sunnuntai 12. elokuuta 2018

Ei metallihäitä

Blogin nimi antaa ehkä ajatuksen jostain metallimusiikin kyllästämistä teemahäistä. Erilaiset teemahääthän ovat nykyisin ilmeisesti aika suosittuja, ja teemojahan riittää vaikka ja mihin: on historiallisia häitä, leffahäitä, videopelihäitä, naamiaisia, halloween- ja pääsiäsihäitä, you name it, we have it. Toki sen lisäksi on vielä ehkä tavanomaisemmat vuodenaikaan sidotut teemahäät (ehkä etenkin talvi/syyshäät) sekä klassinen vesi- tai meriteema.


Luonnonläheistä

Prinsessahäät linnassa

Iki-ihanat merenrantahäät

Vintage/keijuhäät


Meille oli tosiaan alusta alkaen selvää, että halutaan perinteikkäät ja tietyllä tapaa arvokkaat häät, vaikka halutaankin niihin metallimusiikkia vähän mausteeksi. Teemahäät oli meille alusta asti aika epäkiinnostava vaihtoehto, sillä meillä ei ole mitään tarvetta alleviivata sitä, että kuunnellaan raskasta musiikkia. Meillä on kotikin aika klassisen yksinkertaisesti sisustettu, meillä ei ole pääkalloja ja palavia kirkkoja sisustuselementteinä, eikä meillä ole mitään tarvetta käyttää mustaa, tai muita tummia värejä,  kaikkeen sisustukseen.

Sellainen näkyvä ja alleviivaava teemaeläminen ei ehkä ylipäätään ole meidän juttu. Meillä ehkä korostuu enemminkin se, että vaikka kunnellaankin "semmosta kauheaa musiikkia", niin ei myö silti olla tyypeinä mitenkään eriskummallisia tai varsinkaan kauheita: ei todellakaan olla sitä mieltä, että Saatana on ruhtinas ja kaikki kirkot sietää polttaa, ja mitä muita näitä heavymusiikkiin liittyviä kliseitä nyt on.. Että vaikka meidän musiikkimaku on mitä on, niin ollaan silti ihan yhtä tavallisia tyyppejä kuin kaikki muutkin (tai ollaan yhtä eriskummallisia kuin kaikki muutkin, ihan miten sen nyt tykkää ajatella).

Ennen kaikkea meille on tärkeää, että myös sellaiset ihmiset, jotka eivät ole millään lailla metalliskenessä mukana, voivat tulla meille kylään ja kokea oleonsa ihan mukavaksi. Ollaan molemmat aika ihmisläheisiä tyyppejä, ja ehkä sekin silloin osaltaan vaikuttaa myös siihen, kuinka paljon metalliskeneä haluaa näyttää ulospäin. Koska on täysin fakta, että sellaiset perus Maijat ja Matit suhtautuu ihan eri tavalla, jos päällä on reisitaskuhousut ja joku pääkallopaita, tai jos jalassa on vaan mustat farkut ja siihen yhistetty kauluspaita (been there, done that, trust me). Ja sama vaikutus on myös sisustuksella. Halutaan, että oltaisiin sellaisia tyyppejä, joita ei tarvii kadulla kauhistella, ja toisaalta, että meillä on koti, jossa kaikkien meidän kavereiden on hyvä olla.

Nätti asetelma, mutta tällasia ei valitettavasti meillä näy

Ja tää sama ajattelutapa tulee näkymään myös meidän häissä: ollaan molemmat aika lailla omien lähisukujemme ainoita metallipäitä, joten on ihan turha kuvitella, että vieraat viihtyisivät tilaisuudessa, jonka teema on synkkä ja taustamusiikki sitäkin synkempää. On sanomattakin selvää, että isolle osalle meidän sukulaisista ja ystävistä tällainen tila toisi enemmän kauhu- kuin hääfiiliksiä, mikä ei todellakaan ole meillä tavoitteena, päinvastoin.


Tässä ei näy meikäläisen tuleva hääposeeraus

Toki aina sanotaan, että häiden pitää olla parin itsensä näköiset, mikä on tietty aivan totta. Meidän näköiset häät ovat kuitenkin sellaiset, missä meille rakkaiden ja tärkeiden ihmisten on hyvä olla. Koska kun vieraat ovat rentoja ja nauttivat olostaan, silloin myös meidän on helppo keskittyä vaan fiilistelemään tunnelmaa. Monesti oon kuullut sanottavan, että vieraat tekevät juhlan, ja tämän ajatuksen varaan haluan myös hääjuhlan rakentaa.Tämän postauksen kuvat ovat CC0-lisenssin kuvia.

2 kommenttia:

 1. Palavat kirkot olisi kyllä aika mehevä lisä häihin, jos ei sitä nyt kodin sisustukseen haluakaan. Miettikää vielä tovi... ;)

  Me oltiin pari viikkoa sitten häissä, joissa rock-musiikki oli läsnä vihkimisessä ja mustina sävyinä koristuksessa (tai ehkä musta valikoitui jostain ihan muusta syystä koristuksiin, en tajunnut kysyä). Mielestäni sitä oli juuri sopivasti, hääparin näköisesti, jolloin tällainen yliräikeistä väreistä tykkäävä ihminenkin viihtyi erinomaisesti. Suunnitelmat kuulostavat hyviltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ohjelmanahan voisi olla tulishow, johon liittyisi paikallisen kirkon pienoismallin polttaminen :D Haha, no joo..

   Meillä onkin kaiketi vähän saman tyylisiä suunnitelmia kuin kuvailemissasi häissä. Tarkoituksena olisi löytää tasapaino siten, että myö itse viihdytään, ja että toisaalta myös sukulaiset ja ystävät viihtyisivät. Värimaailmassa rasjas musiikki näkyy toki, ja ohjelmaa pitää kanssa miettiä siltä kannalta: ei teemahäitä, mutta vähän erilaista twistiä kuitenkin :)

   Poista

Mitäs tuumaat?