tiistai 4. helmikuuta 2020

Meillä on hääkengät - ja alkuvuoden muut hääkuulumiset

Alkuvuosi on ollut hääsuunnittelun kannalta meille todella vauhdikasta aikaa. Jos jouluvalmistelut tuntuivat vähän hidastavan häähuumaa, niin alkuvuodesta ollaan kyllä otettu kiinni ihan täysin, ja tehty vähän enemmänkin. Nyt noin kuukauden kestäneen superstartin jälkeen olo on vähän hämmentynyt, aika lailla kaikkensa antanut ja samalla kuitenkin innokas. On ihana saada tehdä hääjuttuja nyt, kun ajatukset alkavat muuntua konkretiaksi ja alkuvalmistelut alkavat muuttua lopulliseen muotoonsa.

Tässä alkuvuodesta miun häämekko on alkanut valmistumaan, ja oonkin käynyt noin kahden viikon välein Jyväskylässä mekkoprojektin puitteissa. Hääkutsuja on hiottu, säädetty ja väännetty, ja ovatpa ne saaneet myös lopullisen muotonsa tässä aivan viime päivinä. Ja noh, itse asiassa juuri tänään ne ovat myös lähteneet maailmalle, jännittävää!! (kutsuihin palataan luonnollisesti myöhemmin, kun ne on ensin saatu vieraille perille). Jonille on hankittu rusetti ja muutenkin asu aika lailla pakettiin, tosin ompelijalla tarvitsee vielä käydä vähän lyhentämässä ja kaventamassa. Tästä Jonin vaatetuksesta oon ollut syystä kohtuullisen hiljaa, sillä Jonin asukokonaisuus tulee paljastettua miun mekon tapaan vasta sitten häiden jälkeen. Lisäksi on käyty häämessuilla, työstetty biisilistaa ja vaikka sun mitä. Mutta tosiaan, tammikuu oli ihan raivoavan tehokas häiden järjestämistä ajatellen, ja yksi ihanimmista jutuista oli molempien hääkenkien löytäminen!


Oon tosiaan blogin instagramin puolella käynyt pienimuotoisesti tätä kenkäprosessia läpi jo aikaisemmin. Tällöin puhuin muutamista löytyneistä kenkämalleista, ja nauroin sille, kuinka Jonin suunnitellut kengät olivat lähes kolme kertaa kalliimmat kuin omat kenkäni. Ja lopultahan tässä kävi niin, että Jonille löytyikin vielä paremman näköiset kengät tarjoushintaan, jolloin lopulta Jonin kengät kustansivat reilu puolet enemmän, kuin mitä miun hääkengät. Onko muilla pareilla käynyt näin, vain satsataanko morsiamen kenkiin aina enemmän?

Blogin alkuaikoina kirjoittelin paljon unelmointipostauskia, ja tulevat hääkengät olivat yksi unelmoinnin aihe. Alkuperäisen postauksen tsekkaamalla pääsee hyvin näkemään, että mistä silloin haaveiltiin, mutta jos oikein tiivistetään, niin halusin mustat, alternative-henkiset ja korolliset kengät. Puhuin postausksessa Pleaserin Demonia-kengistä, ja sellaisethan miulle lopulta myös tuli!

Kyseessä on Demonian Crypto-06 -kengät, jotka ovat tosiaan mustat, korolliset ja just miun tyyliin sopivat. Miulle hääkenkiä miettiessä oli todella tärkeää, että kengille on käyttöä myös tulevaisuudessa, ja siksi kenkien piti sopia sekä häätyyliin että myöhempäänkin käyttöön. Ihan kaikkiin juhliin en näitä välttämättä laita, sillä pääkallosomisteiset kengät ei ihan joka kissanristiäisiin sovi, mutta muutoin nää on hirmu hyvä lisä miun juhlavampien kenkien valikoimaan, ja näille on varmasti käyttöä myös jatkossa. Demonian kenkien etuna on myös niiden hyvä istuvuus miun omaan jalkaan, ja näillä on korosta huolimatta miusta hyvä kävellä.


