torstai 23. elokuuta 2018

Onko musta hevarin must?

Metallikansalla taitaa olla aika vakiintuneena tapana kulkea kesät talvet mustaa päällä, lämpötilasta riippumatta. Joku toki tunnustaa muitakin värejä, mutta esim Tuska-festari tuntuu kumman kotoisalta juuri sen tumman värimaailman takia. Ja onhan musta on aina tyylikäs niin arkeen kuin juhlaan, se on aina muodissa ja siihen nyt vaan on ihan hitsin hyvä pukeutua. Mutta pitääkö itseään tunnollisena metallipäänä pitävän hevarin mennä mustassa mekossa naimisiin? Tekeekö musta mekko metallihäät?


Itse oon tätä miettinyt päässäni aika hyvän tovin (kuten aiemmin oli puhetta, meidän häidenhän piti alunperin tapahtua nopeammassa aikataulussa), ja ainakin yksi asia on tän kaiken pähkäilyn aikana selkintynyt: miulle ei tule mustaa hääpukua. Eikä valkoista pukua mustilla koristeilla (pitsit, helmet, kirjailut, mitä näitä nyt on). Ja yksi iso syy siihen on se, että tällainen värimaailma on meikäläiselle aivan liian arkinen. No joo, tällä hetkellä meikäläisen vaatekaapissa rokkaa kovasti myös maastokuosit (vau, mikä väriloisto!), mutta muuten se on aina mustaa, tai mustaa ja valkoista, joskus harmaata. Ja mitä taas miun juhlapukeutumiseen tulee, niin siellä niitä mustia ja mustavalkosia mekkoja ja hameita sitten löytyykin (on miulla yks vaalean vihreä mekko, niihin hetkiin ku musta ja valkonen on nou-nou). Ja onhan siellä nyt taas sitä punasta ja harmaatakin, mutta pointti, perus häät, synttärit, rippijuhlat sun muut meikäläinen viettää usein mustassa mekossa. Ja tästä päästäänkin asian ytimeen: jos pukeudun tavallisesti aina mustaan, miten hääjuhlan musta mekko eroaisi mitenkään miun tavanomaisesta? Se olisi vaan yksi musta mekko muiden joukossa.Tossa alemmassa kuvassa oleva punainen mekko mustalla tyllillä on aivan upea, mutta jotenkin sekään ei iske kun mietin häämekkoa. Tän tyylinen asu ois aivan hurmaava, mutta en ainakaan tällä hetkellä nää itseäni tanssimassa häävalssia punaisessa asussa. Sitä paitsi, Joni on suunnitellut itselleen punamustaa paita-liivi-yhdistelmää, joten haluaisin siinäkin mielessä meille vähän erilaista päälle (tästä lisää sitten joskus myöhemmin).

Ja kun jostain ihmeen syystä miulle itselleni se valkoinen mekko on se the hääasu. Oon varmaan sen verran nuori kuitenkin, että oon tullut täysin aivopestyksi tästä valkoisesta morsiuspukuhössötyksestä (ennen vanhaan etenkin Suomessa hääasu oli musta). Ja kun haluaisin hääasukseni jotain muuta kuin sitä mustaa, missä kuljen muutenkin. Huoh, tähän hääpuku asiaan tullaan varmaan blogin puolella palaamaan useampaankin otteeseen, ja kaikki neuvot otetaan vastaan ilomielin!

Kaikki kuvat CC0-lisenssillä.

2 kommenttia:

  1. Mie ajattelen just vähän päinvastoin - koska menen kaikkiin juhliin mustassa, niin myös omissa häissäni aion olla mustissa, koska siinä värissä olen kaikkein eniten oma itseni. Toisaalta en pidä (omia) häitä niin suurena tai ihmeellisenä juhlana, "elämän parhaana päivänä". Kriteerinä on tosin ettei mekko saa näyttää vanhojentanssimekolta. Törmäsin pinterestissä mustaan, pitsiseen, pitkähihaiseen ja mermaid-malliseen mekkoon - juuri sellaisen haluaisin. Ongelmana on vaan se, ettei mustia häämekkoja juuri ole edes olemassa sen takia koska valkoinen on yleensä se the hääasu :D Vaihtoehdoksi taitaa jäädä unelmien puvun teettäminen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kuulostaa kyllä nätiltä tuo siun kuvailema mekko! <3 Mitä oon ite pukuliikkeiden nettisivuja selaillu, niin kyllä siellä aina jotain mustaa tuntuu olevan, ainakin sit iltapukupuolella (vieraathan ei tiedä onko mekko myyty hää-vai iltapukuna). Itekin tätä mekkokuviota vielä paljon pyörittelen, ja varmaan tästä mekosta ehtii tulla sellainen monen postauksen sarja, ennen kuin homma on paketissa :D

      Poista

Mitäs tuumaat?