seurassa - tän tyyppiset jutut tekee miut onnelliseksi. Toki miekin arvostan sitä, että polttareissa on jotain ohjelmaa, mutta miun mielestä lähes ilmaiset DIY-ideat on aivan yhtä hyviä kuin jotkin tankotanssitunnit ja vastaavat. Hyvä ei tarkoita kallista, eikä rahalla aina saa parasta.

Yhtenä isoinpana erona meidän kahden polttaritoiveissa oon pannut merkille sen, että itse kaipaan polttareihin juurikin hää/parisuhdeaiheista sisältöä, kun tämä taas tuntuu miesten polttaritoiveista (ainakin usein?) puuttuvan. Näin ollen myös Jonin ensisijaiset toiveet olivat hulppeassa yhdessäolossa ja puuhastelussa kavereiden kanssa, kun taas itse ehdottomasti kaipaan jotain häähöttöä myös polttareihin, oli kyseessä sitten "kuinka hyvin tunnet puolisosi" -tyyliset tietovisat tai vaikka entisten ihastusten nimien polttaminen poroksi. Eli siinä missä Jonille polttariohjelma saa herran itsensä puolesta olla häistä vapaata, niin itse kaipaan ehdottomasti jotain häähömppää mukaan polttareihin (koska miten muuten ne erottaa perus illanistujaisista?).


Samoin kuin polttarien keston, niin myös ohjelman suhteen tupataan molemmat kallistumaan siihen suuntaan, että laatu korvaa määrän. Näin ollen toivotaan mieluummin panostusta pariin kivaan ideaan, kuin koko päivän täydeltä mielettömän aikataulutettua menemistä. Joni on esimerkiksi ottanut osaa polttareihin, joissa kiidettiin koko viikonloppu kaupingista toiseen useiden kohteiden läpi: vaikka polttariviikonloppu olikin silloisen juhlakalun tyyliin sopiva, ei tällainen ohjelma- ja matkustustykitys ole ihan sitä mitä Joni itselleen toivoo. Enkä välttis toivoisi itsekään. Toki, ei niitä polttareita ole kotonakaan tarkoitus viettää, mutta en myöskään ole sitä ihmistyyppiä, jonka parhaat hetket kuluvat autossa kohteesta toiseen istuen.

Mutta, kuten näissä unelmointipostauksissa on usein tullut sanottua, jokainen järjestää häänsä ja juhlansa juuri siten kuten itse tykkää. Nämä postaukset eivät arvota yhtään mitään eikä näiden tarkoitus ole lytätä yhtään ketään taikka mitään. Jos omat unelmapolttarisi ovat täysin päinvastaiset (ja meidän ideat kuulostavat kuolettavan tylsiltä) niin hienoa, pidä omasta jutustasi tiukasti kiinni - sillä tavoin meistä jokainen pääsee juhlimaan juuri siihen tyyliin kuin itselle parhaiten sopii. Ja se on ainakin omasta mielestäni häissä se kaikista tärkein juttu: uskollisuus omalle tyylille ja intuitiolle.

Nyt on kuitenkin aika kiinnittää katse jouluun ja vuoden vaihteeseen, ja toivotankin tässä yhteydess teille lukijoille jo ihanaa joulun aikaa! ❤ Ja jos sie puolestaan haluat jakaa joulumieltä niin miulle kuin muillekin huipuille hääblogeille, voit tehdä sen ehdottamalla suosikkiblogejasi mukaan Vuoden hääblogit 2020 -äänestykseen tämän linkin kautta. Laitetaan hyvä kiertämään, niin miekin tein nimeämällä omat suosikkini!


Postauksen kuvat CC0,
poslukien viimeinen kuva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs tuumaat?