maanantai 2. syyskuuta 2019

Wedding Garage - oma, ihana kokemukseni

Tehokkuus on hyve, sanotaan. Tällä kertaa onnistuin olemaan jopa idioottimaisen tehokas, kun onnistuin yhditämään ihanaan parisuhdeviikonloppuun myös hieman häähulinaa mekkosovituksen merkeissä. Tehokkuuden idioottimaisuus piilee siinä, että varasin mekkosovitusajan niin lyhyellä varoitusajalla, etteivät kaasoni ehtineet sovitukseen mukaan laisinkaan. Tällaisella nopealla toiminnalla ei ehkä ansaitse vuoden ihanin morsian -titteliä, mutta onneksi kaasoni ovat ymmärtäväisiä: kun asumme eri puolilla Suomea, on joskus vain helpompaa hoitaa jokin asia itse, kuin yrittää sovittaa viikko tolkulla ensin aikatauluja yhteen.Niin sitä sitten suunnattiin viime perjantaina Jonin kanssa kohti Jyväskylää. Olen aikaisemminkin puhunut täällä blogissa Wedding Garagesta, joka oli siis tällä kertaa häähulinan ykköskohde. Wedding Garage on hääpukuliike, joka toimii kehopositiivisuus ja ekologisuus kulmakivinään. Liikkeestä löytää niin käytettyjä hääpukuja kuin esimerkiksi outlet-pukujakin, ja varsin edulliseen hintaan. Kuten oon aikaisemminkin täällä blogin puolella puhunut, meillä ekologiset arvot ohjaavat arkea melko vahvasti, ja vaikkei ekologiuus olekaan häidemme teema, niin totta ihmeessä olin kiinnostunut mahdollisuudesta löytää unelmamekkoni käytettynä.

Jyväskylään saavuttua ehdin hetken hengähtää hotellilla, ennen kuin suunta kävikin jo kohti itse pääkallopaikkaa. Wedding Garagella miut otettiin ihanan lämpimästi vastaan, mikä ei ole itsestään selvää keesipäälle. Liikeeseen sisään astuessa tuli sellainen olo, että Wedding Garage ihan oikeasti toivottaa kaikenlaiset häitään suunnittelevat ihmiset tervetulleiksi juuri sellaisena kuin he ovat, eikä kyse ole pelkästä sanahelinästä. Mie ainakin koin oloni todella tervetulleeksi ja kunnioitetuksi ihan koko vierailuni ajan.


Ethän käytä kuvaa ilman lupaa ❤
Kuten sanottu, tämä sovitusreissu järjestyi niin nopeasti, etteivät kaasoni ehtineet menoon mukaan. Kävin siis sovituksessa ihan itsekseni, ilman yhtäkään makutuomaria, mikä oli kokemuksena varsin mielenkiintoinen. Tavallaan jopa ihanan rauhaisa, kun tilanteessa oli mukana vain minä ja itse ammattilainen, jolloin jäi hyvin tilaa omile ajatuksille ja pihdinnoille. Ei sillä, etteivätkö omat makutuomarini osaisi antaa myös minulle tilaa, mutta etenkin jos mekkoja sovittaessa on joskus tuntunut siltä, ettei omaa ääntään saa enää makutuomareiden alta kuuluviin, niin suosittelen kyllä ehdottomasti pukujen sovittamista itsenäisesti - tällöin ammattilainen kommentoi pukuja omasta näkövinkkelistään, ja siulle jää muutoin tilaa kommentoida pukuja ihan kaikessa rauhassa.

Aloitettiin sovittaminen lyhyistä puvuista, joita liikkeestä löytyikin useampikin vaihtoehto. Pukuja oli hyvinkin monenlaisia niin malliltaan kuin materiaaleiltaan, mutta valitettavasti niistä yksikään ei ollut miulle se the dress. Tämän  jälkeen mallailtiin muutamia pidempiä mekkoja, joissa olisi ollut lyhennysvaraa, tai jotka muutoin vaikuttivat mielenkiintoisilta joko omasta mielestäni tai Wedding Garagen perustajan Maijan mielestä. Annoin Maijalle melko vapaat kädet pukujen valintaan, ja niiden testaileminen oli ihan mielettömän hauskaa. Tehtiin paljon hyviä huomioita miun mittasuhteista ja siitä, millaiset puvut miulle sopivat ja mitä asioita oikean puvun etsimisessä kannattaa ottaa huomioon.


