keskiviikko 8. elokuuta 2018

Häät. Häätkö? Häissä, häistä, häihin?

Häät.
Neljä kirjainta, joilla on yhdessä ihan valtavan suuri merkitys, ainakin miulle (jep, murteesta on nyt virallisesti varoitettu, jos ei yhtään nappaan niin nyt on hyvä hetki kääntyä pois). Samaa suurta merkitystä päivä tuntuu huokuvan muillekin, sillä ainakin valtamediaa sivusilmällä seuratessa tuntuu, että ei ne häät nyt mikään samantekevä juttu tunnu muillekaan olevan. Ja koska kyse on allekirjoittaneelle isosta asiasta, tyyliin "elämäni tärkein päivä, halusin aloittaa blogin, jossa pääsen työstämään näihin neljään kirjaimeen liittyviä ajatuksia. Mie ajattelen ja hahmotan kokonaisuuksia paremmin, kun työstän niitä kirjoittamalla, ja toivon, että tästä blogista olisi apua myös häähässäkän keskellä.

Meillä on kotona näistä neljästä kirjaimesta puhuttu aina silloin tällöin läpi meidän suhteen, ja nyt on tullu se hetki, kun tästä paljon puhutusta aiheesta on tullut faktaa (eikä kaukaista fiktiota). Ei enää "sitten joskus" tai "no kaipa tuota jossain vaiheessa sitten", vaan nyt se ihan oikeasti tapahtuu!

Tämä ei tokikaan tarkoita sitä, että häitä oltaisiin viettämässä heti huomenna. Mutta, kerta häitä on nyt sitten tarkoitus viettää, olisi parempi alkaa asiaa myös suunnitella ihan tosissaan. Suunnittelulle onkin tässä tapauksessa annettava riittävästi aikaa: kun sulhanen ehdottaa häätanssin kappaleeksi Slayerin Raining Blood -biisiä, ja itse saat mielikuvan nitroja laukun pohjalta kaivavista isovanhemmista sekä kaverien itkevistä lapsista, on jo pelkkää biisivalintaa pohdittava hetki jos toinenkin. Ikään kuin häissä ei muutenkin olisi jo riittävästi päätettävää.. Ja tokihan meillä pakkaa sekoittaa muutama muukin muuttuja, mutta niistä myöhemmin ihan oma pastauksensa.

Myöhemmin myös enemmän tietoa tulevasta hääparista, ja etenkin tämän blogin kirjoittajasta, sekä ylipäätään siitä, millaiseen (toivottavasti!) tasapainoiltuun tulokseen itse häiden kanssa lopulta päästään. Kuten sanottu, kirjoitan näitä asioita lähtökohtaisesti omasta halustani pohdiskella asioita tekstimuodossa, mutta jos haluat tulla tätä matkaa seuraamaan, oot lämpimästi tervetullut. <3 Mielellään pohdiskelen näitä juttuja myös kommenttikentän puolella, ja otan vastaan vinkkejä ja ideoita.

-Sanna


P.S. Jos sulhasen ehdottama jokaisen anopin ikisuosikki ei ole tuoreessa musitissa (tai on jäänyt kokonaan kuulematta syystä tai toisesta), tässä mahdollisuus tutustua kyseiseen ikivihreään: https://www.youtube.com/watch?v=z8ZqFlw6hYg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs tuumaat?