tiistai 14. tammikuuta 2020

Fire Burns Below


*Postaus tehty yhteistyössä Häät-lehden kanssa, osana Häät-blogiyhteisöä*

Tällä kertaa vähän pamahtelee ja etenkin savuaa, joten laitetaan taustalle soimaan jotain aiheeseen sopivaa. Deep Purplen Smoke On The Water olisi toki erityisen hyvin sopiva, mutta ihan liian ilmeinen valinta, joten sen sijaan tänään kuunnellaan Judas Priestin Fire Burns Below. Ihan vaan siksi, että tuo Purplen biisi on luukutettu aikanaan niin puhki, ettei sitä nyt vaan jaksa.

Postauksen aiheena tuttuun tapaan uusin Häät-lehti. Kyseinen lehtihän oli jo jaossa viime viikonlopun Mennään Naimisiin -häämessuilla (ihana juttu niille onnekkaille, jotka sieltä omansa jo saivat), ja lehtipisteisiin lehti ilmestyy kaikkien saataville huomenna 15.1.2020. Tarjolla on taas paljon luettavaa, ja näistä lehden 200 sivusta otetaankin nyt käsittelyyn yksi pieni ennakkomaistiainen. Ja kun hevari saa valita, tulee aiheeksi toki savupommi, sillä mikäs sen rokimpaa! Jos pyroilla saadaan bändin lavashow uudelle tasolle, niin miksei sillä voisi upliftata myös hääkuvia?Jutun aiheena on siis jatkuvasti yleistyvä trendi, jossa hääkuvien yhteydessä käytetään savupommeja ja tehostesavua luomaan kuviin tunnelmaa. Moni onkin näitä kuvia varmasti nähnyt eri kuvaajien somekanavissa, tai vaihtoehtoisesti savupommikuva on voinut tulla vastaan esimerkiksi pinterestin syövereissä. Joka tapauksessa savun käyttö kuvissa on lisääntymään päin, ja esimerkiksi Vuoden Hääkuva 2020 -finaalissa on myös mukana savupommeja hyödyntävä kuva (jos haluat tsekata kisassa mukana olevat kuvat, pääset äänestykseen täältä).

Savuja löytyy monissa eri väreissä, joten niillä saa kuviin tuotua juuri sitä toivomaansa fiilistä tai jotain "ekstraa". Ollaan itsekin hieman pyöritelty mielessämme ajatusta savun käyttämisestä kuvissa, koska parhaimmillaan savu tuo kuvaan aivan uusia ulottuvuuksia niin teknisesti kuin kerronnallisestikin. Nämä alustavat pohdinnat eivät meillä ole vielä missään määrin konkretisoituneet minkäänlaisiksi toimintasuunnitelmiksi, joten meidän kannaltamme tää Häät-lehden savupommi-aihe tuli siis varsin sopivaan saumaan muistuttamaan itsestään. Onkin siis aika nostaa kissa pöydälle ja pohdiskella tätä ihan ajatuksella. Koska oishan se nyt hitsin hienoa saada värisavuja, vähän mystiikkaa ja erilaista tunnelmaa kuviin mukaan.

Häät-lehden jutussa on tiiviissä muodossa kerrottu kaikki oleellinen savun käytöstä: hintaluokka, käyttörajoitukset, vaadittavat olosuhteet, ja myöskin etenkin valkoisen mekon kanssa se oleellisin, eli värjäytymisriski. Kannattaa siis tsekata tuo juttu läpi, jos savutehosteet voisivat olla osuva lisä teidän hääkuvia ajatellen. Jutussa on myös usempi eri tyylinen savua hyödyntävä kuva, joista imeä itseensä inspiraatiota.Muutoin lehti tarjoilee tällä kertaa luettavaa laidasta laitaan, ja nyt myös sulhaset saavat oman osionsa uudistuneesta lehdestä. Häät-lehden paperiversion hiilijalanjälki on myös hyvitetty (aiheesta voit lukea lisää täältä), ja lehdestähän on olemassa myös digitaalinen näköisversio. Jos et malta odottaa lehden ilmestymispäivää, pääset tätä linkkiä seuraamalla tutustumaan uuden lehden sisältöön, ja halutessasi pääset myös lukemaan lehden digiversiota.


Postauksen kuvien käyttö
ilman lupaa kielletty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs tuumaat?