Wedding Garage on hääpukuliike, jonka valikoimassa on mekkojen
lisäksi myös paljon asusteita ja kenkiä.

En ole esimerkiksi koskaan ajatellut, että miulla olisi mitenkään kovin kummoinen selkä, mutta kun Maija testautti miulla yhden (pitkän) puvun, jossa oli selässä kauniit pitsikirjailut, niin toden totta, mekon selkäosa näytti miulla todella kivalta. Mekkoja sovittaessa tulee toki kuunnella omaa ääntään, mutta kannattaa antaa myös ammattilaiselle mahdollisuus valikoida pukuja - tällä tavoin saattaa löytää siihen unelmamekkoon jotain uusia ulottuvuuksia, joita ei osannut aikaisemmin edes ajatella olevankaan.

Mekkoja sovitellessa höpöttelimme niitä sun näitä, höhlät vitsit lentelivät puolin ja toisin ja välillä juteltiin myös vakavammassa hengessä, kun oikein pysähdyttiin analysoimaan jotain yksityiskohtaa. Sovitusaikaa oli varattu puolitoista tuntia, mikä riitti enemmän kuin hyvin käymään läpi erilaisia pukuja ja vertailemaan niitä keskenään. Toki nyt kun olin liikkeellä itsekseni, ei aikaa kulunut perinteiseen "makutuomarien kommenttikierrokseen". Mutta siltikin, puolessatoista tunnissa ehtii hyvin kokeilla mekkoja, kuunnella kommentteja ja sanoa myös itse sanottavansa jokaisesta puvusta ilman, että kiire tulee.

Pukujen sovittelun jälkeen tehtiin vielä pieni yhteenveto koko sovituksesta, eli mitä näistä kaikista puvuista jäi lopulta käteen, vaikkei sitä unelmien mekkoa löytynytkään. Mie sain ainakin ihan mielettömän hyviä vinkkejä jatkoa ajatellen (näihin palaan luultavasti myöhemmin) ja kokemuksia myös sellaisista mekoista, joita en olisi itse päälleni kokeillut, mutta jotka näyttivätkin miun päällä lopulta ihan mielettömän hyviltä (tähän palaamme ihan satavarmasti, odottakaa vaan!).Ja ennen kaikkea käteen jäi korvaamattoman ihana kokemus laadukkaasta asiakaspalvelusta. Mie en ole perinteisen morsiamen näköinen, enkä missään nimessä edusta mitään prinsessaunelmaa, ja siltikin sain osakseni todella ihanaa kohtelua. Wedding Garagelle todella uskaltaa mennä ihan omana itsenään, ja sieltä saa vaikka minkälainen 'alternative bride' varmasti aivan yhtä laadukasta palvelua kuin mahdollinen prinsessamorsiankin.


Postauksen kuvat kuvituskuvia.
Kuvat CC0-lisenssillä, ellei
toisin mainita.

4 kommenttia:

 1. Olipas ihanan positiivinen postaus! Osaatko yhtään sanoa löytyykö pluskokoiselle morsiammelle wedding garagesta häämekkoja? ��

  Terkuin, Wilma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että tykkäsit :) Ja joo, Wedding Garagella on pukuja kaikissa kokoluokissa. Voit käydä tutustumassa tämän hetkiseen valikoimaan heidän nettisivuillaan (tuotteet-välilehti), tai vaihtoehtoisesti instagramin kautta pääset myös tutustumaan myynnissä oleviin mekkoihin :)

   Poista
 2. Oon nyt käynyt 2 kertaa Wedding Garagella sovituksessa ja harmittaa ihan vietävästi että second hand valikoimasta ei ole löytynyt itselleni sitä pukua - olisin niin toivonut että hääpukuni olisi kierrätetty (ja edullinen, kröhöm) mutta tällä hetkellä näyttää siltä että päädyn tilaamaan heidän kauttaan unelmieni puvun. Täydellinen mekko on siis olemassa - sillä on vain melkoinen hintalappu minkä kanssa painin vielä hieman :D Odotan kyllä ihan valtavasti sinun puvun paljastusta sitten kun sen aika koittaa!

  VastaaPoista
 3. Hei, Renda on uusi verkkopalvelu jonka avulla voit vuokrata lähes mitä tahansa. Tee ekoteko ja aloita vuokraaminen tänään osoitteessa www.renda.rent

  VastaaPoista

Mitäs tuumaat?