Kenkiä pohdiskellessa pyörittelin paria muutakin vaihtoehtoa mielessä (ja tietokoneen välilehdillä), ja itse asiassa lopullisen päätöksen miun hääkengistä teki lopulta Joni. Juuri tätä kyseistä mallia Joni puolsi pääkallojen ja punaisten tikkausten takia, sillä söpöt kallot on aina pop, ja näissä kengissä näkyisivät myös meidän häävärit (tiedä sitten noteeraako noin pientä yksityiskohtaa kuin tikkaukset kukaan vieraista...). Kuulemma nämä ovat paljon parempi valinta kuin kokomustat kengät, ja näillä perusteluilla päädyttiin siis lopulta tähän kenkämalliin. Kengät piti tilata ulkomailta, itse päädyin Alternative Footweariin (tilasin kengät ennen Brexittiä, eli kengät tulivat suoraan miulle ilman riskiä tulliin jämähtämisestä), ja hintaa kengille tuli kaikkine postikuluineen euroiksi muunnettuna vajaa yhdeksänkymppiä. Ei miusta paha hinta hyvistä kengistä, tai merkistä, jonka on todennut omille jaloille sopivaksi. Lisäksi kengät ovat vegaaniset, mikä on miusta aina kiva lisä, vaikkei se mikään ehdoton kriteeri olekaan.

Jonille puolestaan pohdiskeltiin ihan alunperin perinteisiä juhlakenkiä kenties jollain väritwistillä, mutta aika nopeasti kävi ilmi, ettei mikään kenkä tehnyt riittävää vaikutusta, ja kaikista puuttui sitä "jotain". Päädyttiin sitten hakemaan sopivaa paria ihan rokkikenkien joukosta, ja lopulta Jonille kolahtivat New Rockin kengät. Joni ehti jo iskeä silmänsä yhteen kenkämalliin, mutta jostain ihmeen syystä mie halusin googlailla vielä lisää. Tämän  seurauksena se The kenkäpari lopulta löytyi:kyseessä siis New Rockin Salso, musta kenkä punaisella tehosteella tämäkin. . Päästiin siis tietyllä tapaa valitsemaan kengät ristikkäin, Joni miulle ja mie Jonille, haha! Mutta siksi hääjuttujen hoitaminen yhdessä onkin ihan parasta, kun se tarjoaa mahdollisuuden tällaiseen yhteispeliin.


Jonin kenkien ovh oli 250 euroa, mutta kengät löytyivät Spartoo.fi:n kautta viiden kympin alennuksessa, ja tähänhän myö tartuttiin. Jonin kengät ovat Espanjassa valmistetut, ja aitoa nahkaa, mikä osaltaan selittää kengän korkeampaa hintaa. Näille kengille toki on varmasti käyttöä vielä jatkossakin, mitä juhapukeutumiseen tulee, joten vuosien kuluessa kengät ovat varmasti hintansa väärti. Näissä ei ole mitään paheksuntaa aiheuttavaa (no ehkä metallinen kanta?), joten siinä mielessä näillä voi juhlia hyvillä mielin jatkossakin.

Ja, vaikka New Rockin valikoimissa on paljon alternative-henkisiä kenkiä, suosittelen tsekkaamaan etenkin miesten kenkävalikoiman läpi, jos tuleva sulho kaipaa esimerkiksi värillisiä tai kuosillisia kenkiä (eikä sitä perinteistä mustaa tai ruskeaa). Tuolta löytyy tosi kivoja, vähän rohkeampia vaihtoehtoja, vaikkei muuten mitenkään raivoisan alternative-henkinen olisikaan. Ja samaa voi toki sanoa myös Pleaserin brändeistä, joista löytyy myös paljon hillitympiä kenkämalleja, eikä pelkästään rokkijuttuja. Esimerkiksi Pin-up Couturen valikoimassa on todella nättejä kenkiä, mutta ilman pääkalloja tai muita mahdottomuuksia. Jos siis kaipaat hääkengiltä jotain vähän poikkeavaa ilmettä, mutta tuntuu, ettei Minna Parikatkaan ole siun juttu, niin tsekkaa Pleaserin valikoima läpi. En voi luvata, että sieltä löytyy satavarmasti siun unelmakengät, mutta en myöskään väitä, ettei varmana löydy.

Postauksen kuvat
CC0-lisenssillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs tuumaat?