sunnuntai 19. elokuuta 2018

Häiden värimaailma

Häiden värimaailma on ollut meille alusta alkaen melkoisen selvä: klassisen kaunis valkoinen, siihen mukaan mustaa, ja jotain kolmatta väriä tehosteeksi. Valkoinen ja musta olivat tosiaan heti selvillä: meille molemmille valkoinen on juhlava väri, sekä etenkin se "the hääväri". Jostain syystä meille juhlat tuntuvat häiltä, kun valkoinen väri on läsnä. Muut värit ovat sitten muihin juhliin ja tilanteisiin, mutta jostain ihmeen syystä valkoinen tekee meille häät.

Mustasta väristä onkin puolestaan tässä blogissa jo puhuttu jo useampaan otteeseen, meille vain oli täysin itsestäänselvää että häissämme tullaan kyseistä väriä käyttämään. Meille musta ei ole mitenkään synkkä tai onneton väri (ei edes hautajaisissa, vaikka sinne mustissa mennäänkin), meille se on lähinnä hyvin arkinen, ja toisaalta aina sopiva. Ja aina yhtä tyylikäs.


Kuva on minun ottamani, kunnioitathan tekijänoikeuksia.


Viimeisestä väristä sen sijaan jouduttiin keskustelemaan hetken aikaa, sillä sulhanen olisi halunnut häihin omaa lempiväriään, eli violettia. Itse taas en ehkä violetista niin syty...on totta, että (tulevalle) miehelleni violetti sopii erittäin hyvin, mutta en jotenkin osaa nähdä sitä häidemme värinä. Violetti ja valkoinen näyttävät kyllä tyylikkäiltä yhdessä, mutta jotenkin minulle violetti ei missään nimessä ole se väri, jota haluan häihini. Violetti on mielestäni hyvä väri vaatetuksessa, mutta en mielelläni käytä väriä esimerkiksi sisustuksessa.

Päädyimmekin lopulta metalliskenellekin tyypilliseen punaiseen. Lisäksi punainen näyttää hyvältä sekä mustaa että valkoista vasten, jolloin sitä on helppo käyttää koristeluissa niin luovasti kuin vain haluaa.Yhtenä syynä on lisäksi myös se, että punainen väri sopii sekä sulhaselle että morsiammelle (siinä missä violetti väri pukee vain sulhoa). Näin ollen molemmat meistä voivat hyödyntää väriä niin halutessaan myös esimerkiksi pukeutumisessa. Ja ylipäätään, onhan se kiva näyttää hyvältä juhlan aikana otetuissa kuvissa, kun käytetyt värit sopivat hyvin molemmille (sehän se on tärkeintä, right?).


   
 


Jotenkin näin jälkeenpäin värimaailman valinta tuntuu jopa täysin itsestäänselvältä: myös blogin värimaailma seuraa samaa kaavaa, vaikka kyse ei missään nimessä ole suunnitellusta jutusta! Värimaailma vain on omaan silmään niin hitsin hyvän näköinen, että sen käyttö tuntuu meille todella luontevalta niin blogissa kuin hääjuhlassakin. Toisaalta vähän mietityttää, että onko tällainen värimaailma meiltä täysin ennalta-arvattava ja totaalisen yllätyksetön? Kyseinen väricombo on kuitenkin metalliskenessä varsin tavanomainen..toisaalta, onko klassinen häkattaus yhtään sen omaperäisempi?

Oli miten oli, näillä väreillä mennään ja niiden varaan aletaan rakentaa niin Save the Date -kortteja, kuin kutsuja ja koristeitakin. Meistä värit ovat kauniita niin yhdessä kuin erikseen, ja ennen kaikkea ne ovat meille luonteva valinta.Kuvat CC0-lisenssillä, ellei toisin mainita

2 kommenttia:

 1. Me valittiin huoletta täysin yllätyksettömät valkoinen ja vaaleanpunainen, vaikka ne ovat kliseiset häävärit ihan yleisesti ottaen ja lisäksi vaaleanpunainen on varmasti kaikkien minut tuntevien mielestä itsestään selvä valinta :) Minusta tärkeintä on, että värit tuntuvat hääparista omilta ja itselle sopivilta, vaikka niissä ei mitään yllätyksellistä olisikaan.

  Eivätköhän teidän värit sitäpaitsi tuota vielä yllätyksiäkin niille häävieraille, jotka ovat metalliskenestä ihan pihalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis juuri tämä. Häiden ei pidä (tai tarvitse) olla mikään spektaakkeli, jossa hääpari yrittää saada joka ikisen vieraan haukkomaan hämmästyksestä henkeään. Eihän siitä ole häissä kyse, ainakaan miun mielestä, vaan juhlasta, joka kuvastaa hääparia ja heidän yhteistä elämäänsä. Just sellaisena kuin heille sopii, oli se sitten ennennäkemätöntä, tai tuttua ja turvallista :) Kumpikaan ei oo yhtään sen parempi tai huonompi vaihtoehto.

   Poista

Mitäs tuumaat?