tiistai 21. elokuuta 2018

Alustavaa pohdintaa hääpaikasta


Tällä hetkellä yhtenä ajankohtaisena hoidettavana asiana on hääpaikan valinta. Olemme ehkä vähän aikaisessa, mutta toisaalta paikka on kuitenkin yksi tärkeimmistä hääjuhlan kannalta, ja 2020 luultavasti aika suosittu vuosi juhlia, joten olemme mielummin liian aikaisessa kuin myöhässä. 

Meillähän häitä tullaan viettämään meidän alkuperäisessä kotikaupungissa Lappeenrannassa, vaikka nykyisin asummekin Joensuussa. Kyse ei ole siitä, etteikö oltaisi susirajalla viihdytty, päinvastoin. Alunperin jopa suunnittelimme häitä vietettäväksi Joensuussa. Lappeenrannassa on kuitenkin edelleen paljon meidän molempien sukulaisia, ja toisaalta monille kauempaa tulevista vieraista kyseinen kaupunki on myös entuudestaan tuttu (ellei jopa kotikaupunki). Näin se tuntuu meille paikkana luontevalta, etenkin kun tietää, ettei tarvitse huolehtia vieraista tai siitä, löytävätkö he oudossa kaupungissa perille. Ja kuten aikaisemmassa postauksessa kerroinkin (you'll find it here), meidän isovanhemmat eivät oikein ole enää pitkän matkan matkustajia, joten heidän on huomattavan paljon mukavampaa osallistua häihin Lappeenrannassa kuin esimerkiksi Joensuussa.

Tällä hetkellä tilanne on se, että olemme laittaneet tarjouspyynnöt kolmelle eri paikalle. Kaikilla paikoilla on A-oikeudet, sillä meitä ei ikävä kyllä kiinnosta kustantaa juomia kaikille vieraille koko illan ajan. Toki ruoan kanssa tarjoamme juotavaa, mutta loppuillan juomingit voi jokainen vieras mielestämme kustantaa itse (sori nyt vaan). Samoin jokaisella mahdollisella juhlapaikalla on pitopalvelu omasta takaa, sillä meille tuntuu sopivalta ajatukselta hankkia tarjoilut ja tilat samasta paikasta yhtenä pakettina.


Vaikka oma alkoholin käyttö onkin täysin minimaalista,
tällaiset jutut naurattaa miuta ihan älyttömästiSamoin yhtenä tärkeänä juttuna, varsinkin itse, pidän siistejä pöytiä ja tuoleja, ja juhlapalveluja tarjoavista yrityksistä/ravintoloista usein löytyy perustyylikkäät kalusteet. Jotkut työväentalon kulahtaneet muovituolit olisi allekirjoittaneelle ihan no-no (jonkun toisen häihin ja fiilikseen sellaiset varmasti sopivat, ei ole tarkoitus kritisoida kenenkään muun valintoja, meidän suunnitelmien kanssa sellaiset eivät vaan oikein toimi).

Muita melko ehdottomia kriteerejä häätilalle on esteettömyys, sillä meillä voivat isovanhemmat olla parin vuoden päästä siinä kunnossa, että kävely onnistuu ehkä juuri ja juuri, ja on ihan perusteltua varautua myös siihen, että osa kulkee pyörätuolissa. Joten tilan pitäisi olla kohtalaisen avoinainen (ei mitään kapeita, sokkeloisia käytäviä) ja tilavat (inva) wc:t olisivat myös todella plussaa.

Tämän lisäksi olisi myös melko itsestäänselvästi toivottavaa, että suunnittelemamme värimaailma ja ylipäätään tunnelma soveltuisivat juhlatilaan. Eli tavallaan toivoisin, että tilassa olisi ns. potentiaalia monenlaiseen ohjelmaan, ihan jo siitä syystä että meillä häät eivät tule olemaan ns. tanssihäät, joissa loppuillan ohjelma hoidetaan tanssilavalla. Tilan pitää mielellään taipua vähän muuhunkin, jottai kaikenlaisten suunnitelmien toteuttaminen myöhemmin olisi mahdollista (koska fakta on, että juhlan ohjelma tulee elämään ja muuttumaan useaan otteeseen tässä kahden vuoden aikana).

Joka tapauksessa, tällä hetkellä odotellaan vielä osalta vastauksia, osan kanssa ollaan jo viestitelty enemmän. Tarkoituskena olisi päästä tässä lähiaikoina katsastamaan juhlatilat vielä paikan päällä, koska vasta silloin saa parempaa tietoa niin paikan sopivuudesta kuin hinnoista ja muista käytännön asioista. Joten, jatkoa seuraa jahka jotain raportoitavaa on.

Kaikki kuvat CC0-lisenssin kuvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs tuumaat?